Yo-kurssit

72 % asiakkaistamme saavutti tai ylitti tavoittelemansa arvosanan pitkässä matematiikassa. Tutustu yo-kursseihimme!

Miksi kurssille?

Oletko abi?

Abikursseillamme voit opiskella pitkää ja lyhyttä matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Saat kurssimateriaalin käyttöösi heti. Lähiopetus alkaa lukulomalla, eikä mene lukio-opetuksen päälle.

Oletko uusimassa YO-koetta?

Uusi lukiolaki mahdollistaa, että syksystä 2019 alkaen yo-kokeen arvosanaa voi yrittää korottaa niin monta kertaa kuin haluaa. Aloittamalla harjoittelun aikaisin saat parhaan tuloksen. Matematiikassa suosittelemme pitkiä yo-kurssejamme.

Kauppis, lääkis, oikis, psyka?

Keväästä 2020 alkaen lähes kaikkiin yliopistojen hakukohteisiin tuli yo-todistuskiintiö. Yleensä 50 % tai enemmän opiskeliljoista otetaan yo-todistuksen perusteella. Yliopistojen hakukohteissa matematiikka on aina eniten hakupisteitä tuottava aine.

Miksi MAFY:n kurssille

 • Digitaalisessa yo-kokeessa on tärkeää hallita hyvin tekniset apuvälineet ja Abitti-koeympäristö. Kurssilla harjoitellaan vahva rutiini näissä asioissa ja kokeet tehdään aidossa Abitti-koeympäristössä.
 • Ryhmäkoko on korkeintaan 16 opiskelijaa yhtä opettajaa kohden. Tällä varmistamme, että saat yksilöllistä opetusta. Huomaa, että MAFY-valmennuksen kurssilla kaikki opetus on henkilökohtaista opetusta pienessä ryhmässä.
 • Opetus on täysin yksilöllistä, joten voit aloittaa miltä tahansa lähtötasolta ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita.
 • Matematiikan pitkille yo-kursseille voit osallistua mistä tahansa Suomesta! Saat täsmälleen samanlaista henkilökohtaista opetusta kuin lähikursseilla, mutta opetus tapahtuu videopuhelun avulla.
 • Muiden kurssien kurssipaikka sijaitseee Helsingin Ruoholahdessa, osoitteessa Porkkalankatu 7 B, Helsinki.
 • Saat Mafynetti-itseopiskelumateriaalin käyttöösi heti ilmoittautumisen jälkeen.
 • Olemme ainoa valmennuskurssien järjestäjä, joka on julkaissut kaiken kurssilaisten antaman palautteen sellaisenaan. Katso kaikki kurssipalaute.

MAFY-valmennuksen opetus- ja digikoeosaaminen on täysin omaa luokkaansa.

 • 60 % pk-seudun lukioista käyttää MAFY-valmennuksen Mafynetti-ohjelmaa opetuksessaan.
 • 29,5 % kaikista pitkän matematiikan kirjoittaneista keväällä 2019 käytti Mafynetin yo-kertausmateriaalia. Muissa aineissa Mafynetin osuus vaihteli 30 prosentin molemmin puolin.
 • Teemme malliratkaisut ja pistearvion matematiikan ja fysiikan digitaalisiin ylioppilaskokeisiin. MAFY:n malliratkaisuja on käytetty lukioissa ympäri Suomen vuodesta 2010.

Abikurssilla voit valmistautua kevään yo-kirjoituksiin. 

Kurssilla saat lainaan tabletin, jossa on kaiken oppimateriaalin sisältävä Mafynetti-ohjelma. Saat pitää kurssimateriaalin ja tabletin itselläsi kevään kirjoituksiin asti ja palautat sen vasta kirjoitusten jälkeen. Saat tabletin halutessasi itsellesi 1.10.2019 alkaen, eli jo hyvissä ajoin ennen kevään kurssien alkua.

