opiskeluvalmentajat

Opiskeluvalmentajamme ovat lääkiskurssilaisten tukena vaativan valintakoevalmistautumisen tukena. 

Jaakko Alasuvanto

Opiskeluvalmennuskoordinaattori
Helsinki ja etäkurssit
Olen työskennellyt MAFY:lla neljä vuotta fysiikan ja matematiikan opettajana, sekä toista vuotta Helsingin ja etäopiskelijoiden opiskeluvalmennustiimin vetäjänä. Töiden ohella suoritan toistaiseksi viimeistä vuottani Aalto-yliopistossa. Harrastuksiini kuuluu aktiivinen boulderkiipeily ja tanssi. Uskon, että kokemukseni auttaa meitä löytämään sinulle toimivan opiskelurytmin ja opiskelumetodit. Ole rohkeasti yhteydessä minuun, mikäli sinulla on jotain asiaa opiskeluvalmennukseen liittyen! Minut tavoitat sähköpostitse jaakko.alasuvanto(at)mafyvalmennus.fi

Heta Korhonen

Opiskeluvalmennuskoodinaattori
Tampere, Turku ja Jyväskylä
Olen toiminut biologian opettajana MAFY:lla 1,5 vuotta. Tukikohtani on Jyväskylässä, mutta opetan myös Tampereen ja Turun kursseilla, minkä lisäksi toimin näiden kolmen kaupungin opiskeluvalmennustiimin vetäjänä ja opiskeluvalmentajana. Minuun voit olla yhteydessä aina, jos jokin asia mietityttää opiskeluvalmennukseen liittyen! Opiskeluvalmentajana olen tukena ja apuna kaikissa hakuprosessiin liittyvissä ongelmissa ja fiiliksissä ja autan sinua löytämään itsellesi sopivat opiskelurutiinit ja -tekniikat, joiden avulla valmistautumisestasi on tehokasta ja järkevää.

Aino Saronsalo

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Olen ensimmäisen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Kuopiosta. Oma hakuprosessini kesti kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna yritin pärjätä yksin Mafyn itseopiskelumateriaaleilla sovittaen työt samaan kuvioon. Vaikka pääsinkin lähelle sisäänpääsyrajaa, oli urakka todella rankka. Seuraavana vuonna laitoin kaikki peliin: osallistuin lähiopetukseen, aloitin lukupiirin ja varasin aikaa valmentautumiselle. Katson hyvän asenteen, itsetarkkailun, psyykkisen tuen ja oikeanlaisen työskentelyn johtaneen menestymiseen valintakokeessa. Opiskeluvalmentajana olen aidosti kiinnostunut kehittämään ja tukemaan sinua läpi luku-urakan.

Anna Suihko

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen ensimmäisen vuoden opiskelija Turun lääkiksessä. Oma hakuprosessini alkoi keväällä 2017 kirjoitusten jälkeen, jolloin sisäänpääsy jäi täpärästi haaveeksi liiallisen stressin ja uupumuksen vuoksi. Välivuodella minulla oli aikaa miettiä uusiksi pääsykoestrategiaani, ja omista virheistäni sekä MAFY:n vinkeistä viisastuneena päätin opiskelun lomassa varata aikaa myös esimerkiksi liikunnalle sekä henkiselle hyvinvoinnille. Tasapainon löydyttyä vapaa-ajan ja lukemisen välillä opiskelu alkoi pian luistaa aivan uudenlaisella energialla, ja kevään jälkeen minua odottikin paikka Turun lääkiksessä. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa myös sinua löytämään mielekkäät ja innostavat rutiinit matkalla kohti unelmiesi opiskelupaikkaa,
levon ja vapaa-ajan merkitystä unohtamatta!

Anni Pesonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen Oulun hammaslääketieteen toisen vuoden opiskelija. Kirjoitin ylioppilaaksi 2014 ja yhden välivuoden lisäksi olen lukenut pari vuotta luonnontieteitä Oulussa. Olen tehnyt varmaan kaikki virheet mitä pääsykokeeseen valmistautumisessa voi tehdä, mutta ottanut niistä opikseni ja nyt haluan auttaa sinua kohti unelmiesi opiskelupaikkaa.

Anni Poikola

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Olen aloittanut lääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa tänä syksynä. Opiskelupaikka lääkiksessä oli pitkäaikainen unelmani. Lukion jälkeen opiskelin liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistossa, ja samalla ajatus lääkikseen hakemisesta vahvistui. Olin MAFY:n valmennuskurssilla, ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille lääkishakijoille. Valmennuskurssin oppimateriaalit (Mafynetti), opiskelu- ja koevinkit sekä opiskeluvalmentajan tuki olivat korvaamaton apu hakuprosessissa. Onnistunut pääsykoevalmistautuminen on monen tekijän summa, ja innolla pyrin auttamaan tulevia lääkisläisiä hakuprosessissa.

