Lue entisten kurssilaistemme palautetta!

Julkaisemme kaiken kurssilaisten antaman palautteen valikoimatta tai karsimatta. Kun tulet itse kurssillemme, näet, kuinka myös sinun palautteesi ilmestyy nettisivuillemme. Tällä tavalla ihmiset voivat olla varmoja, että emme jätä mitään julkaisematta. Olemme ainoa kurssijärjestäjä, joka tekee näin. Lue alta edellisten vuosien kurssipalaute.

Processed with VSCO with a6 preset

Olin viime vuoden mafyn opiskelijana etäkurssilla ja parin kuukauden verran (tammi-maalis) myös Helsingissä lähiopetuksessa. Kurssiin olin supertyytyväinen, kuten myös 8 kuukautta kestäneen työni tulokseen: pääsin opiskelemaan lääketiedettä 1. hakutoiveeseeni Tampereen yliopistoon toisella hakukerrallani. Koepisteeni olivat 72/72. 

Hain ensimmäisen kerran vuonna 2018 suoraan lukiosta. Ylioppilaskirjoitukseni menivät loistavasti, mutta lukumotivaatio pääsykokeeseen ei niiden jälkeen ollut enää huipussaan. En mennyt keväällä valmennuskurssille, ja jäinkin 1. yritykselläni kauas sisäänpääsyrajoista. 

Syksyllä aloitin opiskelut Mafynetillä. Opiskelu oli mielekästä ja motivoivaa. Mafynetin huikeiden tehtäväpakettien avulla sain hiottua itselleni rautaisen laskurutiinin ja harjoituskokeissa pääsin testaamaan itselleni sopivaa ja toimivaa koetaktiikkaa, joka minulta oli puuttunut täysin edellisellä hakukerralla. Ihana opiskeluvalmentajani tsemppasi minua koko hakuprosessin ajan, sekä uskoi täysillä minuun ja mahdollisuuksiini. 

Pääsykoe jännitti minua hirveästi ja nukuinkin edeltävänä yönä noin kolme tuntia. Oikeassa koesalissa harjoituskokeissa toimivaksi todettu koetaktiikka toimi kuitenkin horjumattomana tukipilarina, ja sain siirrettyä koko vuoden aikana tehdyn hurjan työn vastauslomakkeeseen. Tieto koulupaikan saamisesta unelmieni koulusta oli yksi elämäni upeimmista hetkistä. Suosittelisin MAFY:n kurssia aivan jokaiselle! 

Riina_Braysy_PotrettiWeb1

Oma tarinanani sisäänpääsystä on ehkä hieman erilainen kuin valtaosalla, sillä pääsin 2019 opiskelemaan Helsinkiin hammalääketiedettä ammattikoulupohjalta. Ensimmäisen kerran hain 2018 jolloin aloitin lukemisen täysin nollista vain reilu pari kuukautta ennen pääsykoetta ja pelkästään Mafya käyttäen ja vuoden 2018 pääsykokeen tulos oli ihan uskomattoman hyvä ottaen huomioon lukemiseen käytetyn ajan, jäin hampaan rajasta vain reilu 5 raakapistettä! Tässä vaiheessa siis tuskin tarvitsee perustella, miksi päätin myös kevään 2019 pääsykokeeseen valmistautuessa valita jälleen Mafyn itseopiskelumateriaalin. 

Mafyn aktiivinen tapa opiskella sopi minulle lukihäiriöisenä erinomaisesti, tosin varmaan aika harva oikeasti oppii tehokkaasti pelkästään kirjoja lukemalla, oli lukihäiriötä tai ei. Mafyn avulla pysyi jatkuvasti perillä omasta kehityksestä sekä pystyi analysoimaan oppimisen tehokkuutta. Itselleni kuitenkin hyödyllisin Mafyn ominaisuus oli ”pakotettu” kertaus. Olisi ollut niin paljon helpompaa vain pysyä omalla mukavuusalueella ja tehdä tehtäviä mitkä osasi, mutta Mafyn kertaustoiminto piti huolta, että myös itselle ne vaikeimmat asiat tuli oikeasti kerrattua niin monta kertaa että sain ne tehtyä oikein, tällä tavalla Mafy ikäänkuin varmisti, että en päästänyt itseäni liian helpolla vaan opin ja kehityin jatkuvasti.
 
Oma pääsykokeisiin valmistautuminen tapahtui pääosin samalla kun reissasin ympäri Aasiaa, ja tämä ei olisi onnistunut ilman Mafya! On huomattavasti miellyttävämpää matkustaa läppärin/tabletin ja MAOL:in kanssa kun kantaa mukana kaikkia fysiikan, kemia ja biologian lukiokirjoja. Mafyn lisäksi mukana oli tosiaan vain kynä, vihko, laskin ja MAOL, muuta materiaalia en tarvinnut vaikka liikkeelle lähdettiin täysin nollista (myös matematiikan osalta) ja en ollut yhtään kurssia lukiossa suorittanut ja pääsin kirkkaasti sisään haluamaani kouluun!
 
Mafyn harjoituskokeet olivat haastavuudeltaan ja rakenteeltaan todella samanlaisia kuin oikeat pääsykokeet joten erilaisia koetaktiikoita pääsi testaamaan useamman kerran ennen varsinaista pääsykoetta ja taktiikan tärkeyttä en ainakaan itse ollut tajunnut ennen kuin olin erilaisia taktiikoita itse kokeillut! Kevään pääsykoe on kuitenkin se mitä varten opiskellaan joten on todella tärkeä että varsinaista pääsykokeen tekemistä pääsee harjoittelemaan riittävän monta kertaa ennen varsinaista koetta.
 
