Lääkiskurssit

MAFY-valmennuksen kurssi 4,0-kertaistaa mahdollisuutesi sisäänpääsyyn yhdellä yrityksellä. 

Nettiopetuskurssille pääsee kaikkialta Suomesta

Ajankohtaista: Kaikki MAFY:n loppukevään kurssit järjestetään nettiopetuksena.

MAFY:n valmennuskurssit järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Uuden nettiopetuskurssin ansiosta pääset kurssille mistä käsin tahansa! Nettiopetuskurssi sisältää kaiken saman, mitä tällä sivulla on kerrottu valmennuskursseistamme. Erona on, että opettaja neuvoo sinua videopuhelun avulla. Nettiopetuksesta on kerrottu tarkemmin sivun lopussa.

MAFY:n kurssi sopii sinulle lähtötasostasi riippumatta

  • Puuttuuko sinulta kunnollinen pohja fysiikasta tai matematiikasta ja haluaisit selkeää opetusta niihin?
  • Oletko ”liiankin hyvä” joissain asioissa, etkä haluaisi kuunnella luentoja asioista, jotka jo osaat?
  • Meneekö sinulta välillä motivaatio, kun tavoitteen saavuttaminen tuntuu vaikealta?
  • Jännittääkö koetilanne tai tuntuuko, että vasta kokeen jälkeen huomaat, miten helppoja jotkut tehtävät olisivat olleet?
  • Pelkäätkö unohtavasi asioita, jotka opit harjoittelun alussa?

4,0-kertainen mahdollisuus päästä lääkikseen yhdellä yrityksellä

  • Lääketieteellisiin haki ensisijaisena kohteenaan 7896 hakijaa keväällä 2019.
  • Heistä 2590 oli MAFY:n valmennuskurssi- tai itseopiskeluasiakkaita ja 5306 hakijaa tuli siis muualta.
  • MAFY:n asiakkaista 581 pääsi sisään ja muualta tulleista pääsi 393.
  • Todennäköisyys päästä sisään ilman Mafynettiä oli siis enää 7,4 %. MAFY:n asiakkaiden sisäänpääsyprosentti oli 22,4 %, eli MAFY:n asiakkailla oli 3,0-kertainen mahdollisuus päästä sisään.
  • MAFY:n valmennuskurssilla sisäänpääsytodennäköisyys oli 29,7 %, eli 4,0-kertainen ja pelkkää Mafynettiä käyttäneillä itseopiskelijoilla 2,8-kertainen muihin kuin MAFY:laisiin verrattuna.

MAFY-valmennus on nostanut lääkishakijoiden tasoa

MAFY:n asiakkaat veivät 59,7 % kaikista Suomen yleislääketieteellisen, hammaslääketieteellisen ja eläinlääketieteellisten opiskelupaikoista. Helsingin suomenkielisen yleislääketieteellisen opiskelupaikoista asiakkaamme veivät 66,7 %.

Asiakkaamme veivät

%
kaikista Suomen lääketieteen opiskelupaikoista vuonna 2019.
%
Helsingin suomenkielisen yleislääketieteellisen opiskelupaikoista vuonna 2019.

Muiden hakukohteiden paikoista MAFY:n asiakkaat veivät:

Turku yleislääkis 61%
Tampere yleislääkis 65%
Kuopio yleislääkis 52%
Oulu yleislääkis 61%
Kuopio hammaslääketieteellinen 73%
Kaikki hammaslääketieteelliset 63%
Eläinlääketieteellinen 50%

Mafynetti on nostanut lääkishakijoiden tasoa ja yksittäisenä vuonna todennäköisyys päästä sisään ilman Mafynettiä on enää 7,4 %. Mafynetti-itseopiskelumateriaali 2,8-kertaistaa ja MAFY:n valmennuskurssi 4,0-kertaistaa todennäköisyyden onnistua.

Katso alla olevaa kuvaa ja pohdi, kuinka monta samantasoista kurssijärjestäjää voi olla olemassa.

MAFY:n asiakkaat veivät 67 % Helsingin suomenkielisen yleislääkiksen paikoista, vaikka MAFY on vain yksi valmennusyritys alalla, jossa toimijoita on melko paljon.