Anni Tunttunen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen ensimmäisen vuoden opiskelija Turun yleislääkiksessä. Lukiossa keskityin kaikkeen muuhun kuin opiskeluun, vaikka haaveilin lääkiksestä. Pääsin kuitenkin ylioppilaaksi vuonna 2016, jolloin aloitin ensimäisen välivuoden kansanopistossa lääkislinjalla. Vuonna 2017 hain Ouluun alhaisempien pisterajojen toivossa mutta jäin parinkymmenen pisteen päähän sisäänpääsystä. Seuraavana syksynä aloitin MAFY:lla ja opiskelin tunnollisesti heidän ohjeiden mukaisesti läpi vuoden. Vuoden aikana itsevarmuus kasvoi ja päätin hakea Turkuun kevään yhteishaussa ja tänne sitten pääsinkin. Monia opiskelutyylejä kokeilleena ja monia pitkiä kirjastopäiviä viettäneenä voin kokemuksieni avulla auttaa muitakin unelmien saavuttamisessa!

Annika Kirvesmies

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen toista vuotta Kuopion lääkiksessä, jonne sisään pääsin ekalla hakukerralla. Mafynetin tilasin jo abivuoden syksyllä ja valmistauduin sen avulla kevään ylioppilaskirjotuksiin sekä pääsykokeeseen. Näihin valmistautuessani keskeistä oli lukemisen suunnitelmallisuus, rytmitys ja aikataulutus, koska aikaa piti jäädä myös urheilulle, jota aktiivisesti harrastan. Haluan toimia innostavana, kannustavana ja uusia ideoita opiskeluun keksivänä opona. Aion luoda positiivista virettä rankkaan ja osin puuduttavaankin luku-urakkaan ja auttaa löytämään uskon ja luoton omaan tekemiseesi!

Emilia Vaalamo

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen kolmatta vuotta hammaslääketiedettä Helsingissä. Valmistuin lukiosta vuonna 2015, jonka jälkeen kävin valmistautumatta istumassa pääsykokeen läpi. Ovet lääkikseen aukesivat onneksi seuraavana vuonna suureksi osaksi MAFY:n loistavien materiaalien avulla. Omat pääsykoeluvut ja niiden tuomat haasteet ovat vielä tuoreessa muistissa, joten osaan samaistua hakijoiden fiiliksiin ja parhaani mukaan auttaa luku-urakassa. Haluan auttaa muitakin pääsemään sisään unelmiensa opiskelupaikkaan!

Elina Pulkkinen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta Helsingin yleislääkiksessä. Oma hakuprosessini oli monivuotinen, ja sisälsi lääketieteelliseen hakemisen ohella mm. biologian opintoja yliopistossa. Lopulta ovet lääketieteelliseen avautuivat minulle tehokkaan laskurutiinin, Mafyn kattavien materiaalien ja oman erehdykseni kautta oppimisen turvin. Vaiherikkaan hakuhistoriani ansiosta minulle on kertynyt vuosien varrella runsaasti kokemusta siitä, mitä lääketieteelliseen hakeminen vaatii, ja kuinka opiskelu pysyy mielekkäänä aina pääsykokeeseen saakka. Nyt haluankin auttaa muita hakijoita saavuttamaan pääsykokeessa onnistumisen ilon, ja toimia rohkaisevana esimerkkinä siitä, että pitkäjänteinen työnteko todellakin tuottaa tulosta!

Ella Kokko

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen Turun lääkiksessä ensimmäistä vuotta. Hakeminen lääkikseen on itselläni lähellä sydäntä, sillä omalle polulleni hakuja sattui useita. Näiden vuosien aikana opin kantapään kautta, mitkä asiat ja tekniikat toimivat hakemisessa ja mitkä eivät. Uskon, että hakukokemuksistani voidaan ammentaa paljon hyviä vinkkejä myös sinun hakuprojektiisi. Opoilussa haluan antaa kaikkeni auttaakseni sinua välttämään kaikki ne sudenkuopat joihin itse matkallani kompuroin ja menestymään pääsykokeessa parhaalla mahdollisella tavalla!

