testaa taitosi

Testaa lähtötasosi ja tilaa ilmainen opiskeluvalmennus!

Testaa lähtötasosi pääsykoeaineissa

MAFY:n lähtötasotestillä voit testata fysiikan, kemian ja biologian osaamisesi. Näet testin tulokset ja malliratkaisut heti testin jälkeen. 

Lähtötasotesti kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta voit käyttää tuloksia hyödyksi opiskelun aikataulutuksessa ja ainekohtaisten lukusuunnitelmien teossa.

Miksi lähtötasotesti kannattaa tehdä?

Näet suhteellisen vahvuutesi eri oppiaineissa. Tästä on hyötyä, kun mietit, miten opiskeluaika kannattaa jakaa eri oppiaineiden välillä. Jos huomaat, että joku vahvana pitämäsi aine onkin muita aineita heikommalla pohjalla, sinun on käytettävä tämän aineen opiskeluun suhteellisesti enemmän aikaa kuin olit suunnitellut.

Huomioi seuraavat seikat tulosten tulkinnassa:

  • Eri aineista saamasi pistemäärät eivät ole suoraan vertailukelpoisia, joten tee arvio osaamisestasi vasta sitten, kun saat sähköpostiisi tarkemman analyysin!
  • Jos biologian osaamisesi on riittävän vahvaa, voit jättää suurimman osan biologian opiskelusta keväälle. Tämä kannattaa, koska voit painottaa syksyn harjoittelussa fysiikkaa ja kemiaa, joissa on vähemmän ulkoa opittavaa asiaa ja siten vähemmän asioita, joiden muistissa pitämiseen tarvitsisi käyttää aikaa pitkin vuotta.
  • Jos haluat ohjeita lukusuunnitelman tekemiseen, tilaa ilmainen opiskeluvalmennus alempana tällä sivulla. Saat tilauslinkin myös lähtötasotestin yhteenvedon ohessa.

Lisäksi testitehtäviä tehdessäsi saat 110 minuuttia ilmaista harjoittelua pääsykoetta varten.

Mitä muuta testin tuloksista voi päätellä?

Kun saat tulosanalyysin, näet miten hyvin hallitset pääsykoeaineet tällä hetkellä muihin hakijoihin verrattuna.

Seuraavassa pari tärkeää vinkkiä tulosten tulkintaan:

  • Jos huomaat olevasi lähtötasoltasi parhaimmistoa, pidä mieli nöyränä! Lääketieteen pääsykokeen luonteesta johtuen koetulosten hajonta on suurta, ja koepäivän onnesta riippuen tuloksesi voi olla paljon yli tai alle tasosi. Tämä tarkoittaa sitä, että yllättävän alhaisella osaamisellakin voi päästä sisään hyvän onnen avulla. Toisaalta vahvallakin osaamisella voi jäädä rannalle, jolloin täytyy yrittää uudestaan. Mitä parempi osaaminen sinulla on, sitä vähemmän menestyksesi riippuu onnesta. Aloita siis harjoittelu mahdollisimman aikaisin ja harjoittele tasaisesti puurtaen, mutta väsyttämättä itseäsi liikaa.
  • Jos huomaat, että lähtötasosi on todella alhainen, ohje on täsmälleen sama kuin edellä – sinun täytyy harjoitella! Valmennuskursseiltamme pääsee joka vuosi sisään hakijoita, jotka lähtevät nollasta tai lähes nollasta – esimerkiksi niin, että he ovat suorittaneet vain yhden lukiokurssin kustakin pääsykokeen oppiaineesta. Onnistuminen ensimmäisellä yrityksellä on tietysti paljon epätodennäköisempää kuin lähtiessä korkealta lähtötasolta, mutta onnistuminen on silti mahdollista. Ja mikäli et pääse sisään ensimmäisellä yrityksellä, mutta olet harjoitellut yli 18 täyttä työviikkoa, olet todennäköisesti saanut opiskeltua kaikki aineet sille tasolle, että osaamisesi vastaa hyvillä arvosanoilla suoritettuja lukiokursseja. Seuraavalla yrityksellä todennäköisyytesi sisäänpääsyyn on jo merkittävä.

Huom! Varaa rauhallinen tila ja aika testien tekemiseen. Kunkin testin voi tehdä vain kerran.

Tee biologian lähtötasotesti

Tee kemian lähtötasotesti

Tee fysiikan lähtötasotesti

 

Tilaa ilmainen valmennus

MAFY-valmennuksen asiakkaat saivat vuoden 2017 haussa 37 prosenttia Helsingin yliopiston yleislääketieteen opiskelupaikoista ja 24 prosenttia kaikista Suomen lääketieteen opiskelupaikoista.

Monet kurssilaisemme ovat kokeneet opiskeluvalmennuksen ratkaisevaksi tekijäksi sisäänpääsyn kannalta. Haluamme nyt tarjota tutustumisvalmennuksen myös muille kuin omille kurssilaisillemme.

Ilmaisessa opiskeluvalmennuksessa käydään läpi seuraavat asiat:

  • Lähtötasokartoitus
  • Lukusuunnitelma ainepainotuksineen
  • Tärkeimmät huomiot ja kysymykset pääsykoevalmistautumisesta

Miksi ilmaista opiskeluvalmennusta kannattaa kokeilla?

Pääsykoeopiskelu on syytä suunnitella ja aikatauluttaa huolella, jotta ehdit opiskelemaan kaikki pääsykoeasiat ajoissa, ja aikaa jää riittävästi myös palautumiselle ja levolle. Jos olet hakenut lääkikseen jo aikaisemmin, lukusuunnitelma kannattaa päivittää. Hyvin tehty lukusuunnitelma vähentää pääsykokeeseen liittyvää stressiä ja parantaa itseluottamustasi.

Tutustumiskerran jälkeen valmennus keskittyy erityisesti opiskelutekniikkaan, koestrategiaan ja stressinhallintaan. Sinun ei tarvitse olla Mafynetin käyttäjä, eikä tutustumisvalmennus velvoita sinua mihinkään. Uskomme kuitenkin, että yhdestäkin valmennuksesta on sinulle paljon hyötyä.

Varaa opiskeluvalmennus

MAFY-valmennuksen opiskeluvalmentajat ovat lääketieteen opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet MAFY-valmennuksen opiskeluvalmennuskoulutuksen. Opiskeluvalmentaja soittaa sinulle antamaasi puhelinnumeroon sovittuna aikana. Puheluun kannattaa varata aikaa vähintään 30 minuuttia.

Varaa opiskeluvalmennus linkistä