Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen nopeiten. Jos et löydä vastausta tai tarvitset apua, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella. 

Sisältö

Lähiopetuskurssit

Etenkin suosituimmat kurssimme alkavat täyttyä heti pääsykoetulosten jälkeen. Kurssin varaamisessa kannattaa olla ripeä. Opetusryhmistä aamuryhmät täyttyvät ensiksi.

Lääkiskursseistä löydät tietoa täältä: (Helsinki, Tampere ja Jyväskylä), DI kursseistä täältä ja Abikursseistä täältä: (Helsinki, Tampere ja Jyväskylä)

Kaikilla kursseilla on käytössä sähköinen oppimateriaalimme Mafynetti. Lähikurssilla saat Mafynetti-tabletin lainaan. Lisäksi tarvitset ainoastaan laskimen ja kirjoitusvälineet.

Kaikki opettajamme ovat ammattiopettajia ja yhtä opettajaa kohden kurssilla on enintään 16 oppilasta. 

Pois jääneiden tuntien korvaaminen sellaisissa opetusryhmissä, jotka eivät ole täysiä, onnistuu hyvin. Korvaavat tunnit sovitaan tapauskohtaisesti kurssipäällikön kanssa. Poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa.

Vaihto onnistuu, jos toisessa ryhmässä on vielä tilaa. Ota yhteyttä kurssipäällikköön.

Kurssipaikat on tällä hetkellä suljettu tämänhetkisen pandemiatilanteen vuoksi. 

Lisätietoa lähtötason vaikutuksesta löydät täältä

Ei tarvitse, sillä kurssilla jokainen etenee omalla tahdillaan. Et myöskään tarvitse kirjoja, sillä Mafynetti sisältää kaikkien aineiden teoriat.

Toimitamme sinulle halutessasi Mafynetti-tabletin jo viikon päästä ilmoittautumisesta

Voit ilmoittautua kurssille, vaikka se on jo alkanut. Ajantasaiset vapaat ryhmät löydät aina ilmoittautumislomakkeesta. Ryhmään voi ilmoittautua niin kauan, kun se on valittavissa. Lopullinen vahvistus lähetetään aina, kun ilmoittautuminen on käsitelty.

Mafynetti-itseopiskelu ja Etäkurssi

Etäkurssiin kuuluu Mafynetti-ohjelman lisäksi pääsykokeeseen saakka jatkuva opiskeluvalmennus ja seitsemän koesalissa tehtävää harjoituskoetta, jotka saat takaisin tarkastettuina. Saat lisäksi arvion siitä, miten lähellä olet sisäänpääsyä. Itseopiskelumateriaalin mukana saat seitsemän kotona tehtävää ja itse tarkistettavaa harjoituskoetta. Etäkurssi on saatavilla ainoastaan lääkiskurssina, itseopiskelumateriaalin voi tilata myös DI- ja YO-harjoitteluun.

Mafynettiä voi käyttää maksimissaan kahdella laittella samanaikaisesti. Kirjaudu Mafynettiiin samalla tunnuksella, mahdollinen lunastuskoodi tarvitsee syöttää vain ensimmäisellä laitteella.

Itseopiskelupaketti on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun. Paketti on kattava ja tehtävät sisältävät perusteelliset malliratkaisut. Jos jokin yksittäinen tehtävä tuottaa hankaluuksia, asiasta ei kannata lannistua, vaan jatkaa opiskelua. Jos koet tarvitsevasi enemmän tukea opiskelussa, suosittelemme lähiopetuskurssia, jossa on aina opettaja paikalla vastaamassa kysymyksiin.

Suurin osa Mafynetin tehtävistä sisältää täydellisen malliratkaisun. Mafynetissä on tietyin väliajoin tavoitetehtäviä joissa on ainoastaan numeerinen vastaus. Näiden tehtävien tarkoituksena on kehittää ongelmanratkaisukykyäsi, kun malliratkaisua ei ole saatavilla. Yritä ratkaista myös tavoitetehtäviä sinnikkäästi ja palaa myöhemmin niihin tehtäviin, joita et heti osannut ratkaista.