Ella Muhli

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen kolmanne vuoden lääketieteen opiskelija Turun yliopistossa. Sisään pääsin toisella hakukerrallani, mitä ennen opiskelin pari vuotta biokemiaa. Pääsykokeeseen valmistautuminen vaati minulta niin tiukkaa aikataulutusta, laskurutiinin parantamista kuin uusien asioiden opetteluakin. Hetkeäkään en vaihtaisi pois, koska lääkiksessä opiskelu on käytännönläheistä ja todella mielenkiintoista. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua pääsemään omiin tavoitteisiisi pääsykokeeseen valmistautumisen eri osa-alueilla.​

Hanna Mentula

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen ensimmäistä vuotta Turun yleislääkiksessä. Abikeväänä hain ensimmäistä kertaa ja jäin muutaman pisteen päähän. Seuraavana keväänä unelmani toteutui! Olin itsekin Mafyn kurssilla ja omasta opiskeluvalmentajastani oli silloin minulle iso apu ja tuki. Nyt haluaisin itse omien kokemuksieni avulla auttaa tulevia lääkisläisiä saavuttamaan haluamansa koulupaikan.
Työtä riittää, mutta hyvillä opiskelutaktiikoilla ja järkevällä ajankäytöllä homma on täysin tehtävissä!

Iida Osipow

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Olen ensimmäisen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Turun yliopistosta. Valmistuin lukiosta vuonna 2015, ja mutkan kautta päädyin opiskelemaan hammaslääketiedettä. Lukion jälkeen pidin välivuoden, jonka aikana hain Aalto Yliopistoon opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa. Pian opintojen alkamisen jälkeen päätin kuitenkin hakea lääkikseen. Pääsykoevalmistautumisen aikatauluttaminen aikaisempien opintojen ja muiden velvollisuuksien kanssa oli ajoittain hankalaa, mutta Mafynetin ja opiskeluvalmennuksen avulla saimme luotua minulle rutiinit, joihin en olisi pystynyt ilman apua. Opona haluan tarjota sinulle apua ja tukea jokaiseen pääsykoevalmistautumisen vaiheeseen, ja auttaa sinua luomaan toimivat rutiinit, joiden avulla tulet menestymään pääsykokeessa mahdollisimman hyvin!

Ilona Henriksson

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen ensimmäistä vuotta Tampereen lääketieteellisessä, jonne ovet aukenivat toisella hakukerralla. Hyvin suunnitellun lukuaikataulun ja oikeiden opiskelutekniikoiden avulla koko lukuprosessi tuntui mielekkäältä ja pääsykokeeseen oli mukava mennä.
Opiskeluvalmentajana haluan auttaa samanlaisen kokemuksen luomisessa!

Nina Sjöberg

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen toisen vuoden opiskelija Kuopion yleisellä. Olen ennen pääsykoeurakkani aloittamista viettänyt muutaman vuoden Aallossa opiskellen, kunnes huomasin kaipaavani alalle, jossa yhdistyvät luonnontiede ja asiakaspalvelutyö. Tästäpä keksin, että lääkis voisi olla minun juttuni! Siitä alkoi luku-urakka, jonka aikana tein valmistautuessani varmasti monenmoisia virheitä (ja opin niistä) ja kärsin koejännityksestä. Lopulta kuitenkin opin hyvän lukutekniikan, paremman ajankäytön ja selätin koejännitykseni! Viimeisenä hakukertanani onnistuin myös aikatauluttamaan kiireeni, työni ja harrastukseni lukemisen ohelle. Haluan auttaa sinua luomaan itsellesi sopivat aikataulut, muistuttaa sinua rankkoina hetkinä lukujesi alussa pulpunneesta motivaatiosta ja tarvittaessa potkia sinua vähän eteenpäin, jotta unelmiesi saavuttaminen olisi mahdollista. Yhdessä onnistumme!

Jenna Laakkonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen Kuopion lääkiksessä toista vuotta. Haaveilin lääkärin ammatista jo joskus lapsena, mutta lukion jälkeen matikan opettajan ja ympäristötieteen opinnot veivät minut mukanaan. Muutama vuosi sitten päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja lähteä tavoittelemaan unelmieni ammattia. Aloitin fykebi kurssien opiskelun alusta ja lopulta MAFY:n opettajien ja opon avustuksella lääkiksen ovet aukesivat. Useiden opiskeluvuosien aikana omat opiskelutavat ja arjen rytmittäminen ovat kehittyneet hurjasti. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa ja tsempata sinua mahdollisten kompastuskiviesi ylittämisessä. Tehdään yhdessä sinunkin unelmastasi totta!