Tärkeimpänä vinkkinä tuleville hakijoille haluaisin sanoa, että vaikka mukavuusalueelta on tärkeä poistua ja töitä opiskelupaikan eteen täytyy tehdä paljon, on myös tärkeä pitää huolta omasta henkisestä jaksamisesta sillä stressaantuneena ja ahdistuneena opiskelu eikä varsinkaan pääsykoe onnistu halutulla tavalla, joten muistakaa myös nauttia luku-urakasta ja pienistä onnistumisista sekä olkaa itsellenne armollisia!
Susanna

En ikinä unohda sitä onnellisuuden tunnetta mikä suorastaan vyöryi lävitseni, kun näin Opintopolussa saaneeni koulupaikan. Itkin onnesta lattialla ja sillä sekunnilla jokainen kirjastossa vietetty tunti palkittiin. Oman unelmansa eteen todellakin kannattaa tehdä työtä! Pääsin kolmannella hakukerralla Kuopion lääketieteelliseen 2017. Abivuonna 2015 kävin istumassa pääsykokeissa, mutta jäin kuitenkin vielä kauas. Kirjoituksissa oli tullut biologiasta L ja fysiikasta ja kemiasta M. Pidin pitkän opiskelutauon matkustaen Australiassa, ja tammikuusta 2016 aloin taas lukemaan ja korotin fysiikan L:ksi ja kemian E:ksi. Osallistuin luentotyyppiselle valmennuskurssille huhti-toukokuun ajan.

Kun jäin varasijoille 2016 haussa Turun lääkikseen, oli pettymys suuri. Tajusin kuitenkin suuren virheen opiskelussani: Valmennuskurssin luennoilla kului paljon aikaa hukkaan kuunnellessa tuttuja asioita uudestaan. Tällöin äitini vinkkasi Mafysta, jonka opiskelumetodi kuulosti paljon toimivammalta ja aktiivisemmalta. Osallistuin Mafyn Etäkurssille, ja Mafy teki seuraavan vuoden itseopiskelusta todella miellyttävää: tabletti laski työtunnit ja huolehti kertauksesta sekä opiskeltavien asioiden järjestyksestä. Työtuntien täytyttyä pystyin täysin irtautumaan opiskelusta vapaa-ajallani. Laskin tunneissa vähemmän kuin edellisenä vuonna, mutta opin tuplasti enemmän. Opinto-ohjaajani soitti joka toinen viikko ja oli minulle mielettömän suuri tuki. Puhelut kahden viikon välein tsemppasivat ja auttoivat minua eteenpäin, ja oponi toimi milloin tsemppaajana ja psykologina, ja milloin ystävänä ja neuvonantajana. Lisäksi harjoituskokeet opettivat paljon koetaktiikasta ja olivat loistavaa harjoitusta oikeaa koetilannetta varten.

Mafyn avulla opin siis helposti ja tehokkaasti pääsykoemateriaalin, mutta opin myös paljon itse opiskelusta: Uskon, että sain paljon eväitä myös lääkisopiskeluun.

Anne

Pääsin opiskelemaan Helsinkiin lääketiedettä 2017 toisella yrittämällä. Ensimmäistä kertaa luvut aloittaessani ylioppilaskirjoituksista oli vierähtänyt jo 12 vuotta. Pohjalla minulla oli DI-tutkinto. Valmistauduin ensimmäisellä haulla iltalukiossa kertaamalla vuonna 2015 minulle jo unholaan jääneitä biologiaa ja kemiaa sekä fysiikkaa. Keväällä 2016 osallistuin toisen kurssinjärjestäjän lähiopetuskurssille. Koin, että dippainssitaustastani oli hyötyä siten, että laskuaineet palautuivat nopeasti mieleen, mutta bilsassa oli paljon opeteltavaa. Hain Helsinkiin yleiselle ja jäin 16 raakapisteen päähän.

Päätin hakea vielä uudestaan, mutta päätin tällä kertaa ottaa valmistautumiseni avuksi Mafynetin itseopiskelupaketin. Koin että oppisin paremmin, kun saan laskea ja lukea omassa tahdissani, kurssilla tuntui usein, että saisin enemmän aikaan itsenäisesti. Koska olen perusluonteeltani hieman laiska, Mafy sopi minulle erinomaisesti. Riitti, kun noudatti Mafyn ohjeita kertaamisesta ja etenemisjärjestyksestä. Noudatinkin ohjeita täsmällisesti. Koin että erityisesti biologian osaamiseni parani roimasti Mafyn kertaamisominaisuuden ansiosta. Pidin myös siitä, ettei minun tarvinnut itse laatia erityistä lukusuunnitelmaa, vaan Mafyn järjestystä noudattaen kaikki tuli opetelluksi ja kerratuksi useaan kertaan.

Laskuja oli FY/KE aiheista enemmän kuin ehdin tehdä. Mafyn mukana tulleet harjoituskokeet olivat mielestäni myös todella hyvä lisä harjoitteluun. Tein kevään aikana kaikki kahdeksan harjoituskoetta, jonka jälkeen pääsykokeen tekeminen tuntui hyvin rutiininomaiselta. Harjoituskokeiden avulla sain hiottua koestrategiaani hyvin ja koin siinä onnistuneeni pääsykokeessa. Mafyn vaikutuksesta kertoi myös toisen kurssin järjestäjän simuloidut kokeet, joita suoritin 4 kevään aikana. Sijoitukseni suhteessa muihin hakijoihin olivat merkittävästi parempia kuin vuotta aiemmin. Tein myös 40h töitä viikossa yhtä kuukautta lukuunottamatta koko hakukevään ajan. Mafy mahdollisti lukemisen työn ohessa hienosti, kun aikaa ei kulunut mihinkään turhaan. Sain kokeesta 16,5 raakapistettä yli vaaditun rajan, eli parannus oli huima ensimmäiseen hakuuni verrattuna.