Fysiikassa ja kemiassa pääosin kerran siihen asti, että olet merkinnyt tehtävän osatuksi. Osa Fysiikan ja Kemian tehtävistä on kahdesti kerrattavia. Biologiassa kaikki tehtävät ovat kahdesti kertautuvia.

Kyllä, sekä lääkis- että DI-kurssi sisältävät muun materiaalin lisäksi opetusvideoita.

Mafynetin materiaalia päivitetään jatkuvasti, ja siihen lisätään myös uusia tehtäviä. Opiskelumateriaalin päivityksistä ei tule erillistä ilmoitusta, mutta viimeisen päivityksen ajankohdan voit tarkastaa  Mafynetin ”Tietoja ohjelmasta” -ruudusta.

Etä- ja itseopiskelukurssien opiskelijamäärille ei ole ylärajaa ja materiaaleja on riittävästi kaikille halukkaille.

Voit aloittaa opiskelun koska tahansa. Opiskeluvalmennus alkaa kahden viikon kuluessa ilmoittautumisestasi, mutta kuitenkin aikaisintaan syyskuussa 2018.

Voimme lunastaa käytetyn tabletin 50€ hintaan. Toimita tabletti Helsingin toimistollemme joko postitse tai tuomalla se paikan päälle. (Yhteystiedot sivun alareunassa) Liitä mukaan tilinumerosi ja nimesi, sekä tieto siitä, että haluat meidän lunastavan laitteen. Lunastamme laitteen mikäli se on edelleen käyttökelpoinen. 

Mafynetin tehtävät katoavat kokonaan näkyvistä käyttöoikeuden loppumisen jälkeen. Sinun täytyy siis uusia lisenssi, jotta voit jatkaa opiskelua.

Oppimateriaali päivittyy itsestään, kun pidät Mafynetin verkkoyhteydessä. 

Android: 

Sovelluksen versio ei päivity itsestään vaan käyttäjän täytyy päivittää se. Kun laite on verkkoyhteydessä Mafynetti ilmoittaa, kun siitä on uusi versio saatavilla. Tämän ilmoituksen ohessa on nappi, jossa lukee ”Päivitä nyt”. Tätä painamalla pääset verkkosivulle, josta uuden ohjelman voi ladata. Sivulla on myös asennusohjeet. Näet oman ohjelmasi version Mafynetin ”Tietoja ohjelmasta” -ruudusta, jonka saa näkyviin ohjelman valikosta. 

MacOS: 

Sovellusversion päivitys tulee automaattisesti saataville MacAppStoreen josta saat asennettua sen muiden ohjelmistopäivitysten mukana. 

Windows: 

Sovelluksen versio ei päivity itsestään vaan käyttäjän täytyy päivittää se. Kun laite on verkkoyhteydessä Mafynetti ilmoittaa, kun siitä on uusi versio saatavilla. Tämän ilmoituksen ohessa on nappi, jossa lukee ”Päivitä nyt”. Tätä painamalla pääset verkkosivulle, josta uuden ohjelman voi ladata. Sivulla on myös asennusohjeet. Näet oman ohjelmasi version Mafynetin ”Tietoja ohjelmasta” -ruudusta, jonka saa näkyviin ohjelman valikosta. 

Mikäli haluat nollata vanhan opiskeluhistoriasi Mafynetistä, toimi näin:

 1. Varmista, että olet päivittänyt Mafynettisi uusimpaan versioon. 
 2. Android: Paina oikean yläkulman painiketta  ja valitse ”Nollaa tehtävähistoria” tai MacOS ja Windows : Paina ”Lisävalinnat” ja valitse avautuvasta valikosta ”Nollaa tehtävähistoria”
 3. Syötä haluamasi päivämäärä jota ennen tehtyjä tehtäviä ei enää näytetä. 
 4. Nollauksen voi perua myöhemmin saman valikon kautta muuttamalla ko. päivämäärää. 