Johanna Castrén

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Matkani lääkikseen ei ollut se suoraviivaisin: olen valmistunut diplomi-insinööriksi ja tein alan töitä valmistumisen jälkeen, kunnes ajatus uusista opinnoista alkoi kypsyä. Lukiokursseista oli vierähtänyt pitkä aika ja lisäksi tasapainoilin lukemisen ja työelämän välillä. Vaatikin useamman hakukerran ennen kuin ovet lääkikseen avautuivat. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään itsellesi parhaan tavan valmistautua pääsykokeisiin sekä panostamaan jaksamiseen ja stressinhallintaan pitkän luku-urakan aikana, oli elämäntilanteesi millainen tahansa.

Juho Pitkonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen 2017 Helsingin lääketieteelliseen sisäänpäässyt ylioppilas. Asepalveluksen takia aloitin ensimmäistä vuoden opiskelut vasta 2018 syksyllä. Opiskeluvalmennusta kuitenkin teen jo nyt toista vuotta ja sen mukana on kokemustakin kertynyt. Pääsin opiskelemaan ensimmäisellä yrityksellä Mafyn valmennuskurssin ja materiaalin, sekä suuren työmäärän avulla. Pidän tärkeänä, että myös intensiivisen opiskelun aikana riittää elämässä aikaa muillekin tärkeille asioille, joita minulle ovat liikunta ja musiikki. Pystyn kertomaan kokemuksistani abivuoden ja lääkislukemisen tasapainottelussa. Ilo opiskeluiden aloittamisesta on tuoreessa muistissa ja haluan auttaa muitakin saavuttamaan unelmiensa opiskelupaikan!

Kim Pettersson

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen Tampereen lääkiksessä ensimmäistä vuotta. Kirjoitin ylioppilaaksi 2015 ja sain paikan Tampereen teknillisestä yliopistosta. Vuosi armeijassa herätti henkiin vanhan lääkishaaveen ja tekniikan opinnot eivät enää kiinnostaneet. Ensimmäisellä kerralla Itselleni ongelmaksi kuitenkin koitui opiskelutekniikka ja biologian osaaminen, koska en ollut lukenut kuin pakolliset kurssit. Toisella hakukerralla laitoinkin kaiken luottoni MAFY:n opettajiin ja omaan opiskeluvalmentajaani. Luottamukseni palkittiin ja ovet aukesivat hyvän opiskelutekniikan, rutiinien ja riittävän vapaa-ajan ansiosta. Tulen auttamaan sinua juuri näissä samoissa asioissa, jotta sinäkin saisit unelmiesi opiskelupaikan. En vähättele työtä, jonka joudut tekemään, mutta tehdään yhdessä urakastasi mahdollisimman mielekäs.

Krista Korkealehto

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta Turussa hammaslääketiedettä ja sitä ennen ehdin viettää pari vuotta biotekniikan opintojen parissa TTY:llä. Hakuprosessista minulla on kokemusta useammalta kerralta ja sinä aikana opin paljon eri opiskelutekniikoista, aikatauluttamisesta, sekä stressinhallinnasta. Näiden oppien avulla haluan tukea sinua hakuprosessin jokaisessa vaiheessa ja auttaa hyvien opiskelurutiinien luomisessa!

Laura Peltonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta lääketiedettä Tampereen yliopistossa. Lukion jälkeen hain lääkikseen tuloksetta ja bioanalytiikan opinnot sekä työelämä veivätkin lopulta mennessään. Unelma lääketieteen opinnoista ei kuitenkaan jättänyt rauhaan ja päätin tehdä haaveesta totta. MAFY:n avulla sisäänpääsy onnistui, vaikka lukio-opinnoista olikin vierähtänyt jo melkein vuosikymmen ja kävin haku-urakan aikana kokopäiväisesti töissä. Kokemuksistani on varmasti apua hakuprosessin eri vaiheissa olit sitten vasta valmistuva ylioppilas tai jo kokeneempi konkari. Unelmiaan kannattaa aina tavoitella, sillä suunnitelmallisella työllä ne on mahdollista saavuttaa!

Linda Jäntti

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen toista vuotta hammaslääkiksessä. Pääsin sisään toisella hakukerralla ja molempina välivuosina kävin MAFY:n kurssin. Opin paljon ensimmäisellä kerralla tekemistäni opiskeluvirheistä, jotka osasin toisella yrittämällä välttää. Jaan mielelläni omat kokemukseni, jotta valmistautumisesta tulee mahdollisimman tehokasta. Haluan valmentaa iloisella asenteella sekä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!​

Matleena Kolu

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen kolmatta vuotta Turussa hammaslääketiedettä. Ovet aukesivat hampaalle ensiyrittämällä suurelta osin Mafyn loistavien materiaalien ansiosta. Tärkeää luku-urakassa on järjestelmällisyys ja aikataulutus. Tällöin aikaa jää myös vapaa-ajalle, jolloin lukeminen ei tunnu niin raskaalta. Valmistautumisaika pääsykokeeseen ei ole kuitenkaan helppo, mutta haluan auttaa opona sinua löytämään motivaatiota, suunnittelemaan oikeanlaista lukurytmiä ja pohtimaan juuri sinulle oikeanlaista tapaa rentoutua. Mennään yhdessä kohti unelmaa!