Eemeli

Olin töissä, kun pääsykoetulokset tulivat. Seurasin malttamattomasti opintopolkua koko aamun, kunnes ruudulla luki: ”Opiskelupaikka myönnetty”. Olin kieltämättä mielettömän onnellinen. Pääsykokeen jälkeen minulla oli ollut erittäin vahva tunne siitä, että olin onnistunut vastauksissani. Kun katselin illalla vastausanalyysia, huomasin, että koe oli todellakin mennyt nappiin.

MAFY:n itseopiskelumateriaali oli suuressa roolissa valmistautuessani pääsykokeeseen. Päätin valita MAFY:n itseopiskelumateriaalin, koska olen aina opiskellessa hyötynyt eniten siitä, että luentojen sijaan opettelen asiat tehtävien ja laskujen kautta. Luin netistä, että MAFY:n materiaalit sisältävät satoja tehtäviä, joten tartuin tuumasta toimeen.

Eniten pidin MAFY:n itseopiskelumateriaaleissa siitä, että asiakokonaisuudet oli valmiiksi aseteltu loogiseen järjestykseen ja minun ei tarvinnut oikeastaan itse miettiä milloin luin mitäkin. Tärkeintä oli huolehtia siitä, että tekee tehtäviä ajatuksella ja noudattaa omaa suorituskäyrää. Vinkkejä tuleville hakijoille: laatu ennen määrää. Opiskelussa ei ole kyse siitä, että kuka istuu pisimpään kirjaston lukusalissa. Voin sanoa, että minä en todellakaan viettänyt siellä eniten aikaa. Tiedostakaa, että aivot prosessoivat tietoa, vaikkei nyt välttämättä koko ajan olisikaan kirjan ääressä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsin vuonna 2017 kolmannella yrityksellä Helsingin yleiselle, en voi vielä uskoa sitä itsekään 😊.
Minulla on jo toinen tutkinto viestintätieteestä, jonka tein aikanaan Saksassa Dresdenin yliopistolla. Jotenkin sain kaksi ja puoli vuotta sitten idean, että haluaisin vielä opiskella jotain muuta, enemmän luonnontieteellistä, ja pikkuhiljaa minua alkoi suuresti kiinnostaa lääketiede. En ollut halunnut sitä koskaan aikaisemmin, vaikka – tai ehkä koska (?) – monet sukulaiseni ovat lääkäreitä.

Lähtötasoni oli silloin keväällä 2015 melkein nolla – biologian lukion kurssit olivat 15 vuotta takanapäin ja kemiaa ja fysiikkaa en ollut lukenut lukiossa ollenkaan. Sen lisäksi minun suomen kielen taitoni oli vähän heikko – äidinkieleni on siis saksa. Yritin silloin työn ja perhe-elämän ohella käydä läpi kaikki lukion kemian, biologian ja fysiikan kirjat. Se ei kuitenkaan riittänyt, joten aloitin syksyllä 2016 pitkän Mafy-kurssin. 2016 kokeessa pääsin aika lähelle, mutta se ei vielä riittänyt Helsinkiin yleiselle.

Syksyllä 2017 luin Helsingin avoimella yliopistolla muutaman kurssin fysiikkaa ja kemiaa ja aloitin tammikuussa taas Mafy-kurssin. Pystyin ottamaan keväällä 2017 töistä melkein kokonaan vapaata, mikä auttoi sekin aika paljon. Harjoituskokeet menivät tänä vuonna paljon paremmin ja oikeasta kokeestakin jäi ihan hyvä olo. Sitten tuli tulokset – ja nyt odotan innolla koulun alkua!

Mafyn kurssilla oli kiva, että voin kysyä monta kysymystä ja voin edetä omalla tahdilla. Myös Mafy-tabletin automaattinen kertaus oli todella tehokas ja hyödyllinen. Pidin sen lisäksi siitä, että Mafy-tabletilla oli aina kaikki tarvittavat tiedot selkeästi järjestettynä kätevästi mukana eikä tarvinnut kantaa kirjoja mukana. Harjoituskokeissa pääsin harjoittelemaan koestrategiaa, eli esim. miten käytössä oleva aika kannattaa käyttää.

Jussi

Pääsin vuonna 2017 Tampereen lääketieteelliseen, hakukerta oli kolmas ja pohjatasoni oli omasta mielestäni ”hyvä” – jäin viime vuonna vain kolmen pisteen päähän sisäänpääsyrajasta. Ensimmäisellä hakukerralla olin valmennuskurssilla, mutta huomasin heti, että olisi tehokkaampaa lukea asiat huolellisesti itse kuin kuunnella, kun joku toinen yrittää nopealla tahdilla opettaa minulle asioita. Toisella kerralla minulla oli kolmen eri valmennuskurssin materiaalit, joita tein itsenäisesti. Tämä tuntui hyvältä itselleni, mutta mielestäni materiaaleissa oli puutteita.

Mafynetti-itseopiskelupaketti oli kaikin puolin aivan kuin tehty minua varten, ja uskon saaneeni siitä todella paljon hyötyä tämän vuoden kokeeseen. Suurin etu muihin materiaaleihin verrattuna oli mielestäni tabletin ”pakottama” kertaus sekä sen ohjaama lukusuunnitelma, jossa tehtävät muuttuivat vähitellen perustehtävistä haastaviksi ja nopeutta kehittäviksi. Etenkin biologiassa pidin kertausta todella hyödyllisenä asioiden oikeasti oppimiseen. Myös aiheiden erottelu tärkeysjärjestykseen oli järkevää ja toimivaa.

