Kurssilaisten ilmoitustaulu

Tälle sivulle on koottu kurssien käytännön järjestelyihin liittyvää tietoa MAFY:n lääkis-, DI- ja abikurssien opiskelijoille.

Yhteystietomme

Kaikkien Helsingin kurssien kurssipäällikkö on Viljami Suominen
Kursseihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä osoitteeseen 
apu@mafy.fi

Jos haluat antaa palautetta mistä tahansa kurssiin liittyvästä asiasta, käytä kurssilaisten palautelomaketta!

Lähi- ja etäkurssien aikataulut

Tarkistaaksesi ryhmäsi aikataulun sinun tulee tietää ryhmäsi tunnus, esim. PM1. Tunnuksesi on kerrottu sähköpostissa, jonka sait vahvistuksena ilmoittautuessasi kurssillemme.

Ryhmien aikataulut: 

Helsinki, Etäkurssi ja Yo-kurssit

Lääkiskurssit Turku, Tampere, Jyväskylä ja nettiopetuskurssi

Jos tunnus ja viesti ovat päässeet katoamaan hävinneet, lähetä sähköposti osoitteeseen apu@mafy.fi

Huomaathan, että aikatauluihin tarkennetaan muun muassa kunakin opetuskertana opetettavat aineet vasta lähempänä kurssia.

Harjoituskokeet ja tulosanalyysit

Harjoituskokeiden omalta ilmoitustaululta löydät kurssin kuluessa kokeisiin liittyvää tietoa ja kokeiden tulosanalyysit.

Lisämateriaaleja

Valmennuskursseillamme sekä Mafynetti-itseopiskelumateriaalissa annetaan ohjeet ja harjoittelupaketti, joiden avulla voit harjoitella nelilaskimen ja taulukoiden käyttöä. Myös kaikki Mafynetin ja valmennuskurssien harjoituskokeet ovat nelilaskinuudistuksen mukaisia. Kokeet ovat keskenään hyvinkin erilaisia, jotta opit selviytymään erilaisista koetilanteista.

Näin treenaat laskurutiinia nelilaskimella

  1. Nelilaskimen käyttö on funktiolaskimen käyttöä hitaampaa. Laskuharjoittelu kannattaa suorittaa funktiolaskimella etenkin pääsykoeharjoittelun alkupuolella, jos laskeminen tuottaa vielä vaikeuksia. Pystyt tällöin etenemään opiskelussa ripeämmin.

    Nelilaskimen käyttö on suhteellisen helppoa oppia, joten panosta harjoittelun alussa oppiaineen ja ongelmanratkaisutaidon hallintaan.
  2. Aloita nelilaskinharjoittelu sitten, kun olet saavuttanut fysiikassa ja kemiassa vähintään oppimäärän perusteiden hallinnan.
  3. Aloita nelilaskimella harjoittelu helpoimmista laskuista ja etene vähitellen hankalampiin laskuihin siten, että saavutat hyvän laskimen hallinnan. Jos nelilaskimen käyttö ei ole täysin rutinoitunutta ja ripeää vielä huhtikuun puoliväliin mennessä, laske viimeinen kuukausi pelkästään nelilaskinta käyttäen.
  4. Tee kaikki harjoituspääsykokeet kokonaan nelilaskimella!

Laskinsuosituksemme

  • Kaikissa pääsykokeessa hyväksytyissä nelilaskimissa on käytännössä identtiset ominaisuudet, mutta suosittelemme erityisesti Casio SL-450S tai Sharp ELSI MATE EL-233S -laskimia. Molemmissa laskimissa on keskimääräistä parempi näppäintuntuma.
  • Casio SL-450S -laskin on suosittelemistamme laskimista hieman parempi, sillä sen näytön oikeassa reunassa näkyy, mikä laskutoimitus (yhteen-, vähennys-, kerto- vai jakolasku) on valittuna. Muissa laskimissa täytyy luottaa siihen, että näppäimen painallus onnistui.
  • Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sivuilla on listattu sallitut laskimet.