Maria Niemi

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen ensimmäistä vuotta Tampereen lääkiksessä. Pääsin ylioppilaaksi vuonna 2017 ja hain lääkikseen kaksi kertaa. Toisella hakukerralla ymmärsin, mitä sisäänpääsy todella vaatii ja sain MAFY:ltä paljon apua siihen. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinutkin saavuttamaan unelmien opiskelupaikan. Se vaatii paljon töitä, mutta on sen arvoista!

Maria Koivisto

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen ensimmäistä vuotta lääketiedettä Helsingin ruotsinkielisellä linjalla. Lääkiksestä haaveilin jo lukiossa, mutta päädyin opiskelemaan biologiaa koska en pärjännyt lukiossa fysiikassa ja matikassa. Ehdinkin valmistua meribiologiksi ja bilsan opettajaksi ja työskentelin koulumaailmassa seitsemisen vuotta. Haaveet lääkiksestä heräsivät kuitenkin jälleen eloon ollessani äitiyslomalla toisen lapseni kanssa ja aloitin nollasta fysiikan opiskelun. Muutaman epäonnistuneen hakukerran jälkeen päätin irtisanoutua vakivirastani ja ilmoittauduin Mafyn kurssille. Aikataulujen hyvä suunnittelu ja opiskelutekniikan hiominen tuottivatkin lopulta halutun tuloksen. Haluan auttaa sinuakin saavuttamaan unelmasi, oli elämäntilanteesi mikä hyvänsä!

Maria Peura

Mielenhallintavalmentaja
Olen viidennen vuoden psykologian opiskelija, ja olen opiskeluvalmennustiimissä mukana tukemassa kaikkia lääkishakijoita mm. stressin, koejännityksen, ahdistuksen, motivaation ja elämänhallinnan ongelmien kanssa. Haluan auttaa kaikkia onnistumaan pääsykoeurakassa ja annan vinkkejä esimerkiksi rentoutumiskeinoihin, stressin- ja jännityksenhallintaan sekä siihen, kuinka opiskelu voi olla mukavaa ja innostavaa. Minuun voi olla yhteyksissä millon vain, niin sovitaan tapaaminen ja nähdään. Tapaamisilla mietitään yhdessä, miten ongelmat helpottuisivat, ja pääsykoeprosessi olisi mahdollisimman hyvä ja onnistunut. Tsemppiä kaikille opiskeluun! Mariaan voit olla yhteydessä oman opiskeluvalmentajasi kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan sähköpostitse maria.peura(at)mafyvalmennus.fi

Michał Podleśny

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Pääsin ylioppilaaksi 2015, jolloin hain ensimmäistä kertaa yleiselle. Toisen kerran valmistautuessani pääsykokeeseen opiskelin ohella Oulun Yliopistossa luonnontieteitä ja keväällä 2016 jäin 2,5p päähän. Kovan työn ja lukemattomien tehtävien jälkeen ovet Oulun lääkikseen avautuivat 2017. Pääsykoeurakan aikana kiinnostuin äärimmäisen paljon oppimisesta ja ihmismielestä. Haluan auttaa muitakin saavuttamaan unelmansa heille sopivimmilla menetelmillä! Ymmärrän kokemuksen kautta kuinka tärkeitä itselle sopivat rutiinit ja opiskelutekniikat ovat, sillä oma hakuprosessi on vielä tuoreena mielessä.

Nuppu Korhonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Aloitin vuonna 2018 Helsingin yleislääkiksessä. Valmistuin ylioppilaaksi syksyllä 2015, ja paikka Helsingin hammaslääkiksessä aukesi heti keväällä. Ehdin opiskella hammaslääketiedettä kaksi vuotta, mutta kiinnostuinkin yleislääketieteestä ja päätin kokeilla onneani kevään 2018 pääsykokeissa. Kovalla työllä ja MAFY:n avulla onnistuin ja pääsin unelmieni opiskelupaikkaan. Pääsykokeisiin valmistautuessa panostin opiskelutekniikkaan ja tehokkaaseen ajankäyttöön, opiskelua tasapainottavaa vapaa-aikaa unohtamatta. Haluan auttaa sinuakin toteuttamaan haaveesi! Opiskeluvalmentajanasi olen tukenasi ja apunasi koko luku-urakan ajan, ja uskon, että yhdessä löydämme juuri sinulle parhaat keinot valmistautua pääsykokeeseen.