Jos vierailet vaikkapa Helsingin lääketieteellisessä kysymässä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden mielipiteitä eri valmennuskursseista, kuulet paljon meistä, koska kaksi kolmesta heistä on ollut kursseillamme tai käyttänyt Mafynettiä!

Tämä on myös mainio tapa käydä toteamassa, että MAFY-valmennuksen ilmoittamat luvut pitävät paikkansa ja koskevat merkittävää määrää ihmisiä.

Olisi mahdotonta, että kaikilta valmennuskursseilta pääsisi sisään ihmisiä samalla tavalla –
puhumattakaan 40 %:n tai 75 %:n sisäänpääsyprosenteista.

Mikä on tehokkain tapa oppia

Yksilöllinen opetus

Kaikilla tunneilla on korkeintaan 16 kurssilaista yhtä opettajaa kohden (Helsingissä fysiikan tunneilla korkeintaan 11).
Opetus on täysin yksilöllistä, joten voit aloittaa miltä tahansa lähtötasolta ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita.

Usein valmennuskursseilla pidetään luentoja, koska niitä on halpa järjestää ja opiskelijat saavat niistä mukavan tunteen, että olisivat oppineet jotakin. MAFY:n kurssilla ei luennoida systemaattisesti laajoja kokonaisuuksia, koska se on ajan tuhlausta. Esimerkiksi kaikkien fysiikan asioiden käsittelemiseen tarvittaisiin 67 luentoa. Suuri osa asioista olisi sinulle joko ennestään tuttuja tai asian ollessa unohduksissa et täysin oppisi sitä luennosta. 

Luentojen sijaan voit lukea Mafynetistä asiaa koskevan teorian ja sen jälkeen kysyä opettajalta, jos jokin asia jäi siinä epäselväksi. Heti perään pääset tekemään Mafynetistä juuri oppimaasi asiaan liittyviä harjoitustehtäviä, jolloin todella ymmärrät ja opit asian. Yleensä suurin osa tärkeistä kysymyksistäkin herää tehtäviä tehdessä ja pääset kysymään niitä opettajalta. Kotona voit kerätä listaa kysymyksistä, joita voit kysyä tunnilla opettajalta.

Oppitunnit ovat siis aktiivista työskentelyä, jonka lomassa opettajat opettavat juuri sinulle hankalia asioita. Koko oppituntien ideana on, että opettajat säästävät sinun aikaasi selittämällä hankalimmat asiat ja neuvomalla sinua ongelmanratkaisutekniikassa. Yhdessä Mafynetin ja opiskeluvalmennuksen kanssa tuloksena on huomattavasti parempi ja nopeampi oppiminen, mikä selittää MAFY:n kurssien poikkeuksellisen hyvät tulokset.

Kertaus

Säännöllisen kertauksen avulla tekemäsi työ ei mene hukkaan, vaan muistat vaikka syyskuussa opetellut asiat vielä koepäivänä. Kurssilla käytettävä Mafynetti-ohjelma kertaa asiat automaattisesti ja oppimisnopeuden kannalta oikein ajoitettuna. Harva tulee kerranneeksi päivittäin ilman Mafynettiä ja siksi Mafynetin käyttäjät oppivatkin nopeammin!

Oikeanlainen tuki

MAFY:n kursseilla eri osa-alueista vastaavat aina kyseiseen asiaan parhaiten soveltuvat ihmiset. Opettajat ovat oman oppiaineensa ja sen opettamisen asiantuntijoita. Opiskeluvalmentajamme taas ovat lääketieteen opiskelijoita, koska heillä on vahvuutena omakohtainen kokemus lääkikseen hakemisesta.

Opettajat ovat oman oppiaineensa ja opettamisen asiantuntijoita. Suurin osa pääopettajista kuuluu myös oppimateriaalin kehitystiimiin. Mafynetti on kurssien opetusväline, jota käytetään myös omien kurssiemme ulkopuolella lukio-opetuksen oppimateriaalina jo 60 %:ssa pääkaupunkiseudun lukioista. 