Harjoituskokeet

Harjoituskoeaikataulun ja koepaikat löydät harjoituskokeiden ilmoitustaululta.

Valitettavasti voimme resurssien takia tarjota salikokeet vain lähi- ja etäkurssilaisille. Salikokeita ei voi ostaa erillisenä pakettina.

Voit tehdä kokeen kotona ja palauttaa sen toimistollemme tarkastettavaksi. Saat lisätietoa kurssipäälliköltä tai opettajilta.

Harjoituskokeista tehdyt pisteanalyysit julkaistaan kotisivullamme niiden valmistuttua. Myös itseopiskelijat voivat seurata sivua. Oman kokeen pisteytyksestä ja tarkistuksesta itseopiskelijoiden täytyy kuitenkin huolehtia itse. Itseopiskelijoiden kannattaa tehdä kokeita samassa tahdissa lähikurssilaisten kanssa, jolloin myös pistekäyrät ovat vertailukelpoisempia.

Löydät vastaukset Mafynetistä lääkiskursien lopusta kunkin aineen kohdalta. Biologian harjoituskoetehtävät löytyvät biologian lääkiskurssista jne. Mallivastausten ja pisteohjeiden avulla voi itse tarkastaa kokeesi ja verrata tulostasi analyyseihin.

Kemian, fysiikan ja matematiikan DI-kursseissa on myös harjoituskokeita, mutta niitä ei erikseen lähetetä paperisena kurssilaisille vaan löydät ne Mafynetista kyseisistä kursseista., jolloin voit tehdä ne itsenäisesti Mafynetin avulla.

Opiskeluvalmennus

Opiskeluvalmentaja ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon kuluessa syyskuun alusta. Ensimmäisessä noin 45 – 60 minuutin (puhelin)tapaamisessa kartoitetaan lähtötilanteesi ja tehdään lukusuunnitelma. Tämän jälkeen opiskeluvalmentaja soittaa sinulle noin 20 minuutin puhelun joka toinen viikko pääsykokeeseen asti. Näissä puheluissa käydään läpi muun muassa opiskelun sujumista, ajanhallintaa, stressinhallintaa ja koestrategiaa. Opiskeluvalmentajat eivät opeta pääsykoeasioita.

Opiskeluvalmentajat ovat MAFY:n kouluttamia lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoita. Uusille kurssilaisille opiskeluvalmentaja valikoituu sattumanvaraisesti. Jos kurssilainen tulee kurssille uudestaan, hän voi toivoa samaa opiskeluvalmentajaa. Jos kemiat eivät kohtaa, opiskeluvalmentajaa voi tarvittaessa vaihtaa. Ota yhteyttä opiskeluvalmennuksen aloitusviestissä mainittuun Opiskeluvalmennuskoordinaattoriin. 

Tämä katsotaan aina tapauskohtaisesti. Ilmoitathan ilmoittautumislomakkeessa mahdollisista erityistilanteista.

Kyllä voit! Opiskeluvalmennuksen voi ostaa hintaan €395. Opiskeluvalmentaja on sinuun yhteydessä kahden viikon välein pääsykokeeseen saakka. Opiskeluvalmennusta voivat ostaa erikseen ainoastaan Mafynetti-itseopiskelijat.

Hinnat ja alennukset

Saat 10 % uusija-alennuksen lääkiskurssista, jos olet aikaisemmin ollut lähikurssillamme (Lääkis- tai DI-kurssi).

Kaverialennus koskee ainoastaan lääkiksen lähiopetuskursseja. Alennuksen saat, kun teet yhden tai useamman ystäväsi kanssa kurssipäätöksen yhdessä. Merkitse tällöin ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja-kenttään kaverin nimi. Vähintään yhden kurssille ilmoittautuvan tulee tässä porukassa olla ensikertalainen. 

Voit käyttää samaa tablettia. Mikäli olet aiemmin ollut lähikurssillamme, olet oikeutettu uusija-alennukseen. Vanhan tabletin käyttämisestä emme myönnä erillistä alennusta.