Biologian osuus, joka välillä meni hieman yli lukion oppimäärän, oli juuri sopiva, koska näin sain hahmotettua suurempia kokonaisuuksia. Kemian ja etenkin fysiikan teoriat olivat todella hyvin hahmotettavissa, ja opin niiden avulla monta asiaa, jotka olivat jääneet pimentoon muina vuosina lukion kirjoja selatessa.

Processed with VSCO with c1 preset

Nimeni on Milla-Maria Johansson ja pääsin vuonna 2017 Turkuun opiskelemaan lääketiedettä. Kesällä 2016 mietin, mitä pitää tehdä toisin omassa pääsykoevalmistautumisessa, ja lopulta päädyin Mafyn itseopiskelumateriaaliin sekä opiskeluvalmentajaan.

Yläasteen lopussa päätin, että minusta tulee lääkäri, joten lukiossa luin ahkerasti fysikkaa, kemiaa, biologiaa ja pitkää matematiikkaa. Ylioppilaskokeiden jälkeen hain ensimmäisen kerran Turkuun 2011, vielä siis Galenos-aikaan. Koe meni ihan hyvin, vaikkei pistesaalis silloin vielä päätä huimannut. Motivoituneena aloitin valmistautumisen toista kertaa varten ja niiden ohessa aloitin Turun yliopiston fysiikan laitoksella opiskelut. Kun paikka ei auennut toisellakaan kerralla, tunsin pientä epätoivoa, mutten lannistunut vielä. Jäin yliopistosta pois ja vietin yhden vuoden Turun kristillisessä opistossa lääkislinjalla, ja sieltä sainkin hirveästi itsevarmuutta ja rohkeutta koetta varten. Olin valmiimpi kuin koskaan.

Vuonna 2013 oli edelleen mielestäni vaikein pääsykoe edessä ja tästä kokeesta varsinainen alamäki alkoi. Ennen koepapereiden kääntämistä hymyilin ja kokeen jälkeen olinkin täynnä epätoivoa. Elätin toiveita, että pääsisin juuri ja juuri sisään, mutta jäin nippa nappa maagisen rajan alapuolelle. Kaikki ennen koetta minussa ollut rohkeus ja itsevarmuus vaihtui epätoivoksi ja pettymykseksi. Tämän jälkeen pääsykokeesta tuli mörkö. Vaihdoin yliopistossa fysiikan kemian koulutusalaksi todistusvalinnan avulla ja yritin seuraavat vuodet tsempata itseni lukemaan muiden opintojen ohessa samalla tahdilla kuin aikaisempinakin vuosina. Itse valmistautumisista ja pääsykokeista minulla ei ole edes paljon muistoja. Vaikka luin suunnitelmallisesti ja ahkerasti, minulta meni paljon energiaa hukkaan murehtimiseen. Valmistauduin enemmän epäonnistumiseen kuin itse kokeeseen. Pelkäsin ajatella asioita optimistisesti, oli helpompi olla pessimisti ja valmistautua pahimpaan. Jälkeenpäin näen, että näistä vaikeista vuosista on silti ollut apua, vaikka ne olivat kamalia. Kaikki tappiot, itse pääsykokeista ja oikaisupyynnöistä, kaikki pitkät illat kirjojen ja laskujen parissa, kaikki pitkät epätoivon hetket ja erittäin lyhyet toiveikkaat ajatukset ovat olleet tarpeelliset tällä polulla määränpäätä tavoiteltaessa.
Olen kasvanut, kehittynyt ja oppinut ajattelemaan että ajatus siitä että ”en voi päästä sisälle” on vain mielikuvitukseni tuotosta, eikä mikään fakta.

Väsyneenä ja pettyneenä, kesällä 2016 päätin kokeilla vielä kerran ja annoin Mafylle mahdollisuuden. Päätin myös, että tällä kertaa en murehdi asioita pääni sisällä yksin, vaan vuodatan kaiken opiskeluvalmentajalleni, yhtään ajatusta kaunistelematta, ja niin teinkin. Mafy sopi minulle lopulta paremmin kuin nenä päähän. Löysin oikean suhteen lukemisen ja muun elämäni kanssa, en kuluttanut itseäni loppuun opiskelulla tai murehtimisella vaan opin keskittymään pikkuhiljaa hetkeen, opiskeluun tai lepoon. Ehkä kaikista merkityksellisintä oli se, että pystyin jakamaan kaikki huolet ja murheet sellaisen ihmisen kanssa, joka oli ne samat käynyt aikaisemmin läpi. Olen vahvasti sitä mieltä, että ilman opiskeluvalmentajaani en olisi pystynyt tekemään näitä tarpeellisia muutoksia valmistautumisessani.

Ennen koepäivää en vieläkään luottanut omaan osaamiseeni täysin, mutta olin oppinut työstämään näitä ajatuksia päässäni ja pääsemään niiden yli, tai ainakin ymmärtämään mistä ne tulevat ja sen että ne eivät lopputulosta määritä. Muutamat päivät ennen koetta, itse hetki ennen koetta ja varsinainen koe menivät paremmin kuin odotin, jännityksestä huolimatta. Aikaisemmin olen pelännyt jo kokeen aikana epäonnistumista ja valmistunut jo vastauksia kirjoittaessa varasijaan. En tällä kertaa pelännyt ollenkaan. Hyvällä mielin vastasin tehtäviin ja ajattelin itsekseni, että nyt kun laitan 110% tähän paperiin itsestäni, olen vapaa taas hetkeksi aikaa. Ja se kannatti. Kun en pelännyt, vaan luotin opiskeluvalmentajani sanoihin, ylitin itseni mörkömittasuhteisiin minulle paisuneessa kokeessa.