Huom! Kaikkien aineiden kursseilla järjestetään yksi täysimittainen, sähköinen Abitti-harjoituskoe, jotta voit valmistautua mahdollisimman hyvin kyseisten aineiden yo-kirjoituksiin.

Kurssiaineet

Voit valita yhden yksittäisen aineen tai kahden aineen yhdistelmän. Valittavina aineina ovat pitkä- ja lyhyt matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia.

Aikataulut

Opetusta on arkisin 17.2. – 6.3.2020 välisenä aikana yhteensä 24 tuntia per aine. Lisäksi järjestetään yksi täysimittainen Abitti-harjoituskoe per aine samalla aikavälillä. Kokeet ovat kuusituntisia.

Katso tarkemmat aikataulut tästä.

Kurssipaikka

MAFY-valmennuksen opetustilat Ruoholahdessa, Porkkalankatu 7 B, Helsinki.

Kurssien hinnat

Yksi oppiaine 495 €
Kaksi oppiainetta 975 €

Kysy meiltä lisää kurssista

Ilmoittautuminen

Matematiikan pitkällä yo-valmennuskurssilla voit valmistautua perusteellisesti kevään pitkän matematiikan yo-kirjoituksia varten.

Kurssi järjestetään pienissä ryhmissä nettiopetuksena. Voit osallistua kurssille mistä tahansa. Opetus tapahtuu jokaisella ryhmällä aikataulussa merkittyyn aikaan siten, että opetus on yksilöllistä ja opettaja neuvoo sinua henkilökohtaisesti videopuhelun välityksellä. Tarvitset tätä varten internetyhteyden ja kannettavan tai pöytätietokoneen.

Kurssilla saat halutessasi lainaan tabletin, jossa on kaiken oppimateriaalin sisältävä Mafynetti-ohjelma. Voit käyttää myös omaa Mafynetin kanssa yhteensopivaa laitetta. Tarkista sopiiko Mafynetti-ohjelma omalle laitteellesi täältä: https://mafyvalmennus.fi/mafynetti/ohjeet/ .

Saat pitää kurssimateriaalin ja tabletin itselläsi kevään kirjoituksiin asti ja palautat sen vasta kirjoitusten jälkeen. Saat tabletin halutessasi itsellesi jo viikon päästä ilmoittautumisesta.

Opetusryhmässä on korkeintaan 16 kurssilaista yhtä opettajaa kohden.

 • Pitkä kurssi sisältää 9 opetuskertaa eli 27 tuntia yksilöllistä opetusta
 • Erikoispitkä kurssi sisältää 18 opetuskertaa eli 54 tuntia yksilöllistä opetusta.

Lisäksi kurssilla järjestetään 2 täysimittaista pitkän matematiikan sähköistä Abitti-harjoituskoetta, jotta voit valmistautua mahdollisimman hyvin sähköisiin yo-kirjoituksiin. Voit tehdä abittikokeet Jyväskylässä, Oulussa, pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai Turussa.

Pitkän matematiikan yo-kirjoituksiin valmistautumisessa sinulla on lisäksi apunasi henkilökohtainen opiskeluvalmentaja. Opiskeluvalmentaja on sinuun yhteydessä puhelimitse kahden-kolmen viikon välein aina yo-kirjoituksiin asti. Opiskeluvalmennus alkaa loka-marraskuun vaihteessa. Yhden opiskeluvalmennuspuhelun kesto on 20 minuuttia.

Aikataulut

Opetusta on kerran viikossa kolme tuntia kerrallaan.

 • Pitkällä kurssilla opetusta on 7.1. – 3.3.2020.
 • Erikoispitkällä kurssilla opetusta on 21.10. – 3.3.2020.

Katso tarkat aikataulut.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Pitkä kurssi 695 €

Erikoispitkä kurssi 995 €

Huom! Valitettavasti matematiikan pitkät yo-kurssit ovat täyttyneet. Voit kysyä mahdollisista peruutuspaikoista alla olevan linkin kautta. Vaikka matematiikan pitkät yo-kurssit ovat täyttyneet, niin voit edelleen ilmoittautua matematiikan kevään abikurssille täältä. (Päivitetty 12.12.2019).