Jos joudut hakemaan toisen kerran, tarjoamme seuraavana vuonna uusintaa varten tehdyn kurssin, joka vastaa tarpeitasi ja tulee halvemmaksi. Voit valita kurssista vain ne osat, joita tarvitset. Voit esimerkiksi ottaa kaikki harjoituskokeet, mutta vähemmän opetusta, koska osaat jo asiat hyvin, etkä tarvitse opetusta niin paljoa. Voit myös ottaa koko opetuksen uudestaan ja saat joka tapauksessa vähintään 10 %:n alennuksen. Lukuvuonna 2018-2019 etäkurssin hinta uusijoille on 1353 € (1203 € ilman tablettia) ja edullisin opetusta sisältävä, maaliskuun lopussa alkava kevätkurssi maksaa 2241 €. 

Pidämme tätä järjestelmää parempana kuin takuita, koska takuut pitäisi hinnoitella oppilaan lähtötason mukaan, jotta hinta olisi kaikille oikeudenmukainen. Oleellista on, että kurssimaksujen yhteismäärä pysyy kohtuullisena myös silloin, jos joudut hakemaan lääkikseen toisen kerran. Ei ole järkevää eikä reilua, että kaikki maksavat kurssista jo etukäteen enemmän siltä varalta, että joutuvat käymään kurssin uudestaan. Kurssin ehdoton päätavoite on, että oppilas pääsee ensimmäisellä kerralla sisään, eivätkä takuut hyödytä tässä asiassa, vaan päin vastoin joidenkin oppilaiden kohdalla vähentävät vastuuta omasta työstä.

Olemme nähneet valmennusalalla hyvin kirjavan valikoiman erilaisia takuita, joissa ei oikeasti ajatella asiakkaan parasta, vaan pyritään sitouttamaan asiakas uusille kursseille. MAFY-Valmennus ei käytä mitään näistä tai muista takuista.  

Esimerkkejä:

 • Halvalla uudestaan -kurssit: Jos kurssilainen ei saa opiskelupaikkaa, hän pääsee uudestaan kurssille materiaalipaketin hinnalla. Uusinnan hinta on yleensä suuruusluokkaa 500 €, mikä on tietysti paljon enemmän kuin mitä kyseisen paperinipun painaminen maksaa. 
 • Kalliit takuukurssit: Kurssin hinta on tavallista korkeampi ja seuraavana vuonna pääsee tarvittaessa uudestaan kurssille ilmaiseksi tai esim. puoleen hintaan.
  • Kurssin hinta on kuitenkin noin kaksinkertainen tavalliseen verrattuna, eli bisnesidea on se, että asiakkaalla maksatetaan jo etukäteen kahden vuoden kurssit.
 • Takuukurssit, joihin on pääsykoe: Näissä takuukursseissa ideana on, että kurssille pääsee, kun asiakas on tasokokeen avulla osoittanut omaavansa riittävän lähtötason.
  • Yleensä tällainen kurssi on myös tavallista kalliimpi. Kokemuksemme mukaan lähes kaikki lääkikseen hakijat ovat hyvin motivoituneita ja tekevät valtavasti töitä kurssilla. Luonnollisesti ne, joilla on paras lähtötaso ehtivät päästä pidemmälle kuin heikon lähtötason omaavat.
  • Omilla kursseillamme korkeimmalta lähteneet pääsivät melkein kaikki sisään lääkikseen. Meidän kursseilla takuu olisi ollut näille ihmisille täysin turha. Tasokokeiden ideana on suodattaa ihmiset, jotka todennäköisimmin eivät tarvitse takuuta ja silti heitä rahastetaan siitä korkeamman hinnan muodossa

Kurssin vaihtaminen on mahdollista. Hyvitämme sinulle itseopiskelumateriaalin hinnan.

Tilaus, toimitus ja laskutus

Uudet kurssit ja Mafynetti tulevat myyntiin suunnilleen toukokuun puolivälissä.