Paula Nurminen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Minun kohdallani Helsingin lääkiksen ovet vihdoin aukenivat kevään 2016 pääsykokeen myötä. Sitä ennen valmistuin 2014 lukiosta ja keväällä 2015 jäin 1,5 raakapistettä riman alle. Toisella hakukierroksellani MAFY:n materiaalit olivat pelastukseni, sillä niiden vuoksi ei tarvinnut enää plärätä samoja vanhoja lukion kirjoja kannesta kanteen. Opiskeluvalmentajana autan sinua kaikissa hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä karttuneen kokemukseni valossa; Liittyivät ne sitten motivaatioon, opiskelutekniikkaan tai muuhun elämänhallintaan.

Petra Virolainen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta yleislääketiedettä Helsingissä. Oma hakuprosessini alkoi pari vuotta sitten, kun kauppisopintojeni aikana aloin kiinnostua myös lääkärin ammatista. Niinpä lyhyellä matikalla ja fykebi-aineista vain peruskurssit tehtynä aloitin luku-urakan taloustieteen opintojeni sivussa. Toisena hakuvuotenani tajusin, että kyseessä pitää ennen kaikkea omalla kohdallani olla ”lasku-urakka”. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinuakin löytämään juuri ne sinulle parhaat opiskelukeinot, sekä olla koko hakuprosessin ajan henkinen tuki niin oppimisessa kuin jaksamisessakin!

Pilvi Villa

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen toista vuotta Helsingin yleislääkiksessä. Lukion jälkeen aloitin maailmanpolitiikan opinnot, mutta melko pian ymmärsin, että haluankin lääkäriksi. Jouduin aloittamaan fykebi-aineiden opiskelun nollasta, ja alussa opiskelutekniikoissani oli parantamisen varaa. Keväällä 2017 menin MAFY:n kurssille ja noudatin tarkkaan MAFY:n ohjeita, keskityin hyvään opiskelutekniikkaan ja koetaktiikan hiomiseen. Panostin tällä kertaa myös yleiseen hyvinvointiin, ja tämä optimointi tuotti tulosta, kun pääsin kolmannella yrittämällä sisään! Opin hakujen aikana kantapään kautta, miten lääkiksen pääsykokeeseen kannattaa valmistautua, ja innolla odotan, että pääsen auttamaan hakijoita tekemään lukuprosessista mahdollisimman toimivan kokonaisuuden!

Pihla Otsamo

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen toista vuotta Kuopion lääkiksessä. Kirjoitin ylioppilaaksi syksyllä 2014 ja vajaa vuosi myöhemmin keksin että lääkis voisi olla se mun juttu. Luku-urakkaa olikin sitten melkoisesti sillä aloitin nollasta fy&ke&bi opiskelut. Pääsin sisään toisella hakukerralla. Urheilen aktiivisesti ja pääsykokeeseen valmistautuessani minulle oli erityisen tärkeää että aikaa ja energiaa jää muuhunkin kuin opiskeluun. Haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan opiskelurytmin ja säilyttämään positiivisen fiiliksen aina pääsykokeeseen asti.

Pipsa Lunkka

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen kolmatta vuotta yleislääkiksessä Helsingissä. Pääsin sisään toisella hakukerralla suunitelmallisuuden, hyvien rutiinien ja MAFY:n materiaalien avulla. Opona haluan auttaa sinua omien kokemuksieni avulla kohti unelmiesi opiskelupaikkaa ja ammattia. Uskon, että yhdessä löydämme sinulle parhaan mahdollisen tavan valmistautua pääsykokeisiin. Vaikka pääsykokeisiin valmistautuminen ei ole helppoa, niin omien unelmien eteen tehty työ kannattaa varmasti.

Saara Leino

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen lääkiksessä toista vuotta; aloitin Helsingissä hampaalla 2017 ja viime keväänä pääsin jatkamaan opintojani yleisellä puolella Turussa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti, ja tätä mahtavaa työtä ehdinkin tehdä 5 vuotta ennen uusien unelmien löytymistä. Tärkeimmät tärpit hakemisessa olivat muilta hakijoilta saamani tuki ja kannustus, sekä oman oppimisen jatkuva arviointi suhteessa pääsykoevaatimuksiin. Työ fysioterapeuttina sekä harrastukset lasten urheiluvalmennuksen parissa ovat opettaneet minulle paljon motivoinnista ja ohjaamisesta. Myös opiskelijaohjauksessa minua kiehtoo mahdollisuus ylittää itsensä – uskon että mikä vain on mahdollista, kun suunta on selvillä!

