Miten pääsykokeeseen kannattaa valmistautua

Vuonna 2018 lääkiksen pääsykoe tulee säilymään ennallaan. Kaikkia asioita lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärästä voidaan kysyä kokeessa. Lue vinkit koevalmistautumiseen!

Yleisiä ohjeita

Pääsykokeessa painotetaan jollain tavalla lääketiedettä sivuavia asioita, mutta kysymyksiä on ollut myös muista valintakoekirjojen aiheista, ja siksi kaikki asiat kannattaa opetella. Jos biologia on heikoin aineesi ja sinulla tulee kiire sen opiskelun kanssa, voit jättää biologian ympäristöekologian kurssin asiat ja kaiken kasveihin liittyvän vähemmälle ja panostaa muihin biologian aiheisiin. Tee tämä rajaus vain siinä tapauksessa, että sinun on pakko jättää jotakin pois, koska luultavasti pääsykokeessa on kysymyksiä myös näistä aiheista.

Lääketieteellisen valmennuskursseilla harjoittelemme kaikki kokeessa tarvittavat tiedot hyvälle osaamistasolle. Kertaaminen ja toistojen määrä ratkaisee sen, kuinka hyvälle tasolle pääset, ja harjoittelussa painotamme niitä asioita, joita tulet tarvitsemaan eniten.

Jos olet lukiossa ja valmistaudut ensin ylioppilaskirjoituksiin

Panosta fysiikan, kemian ja biologian ylioppilaskirjoituksiin! Tehty työ auttaa sinua sekä saamaan hyvät ylioppilasarvosanat että pärjäämään pääsykokeessa. Hyvillä ylioppilasarvosanoilla voit myös saada hyvät lähtöpisteet opiskelijavalinnassa. Jos jätät jonkin pääsykoeaineista kirjoittamatta, opiskele aine kuitenkin erinomaisesti lukion kursseilla. Suorita aineesta kaikki valtakunnalliset syventävät kurssit ja opiskele ne huolellisesti. Lukulomalla panosta kuitenkin lähinnä niihin aineisiin, joita olet kirjoittamassa. Sinun kannattaa keskittyä ensin täysipainoisesti ylioppilaskirjoituksiin ja aloittaa sitten pääsykokeeseen valmistautuminen.

Helmikuun lääkiskurssillamme valmistaudut ensin ylioppilaskirjoituksiin ja sen jälkeen pääsykokeisiin. Lukuloman aikana voit valita, haluatko opiskella kaikkia aineita vai keskitytkö vain niihin aineisiin, joita olet kirjoittamassa. Lukuloman aikana teet kaksi yo-harjoituskoetta jokaisesta valitsemastasi aineesta, ja kirjoitusten jälkeen harjoittelemme pääsykoetta varten viidellä pääsykoetta vastaavalla harjoituskokeella.

Kun olet suorittanut ylioppilaskirjoitukset

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen sinun kannattaa aloittaa täysipainoinen harjoittelu pääsykokeeseen. Opiskelutekniikassa oleellisen tärkeää on aktiivinen työskentely ja kertaus. Selvästi suurin osa ajasta sinun tulee kirjoittaa jotakin. Fysiikassa ja kemiassa helppo ja hyvä ratkaisu on laskea paljon laskutehtäviä käyden läpi kaikki oppimäärään kuuluvat asiat. Biologiassa lukemisen osuus on suurempi kuin fysiikassa ja kemiassa, joten biologiassa on erityisen tärkeää pitää myös lukutyö aktiivisena. Kirjoita jokaisesta lukemastasi kappaleesta itsellesi joukko kysymyksiä ja varmista, että osaat vastata kysymyksiin.

Vanhojen kokeiden tekeminen

Tee vuosien 2012-2018 pääsykokeet aloittaen vuoden 2012 kokeesta. Vertaa tulostasi kyseisen vuoden raakapisterajoihin. Jos vuoden 2012 koe meni huonosti, harjoittele välissä lisää ja säästä muut kokeet myöhemmäksi. Vuoden 2013 koe on erityisen vaikea, joten älä hermostu siitä.

Varaa harjoituskokeen tekemiseen aikaa viisi tuntia, mikä vastaa oikeaa koetilannetta. Laske koetehtävät nelilaskimella. Välillä tulet tarvitsemaan trigonometristen funktioden ja logaritmien arvoja. Käytä silloin funktiolaskinta näiden funktioiden arvojen laskemiseksi ja sijoita ne nelilaskimeesi, ikään kuin olisit lukenut arvot taulukosta. Ennen harjoituskokeita sinun kannattaa tutustua tehokkaaseen koestrategiaan.

Liity postituslistallemme, niin lähetämme sinulle viestin tärkeimmistä muutoksista pääsykokeen lähestyessä.