informaatioverkostojen pääsykokeet

Tietoa pääsykokeesta

Informaatioverkostojen koulutusohjelmaan (lyhyemmin ”infolle”) hakiessa sinun tulee osallistua

  1. DIA-yhteisvalinnan DI-valintakokeeseen ja
  2. informaatioverkostojen omaan soveltuvuuskokeeseen.

DI-valintakokeesta voit saada enintään 40 pistettä ja soveltuvuuskokeesta 10 pistettä.

Vain DI-valintakokeen matematiikan ja ongelmanratkaisuosion tehtävistä saa hakupisteitä infolle. Näin ollen sinun kannattaa vastata DI-valintakokeessa kaikkiin kolmeen matematiikan osion tehtävään ja kahteen ongelmanratkaisuosion tehtävään. Jos haet lisäksi DIA-yhteisvalinnan kohteisiin, vastaa myös yhteen fysiikan tai kemian tehtävään, jotta voit saada täydet pisteet myös DIA-yhteisvalinnassa.

Soveltuvuuskokeeseen ei ole etukäteen annettua materiaalia tai pääsykoekirjaa, eli koe on tarkoitettu sellaiseksi, ettei siihen valmistauduta millään tavalla.

Valmennuskurssilla näytämme sinulle, millainen infon oma koe on ollut aikaisempina vuosina, ja pääset tekemään yhden infon harjoituskokeen – tämä sisältyy DI-kurssin normaalihintaan. Näin pääset samalle viivalle niiden hakijoiden kanssa, jotka ovat jo aiemmin olleet kokeessa tai muuten tutustuneet siihen. Aiemmin koe on pysynyt vuodesta toiseen hyvin samanlaisena, mutta pidämme mahdollisena, että keväällä 2019 kokeeseen voi tulla muutoksia.

Paljoa tämän enempää emme suosittele käyttämään aikaa soveltuvuuskokeeseen valmistautumiseen, koska jo yksi harjoituskerta tuo enimmän hyödyn ja suurempi määrä veisi aikaa matematiikan harjoittelulta. Soveltuvuuskoetta saatetaan myös muuttaa, jolloin panostus menisi hukkaan.

Matematiikan kokeeseen kannattaa valmistautua hyvin, koska yhteispisteet ratkaisevat. Valmennuskurssilla opiskelet matematiikkaa ja osallistut neljään DI-harjoituskokeeseen, joissa kussakin on oikean pääsykokeen tapaan sekä matematiikan osio että ongelmanratkaisuosio.