Lääkiskurssit

81 % kaikista pääsykoevalinnan paikoista MAFY:laisille vuonna 2020

Nettiopetuskurssille pääsee kaikkialta Suomesta

MAFY:n lähiopetuskurssit järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Nettiopetuskurssin ansiosta pääset kurssille mistä käsin tahansa! Nettiopetuskurssi sisältää kaiken saman, mitä tällä sivulla on kerrottu valmennuskursseistamme. Erona on, että opettaja neuvoo sinua videopuhelun avulla. Nettiopetuksesta on kerrottu tarkemmin sivun lopussa.

Asiakkaamme veivät

%
kaikista lääkiksen pääsykoekiintiön paikoista vuonna 2020


Osuudet hakualoittain

82%
Lääketiede, suomenkielinen
82%
Hammaslääketiede
83%
Eläinlääketiede
56%
Lääketiede, ruotsinkielinen

Näin selvitimme tilaston

  • Kysyimme asiakkailtamme heidän hakumenestyksestään. Jos emme tavoittaneet asiakasta, oletimme, että hän ei päässyt sisään.
  • Pääsykoevalinnassa jaettiin 242 aloituspaikkaa, joista MAFY:n asiakkaille meni 197, eli 81,4 %.
  • Lääkikseen ensisijaisena hakukohteena hakeneita oli 8 712. MAFY:n asiakkaita kaikista hakijoista oli 3064, eli 35,2 %

MAFY mukautuu tarpeisiisi

Oletko alanvaihtaja ja tähtäät pääsykokeeseen? Oletko hakemassa abikeväänäsi ja haluat parhaat mahdollisuudet opiskelupaikkaan sekä todistus- että pääsykoevalinnassa? Oletko hiomassa jo valmiiksi hyviä taitojasi vai vasta ottamassa haltuun lääkisaineita? Me tähtäämme siihen, että sinä saat parhaasi esiin kaikissa tilanteissa!

  • Jos sinun kannattaa hakea todistusvalinnassa, pääset valmistautumaan meillä sekä pääsykokeeseen että kirjoituksiin. Kaikkiin lääkistuotteisiimme kuuluvat laajat yo-oppimateriaalit matematiikassa, fysiikassa, kemiassa ja biologiassa.
  • Jos lukio-opinnoistasi on aikaa, tai et ole tehnyt lukiokursseja lääkisaineissa, pääset tekemään kemian, fysiikan ja biologian perusteet -oppimateriaalit ja jatkamaan sen jälkeen haastavampiin tehtäviin.

Kaikki opetus MAFY:lla on yksilöllistä ja kehityt oman parhaan osaamistasosi mukaan. Opiskeluvalmentajat auttavat sinua löytämään työtavat, joilla kehityt parhaiten ja saat pidettyä tasapainon opiskelun ja palautumisen välillä.

99,4 % asiakkaista suosittelee

Lukuvuoden 2019-2020 lähi- ja nettiopetukseen osallistuneista kurssilaisista 99,4 prosenttia suosittelisi kurssia ystävälleen. Tutustu kurssin käyneiden arvioihin! Julkaisemme kaiken keräämämme palautteen.

Mikä on tehokkain tapa oppia

Yksilöllinen opetus

Kaikilla tunneilla on korkeintaan 16 kurssilaista yhtä opettajaa kohden.
Opetus on täysin yksilöllistä, joten voit aloittaa miltä tahansa lähtötasolta ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita.

Usein valmennuskursseilla pidetään luentoja, koska niitä on halpa järjestää ja opiskelijat saavat niistä mukavan tunteen, että olisivat oppineet jotakin. MAFY:n kurssilla ei luennoida systemaattisesti laajoja kokonaisuuksia, koska se on ajan tuhlausta. Esimerkiksi kaikkien fysiikan asioiden käsittelemiseen tarvittaisiin 67 luentoa. Suuri osa asioista olisi sinulle joko ennestään tuttuja tai asian ollessa unohduksissa et täysin oppisi sitä luennosta. 

Luentojen sijaan voit lukea Mafynetistä asiaa koskevan teorian ja sen jälkeen kysyä opettajalta, jos jokin asia jäi siinä epäselväksi. Heti perään pääset tekemään Mafynetistä juuri oppimaasi asiaan liittyviä harjoitustehtäviä, jolloin todella ymmärrät ja opit asian. Yleensä suurin osa tärkeistä kysymyksistäkin herää tehtäviä tehdessä ja pääset kysymään niitä opettajalta. Kotona voit kerätä listaa kysymyksistä, joita voit kysyä tunnilla opettajalta.

Oppitunnit ovat siis aktiivista työskentelyä, jonka lomassa opettajat opettavat juuri sinulle hankalia asioita. Koko oppituntien ideana on, että opettajat säästävät sinun aikaasi selittämällä hankalimmat asiat ja neuvomalla sinua ongelmanratkaisutekniikassa. Yhdessä Mafynetin ja opiskeluvalmennuksen kanssa tuloksena on huomattavasti parempi ja nopeampi oppiminen, mikä selittää MAFY:n kurssien poikkeuksellisen hyvät tulokset.