Tilausvahvistus verkkokaupasta ostetuista tuotteista lähetetään automaattisesti. Jos et saanut sitä, tarkasta roskapostikansiosi ja muut mahdolliset piilot sähköpostissasi, kuten mainosviestisuodatin tai muut alikansiot. 

Jos et saa vahvistusta 2 päivän kuluessa, ota meihin yhteyttä. 

Käsittelemme tilauksia pääsääntöisesti päivittäin. Toimitukset lähtevät toimistolta keskiviikkoisin.

Mafynetin noutaminen tai ostaminen toimistoltamme ei tällähetkellä ole mahdollista. 

Tällä hetkellä tarjoamme lääkis-lähikurssien laskutusvaihtoehtoina maksua 1, 3, 6 tai 10 erässä. DI-kurssilla vaihtoehdot ovat 1, 3 tai 6 erää. Yhdessä erässä maksettaessa laskuun ei liity erillistä laskutuslisää. Kolmessa erässä maksettaessa kurssin kokonaishintaan lisätään 25€, kuudessa erässä 45 € ja kymmenessä erässä 80€ suuruinen laskutuslisä. Laskutuslisä peritään vain kerran / ilmoittautuminen. Erien erääntymisväli on 1 kuukausi. Lähikursseista veloitamme ensin varausmaksun, joka hyvitetään kurssin loppulaskussa.

Verkkokaupan maksutavoista löydät parhaiten tietoa verkkokaupasta.

Ole yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeella.

Ole yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeella.

Kurssin peruuttaminen on lähtökohtaisesti mahdollista vain erikoistapauksissa. Kurssin voi perua 14vrk aikana sen varaamisesta maksutta, mikäli peruutus tapahtuu tätä myöhemmin, perimme aina vähintään 100€ peruutuskulun. Kurssin aikana kurssin voi peruuttaa lääkärintodistuksen tai muun pakottavan syyn perusteella. Lähikurssilla hintahyvitys tehdään kurssimaksusta käytettyjen oppituntien mukaisesti (käytetyt / yhteensä * kurssin hinta). Tabletti on luonnollisesti palautettava peruutuksen yhteydessä. 

Lähtökohtaisesti tabletin postittaminen ulkomaille on hankalaa. Syinä tähän ovat esimerkiksi laitteen akun aiheuttamat rajoitukset. Jos olet käymässä Suomessa, voimme sopia noudon toimistoltamme. Myös muut toimitustavat ovat mahdollisia, joten ole meihin yhteydessä.

Tekniset kysymykset

Voit ladata Mafynetin omalle laitteellesi. Tuemme seuraavia käyttöjärjestelmiä ja vähimmäisvaatimuksia: 

 • Android
  • Vähintään 4.0 versio
  • Vähintään 2GB Ram
  • Vähintään 16GB Tallennustilaa
 • MacOS
  • Vähintään 10.10. versio
 • Windows
  • Vähintään Win 8

Pystymme palauttamaan kurssin tiedot tablettiisi. Ongelmat ratkaistaan tapauskohtaisesti. Olethan yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeen kautta tai tule käymään toimistollamme Ruoholahdessa.

Jos tabletissa on tekninen vika, laite vaihdetaan. Jos tabletti on hajonnut oman toiminnan vuoksi, uusi laite maksaa €100. 

Tällä hetkellä myymissämme kursseissa käyttöoikeus on aina voimassa yhden pääsykoekauden kerrallaan 30.6.2019 asti. Ennen vuoden 2018 pääsykoetta ostetuissa ohjelmissa käyttöoikeus päättyy 30.6.2018.  YO-kurssien osalta lisenssin voimassaoloehdot löytyvät täältä.

Muut kysymykset

Ole meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeella päivittääksesi tietojasi. 

Tällä hetkellä emme tarjoa yksityisopetusta. Suosittelen kuitenkin tutustumaan ryhmäkursseihimme, sillä opetuksessa meillä on tärkeänä tekijänä yksilöllinen edistyminen ja opiskeluvalmennus.

Ole meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeella.