Muutokset aloituspaikoissa 2018

Tiedot koskevat viime kevään hakua. Kevään 2019 tiedot päivitetään tähän, kun kaikki yliopistot ovat julkaisseet tietonsa.

Alla olevaan taulukkoon on merkitty muutokset sisäänottomäärissä vuonna 2018. Kasvaneet tai pienentyneet kiintiöt on merkitty väreillä. Kukin taulukossa esitetty kiintiö on vielä jaettu ensikertalaisten (65 %) ja ei-ensikertalaisten (35 %) kiintiöihin

Katso myös ensikertalaiskiintiön vaikutus aloituspaikkoihin. 

  1. Aloituspaikkamäärä oli lähtökohtaisesti 112 (56+56), mutta piste-eron kasvaessa liian suureksi, ruotsinkieliselle linjalle ei otettu täyttä määrää hakijoita, vaan 6 aloituspaikkaa siirrettiin suomenkieliselle linjalle. Käytännössä kiintiö oli siis 118 paikkaa. Kevään 2018 haun sääntöjä on muutettu siten, että vastaavassa tilanteessa ei enää siirretä aloituspaikkoja suomenkieliselle linjalle, vaan ne jätetään täyttämättä. Tänä keväänä aloituspaikkoja on piste-erosta riippumatta 108, eli 10 kpl vähemmän kuin keväällä 2017.
  2. Hammaslääketieteellisen ruotsinkieliselle linjalle ei oteta enää uusia opiskelijoita vuonna 2018.
  3. Vaikka suomenkielisen Helsingin hammaslääketieteellisen sisäänottomäärä on kasvanut, ei tilanne juurikaan muutu vuodesta 2017, koska silloinkin otettiin 49 ihmistä. Kiintiön ylitys johtui siitä, että ruotsinkieliselle linjalle ei otettu alhaisten hakupisteiden vuoksi kuin yksi opiskelija, ja paikat vapautuivat suomenkieliselle linjalle.

Liity postituslistallemme, niin lähetämme sinulle viestin tärkeimmistä muutoksista pääsykokeen lähestyessä.