Kertaus

Säännöllisen kertauksen avulla tekemäsi työ ei mene hukkaan, vaan muistat vaikka syyskuussa opetellut asiat vielä koepäivänä. Kurssilla käytettävä Mafynetti-ohjelma kertaa asiat automaattisesti ja oppimisnopeuden kannalta oikein ajoitettuna. Harva tulee kerranneeksi päivittäin ilman Mafynettiä ja siksi Mafynetin käyttäjät oppivatkin nopeammin!

Oikeanlainen tuki

MAFY:n kursseilla eri osa-alueista vastaavat aina kyseiseen asiaan parhaiten soveltuvat ihmiset. Opettajat ovat oman oppiaineensa ja sen opettamisen asiantuntijoita. Opiskeluvalmentajamme taas ovat lääketieteen opiskelijoita, koska heillä on vahvuutena omakohtainen kokemus lääkikseen hakemisesta.

Opettajat ovat oman oppiaineensa ja opettamisen asiantuntijoita. Suurin osa pääopettajista kuuluu myös oppimateriaalin kehitystiimiin. Mafynetti on kurssien opetusväline, jota käytetään myös omien kurssiemme ulkopuolella lukio-opetuksen oppimateriaalina jo 60 %:ssa pääkaupunkiseudun lukioista. Tutustu opettajiin.

Opiskeluvalmentajat saavat koulutuksensa MAFY-valmennukselta. Koulutus on tärkeää, koska pelkkä lääkikseen pääseminen ei vielä tee ihmisestä pätevää opiskeluvalmentajaa. Opiskeluvalmentajan täytyy osata neuvoa kaikenlaisia ihmisiä ja tuntea eri ihmisille sopivat opiskelutekniikat. Opiskeluvalmentajien on myös tärkeää kuunnella ja ymmärtää kurssilaisen elämäntilanne esimerkiksi lukuaikatauluja laadittaessa. Tutustu opiskeluvalmentajiin.

Tavoitteellinen työskentely

Kurssilla varmistetaan, että teet riittävän määrän töitä jaksaminen huomioiden. Säännöllisen aikataulun ja opiskevalmennuksen lisäksi tässä auttaa myös Mafynetti. Mafynetissä musta viiva osoittaa tavoitevauhdin ja punainen käyrä edistymisen suhteessa tavoitteeseen.

Asiat opetellaan tärkeysjärjestyksessä ja Mafynetti pitää automaattisesti huolen kertauksesta. Joka päivä aloittaessasi opiskelun, avaat vain Mafynetin ja tiedät täsmälleen, mitä sinun pitää tehdä. Sinulle jää vain raaka työ.

Alla on kuvat kurssilaisen edistymiskäyristä kevään aikana. Nuolella merkityssä kohdassa opiskeluvalmentaja keskusteli kurssilaisen kanssa suunnitelman muuttamisesta. Kurssilainen oli pärjännyt harjoituskokeiden biologian osuuksissa erittäin hyvin ja oli siis ymmärtänyt oppimansa asiat hienosti. Fysiikassa ja kemiassa oppiminen oli myös laadukasta, mutta harjoittelun määrä ei ollut riittävä, ja puuttellinen laskurutiini näkyi myös koetuloksissa.

Edistymiskäyrästä nähtiin, että nykyisellä vauhdilla biologian edistymiskäyrä menee tarpeettoman korkealle fysiikkaan ja kemiaan verrattuna. Sen vuoksi päätettiin vähentää biologiaan käytettävää työmäärää ja siirtää säästynyt aika fysiikkaan ja kemiaan. Biologian annettiin siis tarkoituksella jäädä alkuperäisestä tavoitteesta. Lisäksi opiskelutekniikkaa kehittämällä saatiin biologian lukemista nopeutettua ilman, että ymmärrys kärsi – hitaus oli ollut kurssilaisen ongelma biologiassa.

Käyristä näkyy, kuinka fysiikan ja kemian eteneminen vauhdittui suunnitelman muutoksen jälkeen. Fysiikan ja kemian tulokset paranivat biologian tasolle ja kurssilainen pääsi samana keväänä lääkikseen.

Mitä saat valmennuskurssillamme

Saat itseopiskelumateriaalin (Mafynetin ja tabletin) saman tien ja henkilökohtainen opiskeluvalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon kuluessa syyskuun alusta.

Jos jokin asia jää ymmärtämättä, opettaja selittää juuri sen asian sinulle, sillä opiskelijoita on korkeintaan 16 yhtä opettajaa kohden. Tällä tavoin opetus voidaan pitää täysin yksilöllisenä. Voit aloittaa miltä tahansa lähtötasolta ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita.

Huomaa, että MAFY:n kurssien oppituntimäärät eivät ole vertailukelpoisia muiden kurssijärjestäjien kanssa. Kursseillamme kaikki oppitunnit ovat yksilöllistä opetusta ja aktiivista omaa tekemistä.

Heti ilmoittautumisen jälkeen saat kurssimateriaalin, jossa on selitetty tärkeimmät opiskelutekniikat ja Mafynetin tehokas käyttö. Opiskeluvalmentajasi on sinuun yhteydessä puhelimella. Ensimmäisellä kerralla opiskeluvalmentajasi selvittää sinun lähtötilanteen ja teette lukusuunnitelman. Myöhemmät puhelut keskittyvät opiskelutekniikan ja myöhemmin keväällä koetaktiikan hiomiseen. Joka kerralla voit kysyä näiden asioiden lisäksi mistä tahansa valmistautumiseen liittyvästä asiasta. 

Koejännitykseen tai stressiin liittyvissä asioissa opiskeluvalmentajasi voi ohjata sinut keskustelemaan näihin asioihin erikoistuneen mielenhallintavalmentajan kanssa. Opiskelijat ovat palautteen perusteella kokeneet häneltä saamansa avun erittäin hyödylliseksi. Mielenhallintavalmentajan kanssa tapaamiset pidetään toiveidesi mukaan joko kasvotusten tai puhelimella.

Opiskeluvalmennusta on säännöllisesti noin 20 minuuttia joka toinen viikko. Toki asiat voivat tulla käsitellyiksi nopeamminkin ja voitte sopia opiskeluvalmentajasi kanssa myös harvemmasta soittovälistä, jos käsiteltävää asiaa on vähemmän. Vastaavasti voit hädän tullen ottaa yhteyttä opiskeluvalmentajaasi milloin tahansa ja hän soittaa sinulle mahdollisimman pian.

Kokeita on runsaasti – kurssin pituudesta riippuen 4 tai 7 kpl. Harjoituspääsykokeet ovat täysimittaisia viiden tunnin kokeita ja kaikki kokeet on laadittu nelilaskinuudistus huomioiden. Kokeita on monta ja ne ovat erilaisia, jotta totut yllätyksiin ja opit koetaktiikan, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Saat jokaisen harjoituspääsykokeen takaisin pisteytettynä ja analyysin siitä, kuinka lähellä olet sisäänpääsyä. Yhdessä opiskeluvalmentajasi kanssa saat kehitettyä koestrategian, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Jos koetilanne aiheuttaa sinulle lamauttavaa jännitystä tai alat käydä ylikierroksilla, saat apua näihin asioihin erikoistuneelta mielenhallintavalmentajalta.

Alla våra biologiövningsuppgifter och modellsvar är tillgängliga också på svenska. Dessutom i kurser i Helsingfors är våra lärare kunniga att hjälpa dig på svenska. Framställ din önska att ha en svenskspråkig lärare i anmälningsformulär. Kemi och fysik är på finska. När det gäller de ämnen har vi fått feedback och baserande på den feedback tycker vi att det spelar ingen stor roll om det är på finska. Vi har 7 övningsprov och de kan du få på svenska och också svara på svenska.

En student som var i vår preparandkurs i fysik har kommenterat så här: ”Itseluottamukseni matematiikan ja fysiikan suhteen on kehittynyt aika huimasti, joten kannattaa kokeilla! Som svenskspråkig har det varit förvånansvärt lätt att gå kursen på Finska. So räds inte att prova.”

Kurssien aikataulut ja hinnasto

Helsinki

Helsingissä voit osallistua lääkis-, yo- tai DI-kursseille. Kurssitilamme sijaitsevat Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella osoitteessa Porkkalankatu 24, 2. krs. Tarjolla on aamu-, iltapäivä- kokopäivä- ja iltaryhmiä.

Tampere

MAFY-valmennuksen lääkiskursseille on voinut osallistua syksystä 2017 lähtien myös Tampereella. Opetustilat sijaitsevat Tampereen keskustan tuntumassa osoitteessa Erkkilänkatu 11 D, 3. kerros.

Turku

Syksystä 2018 alkaen MAFY-valmennuksen laadukkaat lääkiskurssit on järjestetty myös Turussa! Kurssitilamme sijaitsee rautatieaseman ja Kauppatorin läheisyydessa osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 21-23 F.

Jyväskylä

Jyväskylässä pidetään MAFY-valmennuksen lääkiskurssit useamman vuoden kokemuksella. Viihtyisä kurssipaikkamme sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa osoitteessa Asemakatu 11 B, 2. kerros.

Nettiopetuskurssi - koko Suomi

Suomen laadukkaimmille lääkiskursseille, MAFY-valmennuksen kursseille, voi osallistua syksystä 2019 lähtien missä tahansa Suomessa! Nettiopetuskurssi sisältää kaiken saman kuin lähiopetuskurssit. Erona on, että opettaja neuvoo sinua videopuhelun kautta.