matematiikan pääsykokeen vaatimukset

Matematiikan pääsykokeen vaatimukset 2018

  • Tehtävät perustuvat pitkän matematiikan pakollisiin kursseihin 1-10.
  • Matematiikan pääsykokeessa on 6 tehtävää, joista kaikki arvostellaan ja koeaika on 3 tuntia.
  • Valmistautumisessa on tärkeää koko oppimäärän tasainen hallinta, koska tehtävissä ei ole valinnanvaraa.
  • Lähes kaikilla kokelailla tulee kiire laskea kaikki tehtävät, joten toinen tärkeä asia on harjoitella ajan käyttöä. Aseta itsellesi aina 3 tunnin aikaraja, kun harjoittelet tekemällä vanhoja pääsykokeita. Ajan umpeuduttua voit palata kesken jääneisiin tehtäviin, mutta katso aina kuinka pitkälle pääsit koeajassa ja kehitä ajankäyttöäsi.
  • Matematiikan kokeessa painotetaan voimakkaasti keskivaikeita ja vaikeita tehtäviä, joten älä turhaudu, jos saat harjoituskokeistasi huonon tuntuisia pistemääriä. Vain sillä on merkitystä, miten pärjäät verrattuna toisiin kokelaisiin. Vertaa harjoitellessa saamiasi tuloksia aina vanhoihin läpipääsyrajoihin.
  • Matematiikan kokeessa voi olla yksi tai jopa kaksi ns. killeri-tehtävää. Ne muistuttavat vaikeudeltaan matematiikkakilpailujen tehtäviä. Nyrkkisääntönä tällaiset tehtävät kannattaa jättää viimeisiksi, koska hyvin harvat saavat niitä laskettua ollenkaan. Toisaalta ajan riittäessä niitä kannattaa yrittää, koska monet luovuttavat kokonaan ja sen vuoksi saat hyvän edun itsellesi, vaikka saisit niistä vain irtopisteitä.

Kursseillamme opetetaan kaikki oppimäärään kuuluvat asiat ja oikein ajoitetulla kertaamisella pidetään huoli sitä, että asiat ovat muistissa myös koepäivänä. Kertaaminen on tärkein yksittäinen asia, joka vie oppimisen kokonaan uudelle tasolle ja vähentää työmäärää. Molempien aineiden kursseilla tehdään tasaisin välein neljä harjoituskoetta. Kokeissa harjoitellaan ajankäyttöä ja niistä saa aina pisteet ja henkilökohtaisen palautteen. Tuloksia verrataan aiempien vuosien pisterajoihin.