Saku Järvinen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen hammaslääketiedettä Helsingin yliopistossa. Hain yliopistoon kaksi kertaa, joista toisella hakukerralla minulla oli käytössä Mafynetti. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että löysin Mafynetin toiseen hakuuni. Onnistuminen oli monen tekijän summa ja erityisesti Mafyn avulla onnistuin saavuttamaan tavoitteeni! Toinen hakukertani Mafyn kanssa tuntui järkevästi etenevältä kokonaisuudelta, jossa oli otettu huomioon mahdollisimman tehokas oppiminen. Lääkikseen haku on pitkä prosessi ja omalla tavallaan myös elämäntapa. Haluan auttaa tulevia lääkishakijoita jaksamaan koko luku-urakan sekä löytämään parhaat mahdolliset opiskelutekniikat. Monen tekijän, kuten opiskelun ja työn yhteensovittaminen riittävän määrän vapaa-ajan kanssa voi olla haastavaa, mutta juuri näihin asioihin voimme yhdessä paneutua, jotta saavutat tavoitteesi.

Sami Keränen

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Opiskelen kolmatta vuotta Helsingin yliopistossa hammaslääketiedettä. Ensimmäinen pääsykoekokemukseni oli 2012 Kuopiossa, jossa todella huonolla lukion oppimäärän osaamisella kävin oikeastaan vain istumassa koetilaisuudessa. Vuoden tauon jälkeen kävin muiden järjestäjien valmennuskursseilla kaksi vuotta, kunnes ystävän kehotuksesta otin MAFY-valmennuksen etäkurssin 2016 koetta varten. MAFY:n materiaalien avulla pääsin viimein sisään hampaalle. Melko kirjavan hakuhistoriani kautta olen oppinut yhtä ja toista pääsykokeisiin valmistautumisesta, ja osaankin samaistua moniin hakijoiden huoliin sekä auttaa onnistumaan luku-urakassa.

Sonja Kääriä

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen kolmatta vuotta Turun hammaslääkiksessä. Valmistuin lukiosta vuonna 2015, jonka jälkeen pidin välivuoden ja keskityin täysillä lukemaan pääsykoetta varten. Suurelta osin MAFY:n materiaalien ansiosta pääsinkin heti seuraavana vuonna sisään. Pääsykokeisiin luku on vielä tuoreessa muistissa ja opiskeluvalmentajana autankin sinua kaikissa luku-urakkaan liittyvissä kysymyksissä ja hankaluuksissa oman kokemukseni pohjalta. Unelmien eteen on tehtävä kovasti töitä, mutta lopulta se kaikki on varmasti sen arvoista!​

Thomas Hyvärinen

Opiskeluvalmentaja
Turku, Tampere, Jyväskylä
Olen opiskellut Tampereen lääkiksessä neljä vuotta. Pääsykoevalmistautumisessa katson keskeisimmäksi hyvien elämäntapojen omaksumisen, valmistautumista jeesivän psykososiaalisen ympäristön, mielekkään rutiinin ylläpitämisen ja kyvyn pitkäjänteiseen, rehelliseen itsetarkkailuun. Olen utelias ja luova, luen paljon ja pidän liikunnasta. Lääkärin työssä jännittävimmäksi koen neurologiset ja psykiatriset ilmiöt.​

Viivi Harinen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Heippa! Opiskelen Helsingin yleisellä ensimmäistä vuotta. Olen hakenut lääkikseen kaikkiaan neljä kertaa. Tärkeää on oman elämän suunnittelu lukemisen ympärille, rutiinien toimivuus sekä oikea lukutekniikka ja koetaktiikka. Näitä asioita voimme yhdessä hioa, jotta sinulla olisi parhaat mahdollisuudet saavuttaa unelmiesi opiskelupaikka. Jaan mielelläni omaa lukuprojektiani helpottaneita vinkkejä kanssasi. Tsemppiä opiskeluun!