Viikko ennen tuloksia pelkäsin samalla tavalla epäonnistumista kuin aikaisemmin, ja kun tuli hetki avata opintopolku, teki mieli vain juosta pois tietokoneen luota. On vaikea kuvailla sitä tunnetta, mikä valtaa koko ihmisen, kun ensimmäistä kertaa varasijan sijaan opintopolussa lukee ”opiskelupaikka myönnetty.” Se kivi mikä vierähtää sydämen päältä pois on raskas ja tämän jälkeinen kevyt ja euforinen fiilis on uskomaton. Sinulle hakijana haluaisin sanoa sen, että ajatus sisäänpääsemättömyydestä ei määritä hakemistasi ja pääsykokeen lopputulosta. Älä luovuta, jos tätä haluat. Tee kovasti töitä sen eteen, että löydät uskon omiin kykyihin, sillä se palkitaan. Vastoinkäymiset, isotkin sellaiset, voi muuttaa voimavaraksi, ja sillä ei ole merkitystä kuinka kauan siinä menee aikaa. Oma päätöksesi tulevaisuudestasi sekä onnellisuutesi ovat ainoa asia, jolla on merkitystä, ja murehtiminen muiden mielipiteistä on turhaa. Minä pidän sinulle peukkuja, tulevaisuuden kollega!

Ilona

Pääsin vuonna 2017 sisään eläinlääkikseen ensimmäisellä yrittämällä. Lähtötasoni oli täysi nolla. Lukiossa suoritin fysiikasta, kemiasta ja biologiasta vain pakolliset kurssit. Minulla oli lyhyt matikka, enkä edes kirjoittanut sitä. Olen aina haaveillut eläinlääkärin ammatista, mutta ajattelin sisäänpääsyn olevan liian vaikeaa. Välivuoden aikana tahto eläinlääkikseen pääsemistä kasvoi – ilmoittauduin Mafyn marraskuun kurssille.

Mafylla parasta oli erinomainen opetusmateriaali sekä ystävälliset, asiantuntevat opettajat. Minulla oli aluksi vaikeuksia fysiikan ja kemian laskuissa, sillä matematiikan taitoni olivat täysin olemattomat. Henkilökohtaisen opetuksen avulla tämäkin ongelma ratkesi.

Mafynettiin kuuluu toiminto, minkä ansiosta itselle vaikeat tehtävät täytyy laskea uudestaan siihen saakka, että asia tulee opituksi. Ilman kyseistä toimintoa olisin varmasti livistänyt vaikeimpien tehtävien ohi. Jokaiseen tehtävään oli kattava malliratkaisu. Pidin paljon myös biologian oppimateriaaleista, sillä ne ylittivät lukion oppimäärää jonkin verran, mutta olivat samalla tiivistetyt ja selkeät.

Patrik

Pääsin Turun yleiselle 2017 Mafynetin avulla. Lähtötasoni fysiikassa oli yo-kirjoituksista E, kemian taso oli E ja bilsan taso C. Pidin kaksi välivuotta ennen kuin pääsin sisään. Viimeisen luku-urakkani aloitin 2017 helmikuussa, kun kokoaikaiset työt päättyivät silloin.

Mafynetti auttoi minua kovasti ymmärtämään isoja kokonaisuuksia biologiassa ja tärkeää nippelitietoa. Lisäksi Mafynetin avulla opin ymmärtämään fysiikan ja kemian ilmiöitä. Mafynetti kehitti minulle hyvän laskurutiinin, koska tehtäviä oli niin paljon, lisäksi harkkakokeet antoivat kuvaa ajankäytöstä oikeassa kokeessa. Mielestäni Mafynetin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista oli se, että Mafynetti laittoi kertaamaan tehtäviä mitä ei osannut.

Joonas

Minulla oli hyvin ristiriitaiset tunteet pääsykokeen jälkeen. Koe tuntui menneen kaiken kaikkiaan varsin hyvin mutten kuitenkaan jaksanut uskoa, että se riittäisi sisäänpääsyyn. Olin saanut kuulla monia tarinoita epäonnistuneista yrityksistä sekä useista hakukerroista, minkä takia ajattelin vain väärin menneitä tehtäviä sekä tehtäviä, joita en osannut. Tuntui todella palkitsevalta ja epätodelliselta kuin sain tietää päässeeni sisään.

Suurin hyöty MAFY:n kurssista oli Mafynetin lukuisat tehtävät, jotka olivat hyvin monipuolisia ja vaativat aktiivista ajatustyötä eri näkökulmista. Laskuja tehdessä nelilaskimen käytöstä tuli sujuvaa ja sain hyvän laskurutiinin. Mafynetin etenemiskäyrä ja tehtäväjärjestys piti huolta, että sain tehtyä riittävästi tehtäviä eri alueista, joten pystyin keskittymään pelkästään harjoitteluun. MAFY:n harjoituskokeilla oli lisäksi hyvin tärkeä rooli valmistautumisessa. Ne ottivat hyvin monenlaisia asioita huomioon niin koetilanteen kuin tehtävätyyppien kannalta. Aluksi oli esimerkiksi hyvin hankalaa keskittyä harjoituskokeeseen pienen pöydän ääressä kun koetta tehtiin hyvin tiiviisti.

Tuleville hakijoille tahdon sanoa, että aloittakaa valmistautuminen riittävän ajoissa ja luottakaa itseenne vaikka se on välillä hankalaa.

