Voinko minä päästä lääkikseen?

Katsotaan asiaa ensin tilastojen valossa

MAFY:n lääketieteellisen valmennuskurssilla sisäänpääsyprosentti vuonna 2016 oli 37 %, mikä oli noin 2,6-kertainen verrattuna kaikkien kokeeseen osallistuneiden hakijoiden sisäänpääsyprosenttiin. Tilastolukuna säänpääsyprosentti voidaan ymmärtää myös siten, että todennäköisyys päästä sisään MAFY:n kurssilla yhdellä yrityksellä oli 37 %. Huomaa kuitenkin, että sinun henkilökohtainen onnistumistodennäköisyytesi voi erota tästä suuresti riippuen harjoitteluajasta ja lähtötasosta. Jos aloitat tammikuussa ja lähtötasosi on hyvä, todennäköisyys päästä sisään yhdellä yrityksellä on huomattavasti korkeampi - suuruusluokkaa 70-80 %. Toisaalta, 70 %:n todennäköisyyteen pääset myös keskimääräisellä lähtötasolla, jos olet valmis yrittämään kahdesti. Vuosilta 2013-2014 laadimme tilaston, jossa tutkimme sisäänpäässeitä kurssilaisia ja niitä, jotka eivät päässeet, mutta tulivat uudestaan kurssille seuraavana vuonna. Todennäköisyys päästä sisään oli 69,6 %, jos oli valmis tarvittaessa uusimaan kurssin. Jos et ole ollenkaan valmis luovuttamaan, sisäänpääsysi on pidemmän ajan kuluessa käytännössä varmaa. Se toki vaatii huomattavaa sitkeyttä, jos joudut yrittämään useamman vuoden ajan

Todennäköisyys päästä sisään oli 70 %, jos oli valmis tarvittaessa uusimaan kurssin.

Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että myös lähtötasoltaan erittäin hyvät hakijat joutuvat toisinaan uusimaan haun useita kertoja. Joskus sen vuoksi, että he jännittävät kokeessa ja joskus huonon onnen vuoksi. Vastavuoroisesti jotkut kurssilaisemme onnistuvat pääsemään sisään ensimmäisellä yrityksellä, vaikka eivät ole aiemmin suorittaneet kuin yhden kurssin fysiikkaa ja kemiaa.

Jotkut kurssilaisemme onnistuvat ensimmäisellä kerralla, vaikka fysiikka ja kemia lähtevät lähes nollasta. Vastavuoroisesti lähtötasoltaan hyvä, mutta epäonninen hakija voi joutua uusimaan jopa useita kertoja.

Älä siis menetä uskoa mahdollisuuksiisi, jos joudut yrittämään useamman kerran tai lähtötasosi on heikko! Pyri hyväksymään mahdollisimman hyvissä ajoin, että myös onnella on merkitystä koepäivänä, etkä voi vaikuttaa siihen. Käytä energiasi asioihin, joihin pystyt vaikuttamaan, eli harjoittelun laatuun ja määrään, äläkä luovuta, jos et heti pääse sisään.

Käytä energiasi asioihin, joihin pystyt vaikuttamaan, eli harjoittelun laatuun ja määrään, äläkä luovuta, jos et heti pääse sisään.

 

Kaksi esimerkkiä nopeasta onnistumisesta
 

Sirja kävi MAFY:n lääkiskurssin, joka tuolloin alkoi helmikuun alussa. Tultuaan MAFY:n kurssille, Sirja pääsi ensimmäisellä yrittämällään sisään Turun yleislääketieteelliseen.

"En ollut lukiossa lukenut kuin pakolliset kurssit kemiaa ja fysiikkaa ja alussa olinkin aivan pihalla. Pidin siitä, että kaikki pääsivät kurssilla etenemään omaan tahtiin ja keskittymään juuri omien heikkouksien parantamiseen. Kaikkiin kysymyksiin sai aina ymmärrettävän vastauksen!

Mafynetin avulla sain asetettua selkeät tavoitteet opiskelulleni, ja pystyin seuraamaan edistymistäni. Ohjelma myös piti huolen, etteivät jo opitut asiat päässeet unohtumaan. MAFY:n tiimi oli koko kevään luku-urakassa sata lasissa mukana, ja he jaksoivat kannustaa loppuun asti. Kiitos!"

Atte aloitti MAFY:n kurssin marraskuun alussa. Atte oli käynyt englanninkielisen lukion, jossa hänen ei ollut tarvinnut lukea edes pakollisia kursseja fysiikasta tai kemiasta. Molemmat oppiaineet lähtivät siis täysin nollasta. Biologia oli Atella vahva, tosin vaati myös perinpohjaisen kertauksen ja harjoittelun suomen kielellä. Atte kysyi jo ennen kurssin alkua puhelimessa, miten hänen tulisi valmistautua. Atte teki töitä alusta alkaen säännöllisesti ja poikkeuksellisen energisesti ja kehitti koko ajan opiskelutekniikkaansa kurssilla saamiensa ohjeiden mukaisesti sekä omatoimisesti. Atte pääsi jo samana keväänä Helsingin yleislääketieteelliseen.

Videolla Atte kertoo ensimmäisestä puhelustaan opiskeluvalmentaja Antti Suomiselle.

Toinen kerta toden sanoo

Kaisa kävi lukiossa vain pakolliset kurssit biologiasta, fysiikasta ja kemiasta. Hän aloitti opiskelun syksyllä aikuislukiossa ja tuli keväällä MAFY:n valmennuskurssille. Kurssin alkaessa Kaisa ei ollut vielä ehtinyt suorittaa kaikkia kursseja iltalukiossa. Kurssilla Kaisa teki hyvin töitä ja pääsi varsin hyvälle tasolle, mutta se ei vielä riittänyt sisäänpääsyyn. Seuraavana vuonna Kaisa tuli uudestaan kurssille ja pääsi sisään.

Suosittelemme ehdottomasti katsomaan videon, jolla Kaisa itse kertoo tekemisistään ja sisäänpääsystään, sillä se on hyvin inspiroiva! Sirjan ja Aten tarinat ovat harvinaisempia, mutta kuvaavat hyvin sitä, mikä kaikki on mahdollista. Kaisan tie taas on hyvin tyypillinen ihmisillä, jotka lähtevät heikommalta lähtötasolta, mutta tekevät ahkerasti töitä MAFY:n kurssilla.

 

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskurssille         

 


Kysy kursseista

Lupaamme vastata pian!

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskursseille tästä