Oikea koestrategia

Koetilanteessa suosittelemme, että teet tehtävät helppousjärjestyksessä. Tähän liittyen kannattaa huomata nämä asiat:

  • Matematiikan kokeessa tehtävät ovat likimain vaikeusjärjestyksessä, mikä on hyvä ohjenuora. Matematiikan artikkelissa mainittu ”killeritehtävä” on yleensä joko tehtävä 5 tai 6. Jos kuitenkin käy niin, että esim. tehtävä 2 osoittautuu sinulle kompastuskiveksi, niin jätä se tarvittaessa kesken ja siirry seuraavaan.
  • Hyvä ohjenuora on 20-minuutin sääntö: Jos et saa mitään hyödyllistä aikaiseksi 20 minuutissa, niin siirry seuraavaan tehtävään niin kauan, kun muita tehtäviä on vielä jäljellä. Jos lopussa jää aikaa, niin voit palata tehtäviin, jotka jätit kesken.
  • Fysiikan kokeessa kannattaa ensin tehdä kaikki tai ne, mitkä osaa tehtävistä 1-4 ja jättää soveltava tehtävä viimeiseksi. Tartu ensimmäisenä tehtäviin, jotka tuntuvat sinulle helpoimmilta. Huomaa, että aine ja säteily -kurssin tehtävät ovat joskus nopeita tehdä, eli älä vieroksu niitä.
  • Tehtävä 1 on yleensä ollut muita helpompi, mutta noudata 20-minuutin sääntöä heti alusta alkaen.
  • Harjoittele ajankäyttöä, kun treenaat pääsykokeisiin! Laita itsellesi aina aikaraja, kun teet vanhoja pääsykokeita. Matematiikassa koeaika on 3 tuntia. Fysiikassa koeaika on 4 tuntia, mutta käytä 3 tunnin aikarajaa vuotta 2013 vanhemmissa kokeissa, koska koeaika oli silloin lyhyempi.

Kursseillamme näitä asioita harjoitellaan harjoituskokeiden avulla, joita on viisi kappaletta molemmissa aineissa. Fysiikan kokeissa on uudistunutta koetta vastaavat soveltavat tehtävät. Kokeista saat henkilökohtaisen palautteen, jossa kiinnitämme huomiota myös siihen, että olet näyttänyt riittävät välivaiheet ja pyöristänyt oikein. Annamme palautetta myös siitä, jos selität asioita liian vähän tai toisaalta tarpeettoman paljon.