informaatioverkostojen pääsykokeet

Tietoa pääsykokeesta

Informaatioverkostojen koulutusohjelmaan hakiessa pääsykokeessa on matematiikan kokeen lisäksi koulutusohjelman oma aineisto- ja soveltuvuuskoe. Tähän kokeeseen ei ole etukäteen annettua materiaalia tai pääsykoekirjaa, eli koe on tarkoitettu sellaiseksi, ettei siihen valmistauduta millään tavalla. 

Valmennuskurssilla näytämme sinulle, millainen aineistokoe on ollut aikaisempina vuosina, ja pääset tekemään yhden infon harjoituskokeen – tämä sisältyy DI-kurssin normaalihintaan. Näin pääset samalle viivalle niiden hakijoiden kanssa, jotka ovat jo aiemmin olleet kokeessa tai muuten tutustuneet siihen.

Paljoa tämän enempää emme suosittele käyttämään aikaa aineistokokeeseen valmistautumiseen, koska jo yksi harjoituskerta tuo enimmän hyödyn ja suurempi määrä veisi aikaa matematiikan harjoittelulta. Aineistokoetta voidaan myös muuttaa, jolloin panostus menisi hukkaan.

Matematiikan kokeeseen kannattaa valmistautua hyvin, koska yhteispisteet ratkaisevat. Kokemuksemme mukaan informaatioverkostoihin pääsee sisään huomattavasti helpommin, kun saa matematiikan kokeesta 20/36 pistettä tai enemmän. Jotkut ovat saaneet paikan paljon vähemmilläkin pisteillä, mutta se on harvinaisempaa, koska aineisto- ja soveltuvuuskokeiden täytyy mennä silloin todella hyvin.