Venla_rajattu2

Tampereen lääkiksen ovet avautuivat minulle toisella hakukerralla yhden välivuoden jälkeen ja tästä isot kiitokset Mafynetille.

Itse olin lukenut pääsykokeeseen tarvittavat kurssit jo lukiossa suht hyvällä menestyksellä, mutta silti tuntui, että asioiden osaaminen oli lähinnä vain pintapuolista eikä tarvittavaa osaamista varsinkaan laskutehtäviin ollut riittävästi. Mafynetissä parasta oli tehtävien valtava määrä ja se, että ei itse tarvitse huolehtia jos joku aihepiiri jäisi opiskelematta, kunhan vain etenee ohjelmassa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kokeet oli myös todella hyvin laadittu ja ne paransivat uskoa omiin mahdollisuuksiini päästä sisään. Tärkeää on oppia luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä, missä auttoivat tutorin kanssa käydyt keskustelut. Keskusteluissa sovittiin viikoittaisista työmääristä ja joskus välitavoitteista, mitkä pitivät motivaatiota yllä. Oli myös hyvä, että pidettiin huolta siitä, etteivät viikottaiset lukumäärät menneet liiallisuuksiin. Itse olen toisinaan jopa liian ahkera, mikä saattaa johtaa ongelmiin jaksamisen kanssa, kun yrittää lukea liikaa eikä huolehdi levosta. Näin ollen suosittelen teitä hakijoita huolehtimaan siitä, että elämässä on muutakin sisältöä hakuaikana, kuin pelkkä pääsykoe. Uskokaa itseenne niin lopussa se palkitaan!

Tia-Mari uusi

Moi kaikki! Olen Tia-Mari ja aloitin juuri opiskelut Turun lääketieteellisen yleisellä puolella. Kävin hakuprosessin läpi kolme kertaa kokeillen erilaisia opiskelutekniikoita.
Kunpa jo ensimmäisellä kerralla olisin löytänyt Mafynetin itseopiskelupaketin, se oli kullanarvoinen apuväline!

Ohjelmassa aloitettiin tärkeimmistä asioista, eli niistä, joita kokeessa melkein aina kysytään. Näistä tehtävät etenivät kohti harvemmin kysyttyjä aiheita. Täten luku-urakasta sai hyvän kokonaiskuvan.
Aina ennen uutta aihetta Mafynetti antoi tehtäväksi kahdesta neljään tavoitetehtävää. Jos nämä sai ratkaistua ilman ongelmia, sai olla tyytyväinen itseensä ja siirtyä eteenpäin. Tämä ohjelman ominaisuus säästi minulta hurjasti aikaa, koska edellisillä hakukerroilla sorruin tekemään eniten tehtävätyyppejä, jotka osasin jo ennaltaan hyvin. Ohjelmassa pystyy lisäksi seuraamaan edistymistään kuvaajan avulla. Jokainen oikein tehty tehtävä nostaa omaa käyrää ylöspäin ja se on saatava pysymään tavoitesuoralla. Tehty työ oli siis konkreettisesti nähtävissä, se jos mikä kasvatti motivaatiota!

Koska olin pyrkinyt jo pariin kertaan, minusta oli puuduttavaa lukea samoja kirjoja läpi uudestaan. Mafynetillä opiskellessa tarvitsin oppikirjoja oikeastaan vain pikkujuttujen tarkistamiseen, sillä Mafynetti sisälsi tehtävien lisäksi melkein kaiken tarvittavan teorian. Tabletti on lisäksi helppo ottaa mukaan minne vain: kirjastoon, bussiin jne.

Suosittelen Mafynettiä lämpimästi kaikille pyrkijöille. Se oli oman lääkismatkani paras päätös ja haalareiden saavuttua ompelenkin Mafyn merkin ylpeänä näkyvälle paikalle. Tsemppiä kaikille luku-urakkaan!

Pääsin Turun yleiselle Mafynetin itseopiskelupaketin avulla. Odotukseni pakettia kohtaan olivat kovat, mutta tästä huolimatta yllätyin siitä, kuinka laadukas paketti oli.

Tabletilla on todella paljon ja todella hyviä tehtäviä, jotka kerta toisensa jälkeen pakottivat oikeasti ymmärtämään ja muistamaan asioita ja tehtävät opettivat minulle huomaamattani oikean opiskelutekniikan. Opin tehtävien avulla kiinnittämään enemmän huomiota oleellisiin asioihin ja nyt lääkiksen alettua on tästä taidosta ollut vielä enemmän hyötyä.

Mafynetti tarjosi lukemiseen niin kokonaisvaltaisen tuen, etten oikeasti usko minkään muun valmennuspaketin tekevän samaa. Jo pelkästään tabletilla oleva edistymiskäyrä auttoi mielestäni valtavasti, sillä pääsykoeurakka on pitkä ja motivaatio voi silloin tällöin kevään aikana olla hakusessa. Käyrä motivoi, sillä se näytti sen kuinka paljon luettavaa ja tehtävää oli vielä jäljellä. Toisaalta käyrä osoitti myös sen, että jo muutamankin tehtävän teko auttaa aina lähemmäksi tavoitetta!

Teoriakokonaisuudet oli tabletilla järjestetty hyvin loogiseen järjestykseen ja jo mainitut lukuisat, erilaiset tehtävät, näiden tehtävien kertaus ja kahdeksan harjoituskoetta pitivät huolen siitä, että laskemisesta ja yksityiskohtien osaamisesta tuli rutiinia. Tämä auttoi hurjasti itse pääsykokeessa!