Viivi Hynninen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen kolmatta vuotta Kuopiossa yleislääketiedettä. Keräilin rohkeutta hakea lääkikseen muutaman vuoden ja lopulta ensimmäinen hakukertani kaatui tähtitieteellisiin kirjastotunteihin. Toisella kerralla MAFY:n opiskeluvalmennus auttoi optimoimaan ajankäytön ja piti toivoa yllä rankan kevään aikana. Olen ilolla mukana tukemassa tulevia kollegoita uransa alkuun ja auttamassa unelman toteutumisessa.

Viivi Virkkunen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen ensinmäisen vuoden yleislääketieteen opiskelija Turun yliopistosta. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2017 ja ylioppilaskirjoituksista uupuneena päätin pitää välivuoden, jolloin kävin töissä ja reppureissasin kuukauden. Aloitin pääsykoeurakkani töiden ohella ja omistauduin sille täysaikaisesti keväällä. Pitkäjänteisen ja tehokkaan opiskelun vuoksi pystyin pitämään pääsykoekevääni inhimmillisenä, harrastamaan urheilua normaalisti ja näkemään kavereita. Työ tuotti tulosta, ja pääsin ensimmäisellä hakukerrallani sisään. Opiskeluvalmentajana pyrin auttamaan sinua löytämään tasapainon opiskelun ja vapaa-ajan välillä, jotta kehityt ja jaksat opiskella tasaisesti pääsykokeeseen asti.

Viivi Pesonen

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta yleislääkiksessä Helsingissä. Matkani lääkikseen ei ollut täysin suoraviivainen, vaan takaa löytyy myös neljä vuotta oikeustieteen opintoja. Ajatus tulevaisuudesta lääkärinä syntyi syksyllä 2017 ja nopeasti ryhdyinkin tuumasta toimeen. Pääsin sisään ensimmäisellä yrittämällä Mafyn materiaalien, hyvän lukusuunnitelman sekä ahkeran ja suunnitelmallisen työskentelyn avulla. Omasta opiskeluvalmentajastani oli tässä prosessissa korvaamaton apu. Haluankin nyt auttaa sinua, lääkishakija, matkalla kohti unelmiesi opiskelupaikkaa. Mielestäni lääkikseen hakeminen voi olla kiva kokemus. Onnistunut pääsykoeprosessi syntyy siten, että löydämme juuri sinulle sopivat rutiinit ja opiskelutekniikat, niin että opiskelu pysyy mielekkäänä ja myös levon sekä palautumisen merkitys otetaan riittävällä tavalla huomioon.

Virpi Tiitu

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Olen ollut 14 vuotta lääkiksessä opettajana, opettaen sielä anatomiaa ykkösille. Lisäksi olen toiminut opettajatuutorina. Nyt olen työstäni vuoden virkavapaalla, joten voin auttaa sinua tässä matkassasi kohti lääkistä.

Yki Nordling

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen toista vuotta lääketiedettä Kuopiossa. Kirjoitin ylioppilaaksi 2010, jonka jälkeen olen valmistunut liikuntaneuvojaksi ja fysioterapeutiksi. Opintojen sekä töiden ohella harrastan monipuolisesti liikuntaa ja teen tutkimusta. Valmentajana olen rauhallinen, kannustava ja positiivinen. Opiskeluvalmennuksessa pyrimme pitämään henkisen suorituskykysi hyvällä tasolla, jolloin opiskelu sujuu jouhevasti, eikä kisaväsymys pääse yllättämään missään vaiheessa hakua. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että pääsykoepäivänä olosi on pienestä jännityksestä huolimatta hyvinvoiva ja olet henkisesti valmis tekemään kokeen.

Wilma Aapro

Opiskeluvalmentaja
Helsinki ja etäkurssit
Opiskelen ensimmäistä vuotta hammaslääketiedettä Helsingissä, jonne pääsin toisella hakukerralla. Olen koulutukseltani terveydenhoitaja, mutta lääketieteelliset opinnot ovat olleet toiveenani jo kymmenisen vuotta. Keräsin rohkeuden ja päätin toteuttaa tämän suurimman haaveeni, kun odotin nuorempaa lastamme syntyväksi keväällä 2016. Oma pääsykoeprosessi oli haastava kahden pienen lapsen äitinä: tasapainoilua hektisen arjen, alati muuttuvien aikataulujen, ajanpuutteen ja epävarmuuden kanssa. Avaimet onnistumiseen löytyivät tehokkaan ajankäytön, mielenhallinnan sekä itselle optimaaliseksi räätälöityjen opiskelutekniikoiden avulla. Olen erityisen kiinnostunut sisäisestä motivaatiosta, sekä henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista pääsykoeprosessin peruspilarina. Haluan auttaa sinuakin saavuttamaan unelmasi, oli elämäntilanteesi mikä tahansa!