Kysy meiltä lisää kurssista

Simuloitujen harjoituskokeiden avulla saat vahvan rutiinin oikeaa digitaalista yo-koetta varten. Rutiini vähentää koejännitystä ja parantaa muutenkin suoritusta, kun osaat toimia koetilanteessa ripeästi ja määrätietoisesti. Saat harjoituskokeen takaisin pisteytettynä arvosanan kera, joten näet, miten tulos suhtautuu omaan tavoitteeseesi.

Koetilanne on aidon tuntuinen ja koe järjestetään täsmälleen samassa, aidossa Abitti-järjestelmässä, jota käytetään yo-kokeessa. Jos olet suorittanut lukion ennen digitaalista yo-tutkintoa, on erityisen tärkeää, että pääset harjoittelemaan aidon Abitti-järjestelmän käyttöä! Saat kokeen aikana myös opastusta tarvittaessa.

 • Tuote sisältää 6 tunnin täysimittaisen Abitti-yoharjoituskokeen oikeassa Abitti-ympäristössä, kokeen tarkistuksen ja palautuksen arvioidun yo-arvosanan kanssa.
 • Abitti-kokeen aikana avustaja auttaa Abitti-järjestelmän teknisissä ongelmissa sekä Abitti-ohjelmiin liittyvissä kysymyksissä.
 • Mahdollista tehdä 2 koetta per aine. Kokeet järjestetään seuraavina päivinä aina klo 9-15.
  • Pitkä matematiikka: ke 5.2.2020 ja ma 9.3.2020
  • Fysiikka: to 6.2.2020 ja ke 11.3.2020
  • Biologia: to 6.2.2020 ja ke 11.3.2020
  • Kemia: pe 7.2.2020 ja pe 13.3.2020
 • Koe on mahdollista tehdä seuraavilla paikkakunnilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Jyväskylä.

Hinta per koe 150 € tai 110 €, jos sinulla voimassaoleva käyttöoikeus Mafynetin Yo-kertauskurssiin, lääkiskurssiin tai DI-kurssiin.

Tutustu tarkemmin ja tilaa verkkokaupasta.

Huom! Abikurssiin ja kesäkurssiin kuuluu yksi simuloitu koe ja matematiikan pitkään yo-kurssiin kaksi koetta. Sinun ei siis tarvitse tilata erikseen kokeita, jos olet osallistumassa kyseisille kursseille.

Kesäkurssilla voit valmistautua syksyn yo-kirjoituksia varten tai muuten parantaa osaamistasi esim. lääketieteellisen pääsykoetta varten.

Kurssilla saat lainaan tabletin, jossa on kaiken oppimateriaalin sisältävä Mafynetti-ohjelma. Saat pitää kurssimateriaalin ja tabletin itselläsi syksyn kirjoituksiin asti ja palautat sen vasta kirjoitusten jälkeen. Saat tabletin halutessasi itsellesi 1.4.2019 alkaen, eli jo hyvissä ajoin ennen kesän kurssien alkua.

Huom! Kaikkien aineiden kursseilla järjestetään yksi sähköinen täysimittainen Abitti-harjoituskoe (6 h), jotta voit valmistautua mahdollisimman hyvin kyseisten aineiden sähköisiin yo-kirjoituksiin.

Kurssiaineet

Voit valita yhden yksittäisen aineen tai kahden aineen yhdistelmän. Valittavina aineina ovat pitkä- ja lyhyt matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia.

Aikataulut

Kesäkurssi järjestetään 23.7-6.8.2019 välisenä aikana. Katso kurssin tarkat aikataulutiedot täältä. 

Kurssipaikka

MAFY-valmennuksen opetustilat Ruoholahdessa, Porkkalankatu 7 B, Helsinki.

Kurssien hinnat

Yksi kurssi 495 €
Kaksi kurssia 795 €

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kesäkurssille on avattu 8.3.2019.

Kysy meiltä lisää kurssista