Vaikka harjoituskokeita tekisi kuinka, on pääsykoe aina omanlaisensa tilanne. Sitä tilannetta ei oikein pääse etukäteen harjoittelemaan, ja koetta tehdessä rutiinin ja asioiden ymmärtämisen kautta saatu itsevarmuus on iso juttu. Itsevarmana on paljon helpompi keskittyä panikoimisen sijasta itse pääsykoetehtävien tekoon.
Suosittelen Mafynettiä hyvin lämpimästi ihan jokaiselle lääkiksen pääsykokeeseen valmistautuvalle!

Kun sain tietää sisäänpääsystä, hypin ympäri asuntoa ja kädet täristen yritin kirjoittaa viestiä kavereille ja soittaa vanhemmille. Se tunne todella palkitsi kaikki kirjastossa istutut tunnit. Tuntui uskomattomalta, että todella olen yksi niistä onnekkaista sisäänpäässeistä! Päähän iskostunut ajatus sisäänpääsyn mahdottomuudesta kannattaa unohtaa, sillä kovalla työllä ja motivaatiolla kuka vain voi saavuttaa mitä vain. Nyt en malta odottaa koulun alkamista ja kaikkea uutta mielenkiintoista opittavaa!

MAFY:lla itselleni tärkeintä oli varmasti kaikkien asioiden kertaus ja vaikeidenkin asioiden perinpohjainen oppiminen, ulkoa pänttäämisen sijasta. Oikealla opiskelutekniikalla on isompi vaikutus kuin olin uskonutkaan! Vaikka opeteltavat asiat olivat samoja kuin aikaisempina vuosina, nyt ne ensimmäistä kertaa todella jäivät päähän. En usko, että ilman MAFY:a, ja ennen kaikkea heidän käyttämäänsä opiskelutekniikkaa, olisin päässyt sisään. Pidän tavoitteista ja ennen kaikkea niiden ylittämisestä, ja siksi etenemiskäyrän seuraaminen ja tavoiteaikataulun ylittäminen piti lukemisen mielenkiintoisena ja palkitsevana.

Ohjeeksi tuleville hakijoille sanon, että pitäkää tarpeeksi vapaata! Opon kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti lopetin lukemisen joka ilta klo 18 mennessä, enkä edes miettinyt opiskeluasioita sen jälkeen, vaan urheilin, näin kavereita tai otin rennosti kotona. Pidin myös muutaman arkipäivän ja kaikki viikonloput harjoituskokeita lukuun ottamatta vapaina. Lukutunteja kertyi silti riittävästi, mutta kertaakaan kevään aikana ei lukeminen tuntunut liian väsyttävältä tai rankalta. Kun antoi itselleen luvan ottaa välillä rennosti, tuntui kirjastossa istuminen ja tehtävien tekeminen taas kivalta!

Pääsykokeen jälkeen oloni oli melko luottavainen, sillä koe meni kevään aikana hankitulla tutulla koerutiinilla ja tuntui kuin olisin ollut yhdeksännessä harjoituskokeessa. Kuitenkin tulosten katsominen jännitti todella paljon ja olin yllättynyt, hämmentynyt ja onnellinen, kun kuulin sisäänpääsystä. On supermahtavaa päästä vuosien työn jälkeen opiskelemaan unelma-ammattiinsa, joten innolla odotan syksyä.

Tärkeintä sisäänpääsyni kannalta oli se, että tein paljon tehtäviä, kysyin aktiivisesti epäselväksi jääneistä asioista tunneilla ja kertasin käymiäni asioita. Mafyn kurssilla oppiminen on todella tehokasta, kun tunneilla ei tarvitse kuunnella luentoja jo osaamistaan aiheista, vaan saa henkilökohtaista opetusta erittäin ammattitaitoisilta opettajilta. Myös Mafynetti on rakennettu järkevästi: kertausominaisuuden lisäksi eri aiheiden tehtävät kertautuvat jatkuvasti, kun tekee tehtäviä järjestyksessä. En olisi kyllä itse osannut huolehtia näin aktiivisesta kertauksesta. Kertaamisen ansiosta kaikki asiat olivat tuoreessa muistissa pääsykokeessakin.

Vinkkini hakijoille on, että keskity tekemään tehtäviä sinulle vaikeista aihepiireistä. Vain epämukavuusalueelle poistumalla oppii uutta ja saavuttaa tuloksia. Suosittelen lämpimästi MAFY-valmennuksen kurssia kaikille lääkikseen hakijoille!

Koin onnistuneeni pääsykokeessa todella hyvin ja odotin kokeen tuloksia melko luottavaisin mielin. Tulosten tultua ja sisäänpääsyn varmistuttua olin todella iloinen, sillä raskas valmistautuminen pääsykokeeseen ei ollut mennyt hukkaan ja palkintona oli opiskelupaikka lääkiksessä.

MAFY:n kurssista oli ehdottomasti apua pääsykokeeseen valmistautuessani. Isoin hyöty oli etenkin Mafynetistä, joka sisälsi uskomattoman paljon erilaisia laskutehtäviä sekä syvälliset teoriat useimmista pääsykokeessa vaadittavista biologian asioista. Mafynetin avulla asioita oppi tehtäviä tekemällä pelkän lukemisen tai kuuntelemisen sijaan. Mafynetti laittoi myös kertaamaan opittuja asioita, jolloin ne pysyivät terävinä mielessä. Kurssilla sai paljon myös hyödyllisiä ohjeita esimerkiksi siitä, kuinka toimia tehokkaasti koetilanteessa ja kuinka pääsykokeeseen kannattaa valmistautua.

Tuleville lääkikseen hakijoille vinkkini ovat, että pyrkii olemaan jännittämättä pääsykoetta liikaa ja aloittaa valmistautumisen ajoissa.