Opiskeluvalmentajat saavat koulutuksensa MAFY-valmennukselta. Koulutus on tärkeää, koska pelkkä lääkikseen pääseminen ei vielä tee ihmisestä pätevää opiskeluvalmentajaa. Opiskeluvalmentajan täytyy osata neuvoa kaikenlaisia ihmisiä ja tuntea eri ihmisille sopivat opiskelutekniikat. Opiskeluvalmentajien on myös tärkeää kuunnella ja ymmärtää kurssilaisen elämäntilanne esimerkiksi lukuaikatauluja laadittaessa. Tutustu opiskeluvalmentajiin.

Tavoitteellinen työskentely

Kurssilla varmistetaan, että teet riittävän määrän töitä jaksaminen huomioiden. Säännöllisen aikataulun ja opiskevalmennuksen lisäksi tässä auttaa myös Mafynetti. Mafynetissä musta viiva osoittaa tavoitevauhdin ja punainen käyrä edistymisen suhteessa tavoitteeseen.

Asiat opetellaan tärkeysjärjestyksessä ja Mafynetti pitää automaattisesti huolen kertauksesta. Joka päivä aloittaessasi opiskelun, avaat vain Mafynetin ja tiedät täsmälleen, mitä sinun pitää tehdä. Sinulle jää vain raaka työ.

Alla on kuvat kurssilaisen edistymiskäyristä kevään aikana. Nuolella merkityssä kohdassa opiskeluvalmentaja keskusteli kurssilaisen kanssa suunnitelman muuttamisesta. Kurssilainen oli pärjännyt harjoituskokeiden biologian osuuksissa erittäin hyvin ja oli siis ymmärtänyt oppimansa asiat hienosti. Fysiikassa ja kemiassa oppiminen oli myös laadukasta, mutta harjoittelun määrä ei ollut riittävä, ja puuttellinen laskurutiini näkyi myös koetuloksissa.

Edistymiskäyrästä nähtiin, että nykyisellä vauhdilla biologian edistymiskäyrä menee tarpeettoman korkealle fysiikkaan ja kemiaan verrattuna. Sen vuoksi päätettiin vähentää biologiaan käytettävää työmäärää ja siirtää säästynyt aika fysiikkaan ja kemiaan. Biologian annettiin siis tarkoituksella jäädä alkuperäisestä tavoitteesta. Lisäksi opiskelutekniikkaa kehittämällä saatiin biologian lukemista nopeutettua ilman, että ymmärrys kärsi – hitaus oli ollut kurssilaisen ongelma biologiassa.

Käyristä näkyy, kuinka fysiikan ja kemian eteneminen vauhdittui suunnitelman muutoksen jälkeen. Fysiikan ja kemian tulokset paranivat biologian tasolle ja kurssilainen pääsi samana keväänä lääkikseen.

Mitä saat valmennuskurssillamme

Saat itseopiskelumateriaalin (Mafynetin ja tabletin) saman tien ja henkilökohtainen opiskeluvalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon kuluessa syyskuun alusta.

Jos jokin asia jää ymmärtämättä, opettaja selittää juuri sen asian sinulle, sillä opiskelijoita on korkeintaan 16 yhtä opettajaa kohden. Tällä tavoin opetus voidaan pitää täysin yksilöllisenä. Voit aloittaa miltä tahansa lähtötasolta ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita.

Huomaa, että MAFY:n kurssien oppituntimäärät eivät ole vertailukelpoisia muiden kurssijärjestäjien kanssa. Kursseillamme kaikki oppitunnit ovat yksilöllistä opetusta ja aktiivista omaa tekemistä.

Heti ilmoittautumisen jälkeen saat kurssimateriaalin, jossa on selitetty tärkeimmät opiskelutekniikat ja Mafynetin tehokas käyttö. Opiskeluvalmentajasi on sinuun yhteydessä puhelimella. Ensimmäisellä kerralla opiskeluvalmentajasi selvittää sinun lähtötilanteen ja teette lukusuunnitelman. Myöhemmät puhelut keskittyvät opiskelutekniikan ja myöhemmin keväällä koetaktiikan hiomiseen. Joka kerralla voit kysyä näiden asioiden lisäksi mistä tahansa valmistautumiseen liittyvästä asiasta. 