Sisäänpääsyn suhteen minulla on vieläkin epätodellinen fiilis. Tajuan varmaan vasta ensimmäisenä opiskelupäivänä, että haaveeni on vihdoin toteutunut ja että kova työ palkittiin. Taitaa olla ensimmäinen kesä elämässäni, kun odotan jo innolla opiskelun alkamista syksyllä!

Eniten pääsykoevalmistautumistani auttoi Mafynetin tuoma lukurytmi. Minun oli helppo keskittyä ainoastaan tehtävien huolelliseen tekemiseen tabletilla, kun Mafynetti huolehti puolestani lukuaikataulusta ja tehtävien kertautumisesta.

Toinen sisäänpääsyn kannalta merkittävä apu tuli harjoituskokeista. Kahdeksan simuloidun kokeen myötä olin ehtinyt tehdä varmaan kaikki mahdolliset virheet, jotka lääkiksen pääsykokeessa voi tehdä, ja sain luotua rutiinin kokeen tekemiseen. Varsinaisessa kokeessa tiesin kokemuksen kautta, mitä kompastuskiviä tuli välttää ja millaisella taktiikalla koe tuli vetää läpi.

Kun luet kokeeseen, sovi itsesi kanssa selkeä lukutuntimäärä, jonka haluat saavuttaa päivän aikana. Työn tehtyäsi pyri olemaan miettimättä pääsykokeeseen liittyviä juttuja loppupäivänä.

Olin töissä, kun äitini soitti ja kertoi, että olen päässyt sisään eläinlääkikseen. Itkuhan siinä tuli ja koko päivä meni typerästi hymyillen, niin onnellinen olin! Mä olin tehnyt sen. Pääsin sisälle! Kerrankin odotan koulun alkua innoissani ja motivaatio tuntuu olevan kohdallaan.

Mafyn kurssilla hyvän materiaalin lisäksi ihan parasta olivat opettajat. Iso kiitos heille kaikille! Välillä, kun joku fysiikan lasku masensi ja tuntui, ettei tästä tule mitään, tuli opettaja viereen neuvomaan ja käytiin lasku yhdessä läpi. Sitten sitä vaan huomasi, että näitä asioita voi oikeasti oppia ymmärtämään. Materiaalin avulla sai hyvän laskurutiinin ja opettajilta hyviä neuvoja tehtävien lähestymistapoihin.

Lisäksi oposta oli minulle TODELLA paljon hyötyä. Opo tsemppasi aina, kun masennus meinasi iskeä. Itseäni myös motivoi edistymään ja tekemään tehtäviä, kun joku vähän vahtii. Harjoituskokeista oli myös paljon hyötyä, niissä oppi tietyllä tavalla rentoutumaan koetilanteessa. Silloin oli vähän helpompi mennä oikeaan kokeeseen ja vain ajatella sitäkin yhtenä harjoituskokeena.

Oma vinkkini pääsykokeeseen valmistautuville on, että tehkää lukusuunnitelma. Kunnollinen! Suunnitelmasta näkee, kuinka paljon aikaa jää kaikkeen muuhunkin. Joinakin päivinä lukeminen vaan tökkii ja tekee mieli koko ajan katsella kellosta, koska päivä päättyy.  Koettakaa silti pysyä lukusuunnitelmassa! Kyse on ennen kaikkea rutiineista. Jos niistä lipsuu liian usein, on niihin myös vaikea palata.

Sain tietää päässeeni sisään klo 2.30 yöllä, kun kaveri herätti huutamalla puhelimeen tulosten tulleen. Yöunet menivätkin siinä ja nämä kuluneet viikot ovat menneet edelleen yhtä epäuskoisissa tunnelmissa. Musta tulee eläinlääkäri!

Ehdottomasti parasta kurssissa oli salissa tehdyt harjoituskokeet. Kun oli harjoitellut koetilannetta autenttisessa ympäristössä kahdeksan kertaa kevään mittaan, ei varsinainen pääsykoetilanne jännittänyt läheskään yhtä paljon kuin ennen. Myös tarkasti kurssin aikana läpikäyty koestrategia oli todella tärkeä avain menestykseeni. Lisäksi hyödyin itse hurjasti siitä, ettei kurssi ollut tyypillinen, puuduttava luentorupeama, vaan tunneilla sai edetä tehtävien parissa omaan tahtiin ja pääsi kysymään juuri ne itseä askarruttavat kysymykset.

Luokaa itsellenne selkeät koerutiinit harjoituskokeissa, noudattakaa niitä ja ennen kaikkea: luottakaa itseenne!

Pääsin siis toisella yrittämällä lääkikseen. Vaikka koe tuntui menevän hyvin, olo on vieläkin aika epäuskoinen ja pienellä jännityksellä odotan koulun alkua.

Kokeeseen valmistautuminen alkoi Mafyn marraskuun kurssilla jo hyvissä ajoin. Kurssilla eniten pidin osaamista kuvaavasta käyrästä ja siitä, kuinka Mafynetti itse antoi väärin menneet tehtävät kerrattaviksi muutaman päivän kuluttua. Koin kertaamisen ja toiston etenkin biologiassa erittäin tärkeänä. Pidin myös henkilökohtaisesta opiskeluvalmentajasta, joka tsemppasi ja vastasi mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Vinkiksi tuleville hakijoille sanoisin, että luku-urakkaa ei kannata aloittaa liian aikaisin tai liian raskaasti, jotta motivaatio pysyy yllä kevääseen asti. Vaikka saattaakin kuulostaa tyhmältä, niin lääkärisarjoista ja -blogeista saa helposti pientä hetkellistä lisämotivaatiota lukemiseen.