Koejännitykseen tai stressiin liittyvissä asioissa opiskeluvalmentajasi voi ohjata sinut keskustelemaan näihin asioihin erikoistuneen mielenhallintavalmentajan kanssa. Opiskelijat ovat palautteen perusteella kokeneet häneltä saamansa avun erittäin hyödylliseksi. Mielenhallintavalmentajan kanssa tapaamiset pidetään toiveidesi mukaan joko kasvotusten tai puhelimella.

Opiskeluvalmennusta on säännöllisesti noin 20 minuuttia joka toinen viikko. Toki asiat voivat tulla käsitellyiksi nopeamminkin ja voitte sopia opiskeluvalmentajasi kanssa myös harvemmasta soittovälistä, jos käsiteltävää asiaa on vähemmän. Vastaavasti voit hädän tullen ottaa yhteyttä opiskeluvalmentajaasi milloin tahansa ja hän soittaa sinulle mahdollisimman pian.

Kokeita on runsaasti – kurssin pituudesta riippuen 4 tai 7 kpl. Harjoituspääsykokeet ovat täysimittaisia viiden tunnin kokeita ja kaikki kokeet on laadittu nelilaskinuudistus huomioiden. Kokeita on monta ja ne ovat erilaisia, jotta totut yllätyksiin ja opit koetaktiikan, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Saat jokaisen harjoituspääsykokeen takaisin pisteytettynä ja analyysin siitä, kuinka lähellä olet sisäänpääsyä. Yhdessä opiskeluvalmentajasi kanssa saat kehitettyä koestrategian, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Jos koetilanne aiheuttaa sinulle lamauttavaa jännitystä tai alat käydä ylikierroksilla, saat avuksesi rauhoittumistekniikoita. Tässä apunasi on erityisesti mielenhallinnan asioihin erikoistunut Maria Peura.

Alla våra biologiövningsuppgifter och modellsvar är tillgängliga också på svenska. Dessutom i kurser i Helsingfors är våra lärare kunniga att hjälpa dig på svenska. Framställ din önska att ha en svenskspråkig lärare i anmälningsformulär. Kemi och fysik är på finska. När det gäller de ämnen har vi fått feedback och baserande på den feedback tycker vi att det spelar ingen stor roll om det är på finska. Vi har 7 övningsprov och de kan du få på svenska och också svara på svenska.

En student som var i vår preparandkurs i fysik har kommenterat så här: ”Itseluottamukseni matematiikan ja fysiikan suhteen on kehittynyt aika huimasti, joten kannattaa kokeilla! Som svenskspråkig har det varit förvånansvärt lätt att gå kursen på Finska. So räds inte att prova.”

Kurssien aikataulut ja hinnasto

Helsinki

Helsingissä voit osallistua lääkis-, yo- tai DI-kursseille. Kurssitilamme sijaitsevat Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella osoitteessa Porkkalankatu 24, 2. krs. Tarjolla on aamu-, iltapäivä- kokopäivä- ja iltaryhmiä.

Tampere

MAFY-valmennuksen lääkiskursseille on voinut osallistua syksystä 2017 lähtien myös Tampereella. Opetustilat sijaitsevat Tampereen keskustan tuntumassa Tampellan alueella osoitteessa Verstaankatu 7 D.

Turku

Syksystä 2018 alkaen MAFY-valmennuksen laadukkaat lääkiskurssit on järjestetty myös Turussa! Kurssitilamme sijaitsee rautatieaseman ja Kauppatorin läheisyydessa osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 21-23 F.

Jyväskylä

Jyväskylässä pidetään MAFY-valmennuksen lääkiskurssit useamman vuoden kokemuksella. Viihtyisä kurssipaikkamme sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa osoitteessa Asemakatu 11 B, 2. kerros.

Nettiopetuskurssi - koko Suomi

Suomen laadukkaimmille lääkiskursseille, MAFY-valmennuksen kursseille, voi osallistua syksystä 2019 lähtien missä tahansa Suomessa! Nettiopetuskurssi sisältää kaiken saman kuin lähiopetuskurssit. Erona on, että opettaja neuvoo sinua videopuhelun kautta.