Vastaukset

Mihin paikkakunnalle minun kannattaa hakea?

Vastaus: Hakukohdetta valitessasi voimme auttaa näin: Olemme ajoittaneet yhden harjoituskokeen siten, että saat siitä palautteen juuri ennen hakuajan umpeutumista, jolloin voit vielä muuttaa hakukohdettasi. Voit muuttaa hakukohdetta maalis-huhtikuun vaihteeseen asti, jos olet tehnyt haun tunnistautuen verkkopankkitunnuksilla. Pystymme tuon harjoituskokeen tuloksen perusteella sanomaan varsin hyvin, mikä on sen hetkinen tasosi sisäänpääsyvaatimuksiin nähden ja kuinka paljon sinun tarvitsee kehittyä. Näin voimme auttaa sinua päätöksenteossa, jos esim. pohdit, hakeako Helsinkiin vai johonkin muualle, jonne voi olla helpompi päästä. Hakukohteita on vertailtu pääsyvaatimussivullaTakaisin alkuun.

 

Saanko kurssimateriaalin käyttööni ennen kurssin alkua?

Vastaus: Jos voit aloittaa itsenäisen työskentelyn ennen kurssin alkua, se on hyvin suositeltavaa! Ilmoittautumislomakkeessa voit valita päivän, jolloin haluat aloittaa opiskelun. Saat itsellesi kurssimateriaalin (Mafynetin) etukäteen ja opiskelunohjaus alkaa kahden viikon kuluessa valitsemastasi päivästä. Takaisin alkuun.

 

En pääse osallistumaan kaikkiin harjoituskokeisiin. Voinko korvata ne jotenkin? Entä, jos en pääse joillekin oppitunneille?

Vastaus: Voit korvata! Kun tulet kurssille, kerro mihin kokeisiin et pääse osallistumaan. Annamme kokeet sinulle etukäteen ja voit tehdä ne kotona aina määräaikaan mennessä. Kotona varaat 5 tuntia aikaa koetta varten ja mieluiten ilman taukoja, jolloin harjoituskoe on mahdollisimman lähellä todellisia olosuhteita. Palauta kotona tehty koe opettajalle oppitunnilla tai ja saat sen arvosteltuna takaisin samalla tavalla kuin salissa tehdyt harjoituskokeetkin.

Jos joudut olemaan poissa yksittäisiltä oppitunneilta, siitä ei seuraa ongelmia. 16-32 hengen opetusryhmissä opetus on suurimmaksi osaksi henkilökohtaista, ja eteneminen tapahtuu joka tapauksessa yksilöllisessä tahdissa. Poissaoloista seuraa siis lähinnä se, että etenet hitaammin. Takaisin alkuun.

 

Olen ruotsinkielinen. Sopiiko kurssin opetus ja oppimateriaali minulle?

Vastaus: Kaikki biologian tehtävät ja mallivastaukset on käännetty ruotsiksi. Lisäksi yksi biologian opettajistamme puhuu myös ruotsia. Ilmoittautumislomakkeesta näet opetusryhmät, joissa on myös ruotsia puhuva biologian opettaja. Kirjoita vielä ilmoittautumislomakkeekken lopussa olevaan lisätietokenttään toivomus, että pääset ryhmään, jossa biologian opetusta on myös ruotsiksi. Kemia ja fysiikka ovat suomeksi, mutta niiden osalta kieliero on koettu käytännössä merkityksettömäksi, kunhan osaa suomea. Kaikki 8 salissa pidettävää harjoituskoetta saat ruotsinkielisinä ja voit vastata niihin ruotsiksi.

Yo-valmennuskurssin palautteessa eräs oppilas kommentoi kieliasiaa näin: "Itseluottamukseni matematiikan ja fysiikan suhteen on kehittynyt aika huimasti, joten kannattaa kokeilla! Som svenskspråkig har det varit förvånansvärt lätt att gå kursen på Finska. So räds inte att prova." Takaisin alkuun.

 

Milloin kurssimaksut pitää maksaa, jos ilmoittaudun nyt ja voiko laskun maksaa useammassa erässä?

Vastaus: Ilmoittautumisen jälkeen maksat kurssista 700 euron varausmaksun. Varausmaksun maksuaika on 2 viikkoa, mutta mikäli tarvitset lisäaikaa esim. seuraavaan palkanmaksuun asti, niin ota yhteyttä ja kerro milloin voit maksaa laskun. Ilmoittautumislomakkeessa voit valita, milloin haluat aloittaa itsenäisen opiskelun. Silloin saat kurssimateriaalin (Mafynetin) ja opiskelunohjaus alkaa 2 viikon kuluessa aloituspäivästä. Loppulaskun 1. erä on 6 viikon kuluttua valitsemastasi aloituspäivästä. Ilmoittautumislomakkeessa voit valita, haluatko maksaa loppulaskun kerralla vai erissä kuukauden välein. Erissä maksamisesta veloitetaan laskutuslisä. Laskutuslisät ovat seuraavat: loppulasku 3 erässä (laskutuslisä 25 €), loppulasku 6 erässä (laskutuslisä 45 €) ja varausmaksu 2 erässä sekä loppulasku 10 erässä (laskutuslisä 80 €). Tarvittaessa voit myös kysyä muista maksuaikatauluista. Takaisin alkuun.

 

Saanko alennusta vanhana asiakkaana?

Vastaus:  Kyllä, voit saada alennuksen! Alennuksista uusijoille tiedotetaan sähköpostitse kesällä sisäänvalinnan tulosten jälkeen. Alennukset lääkislähikursseista lukuvuonna 2017-2018 määräytyvät näin:

  1. Jos olet ollut aiemmin ryhmäopetusta sisältävällä lääketieteen tai DI-valmennuskurssillamme eli lähikurssilla, saat uuden lähikurssin hinnasta alennusta 10 %.
  2. Mikäli olet jo tilannut itseopiskelumateriaalin tai etäkurssin 9.5.2017 jälkeen, mutta haluatkin osallistua lähikurssille, niin se on mahdollista ilman minkäänlaista vaihtomaksua: Sinulle hyvitetään koko vanhasta tuotteesta maksamasi hinta ja maksettavaksesi jää vain valitsemasi lähikurssin hinta. Samalla Mafynetti-tablettisi muuttuu lainatabletiksi, joka palautetaan pääsykokeen jälkeen. Takaisin alkuun.
 

Milloin voin saada kaverialennuksen?

Vastaus: Voit saada 5% alennuksen kurssin hinnasta, jos tulet kurssille kaverisi kanssa. Jotta saatte kaverialennuksen, ainakin yhden ihmisen kaveriporukassa täytyy olla ensimmäistä kertaa MAFY:n lääketieteen lähikurssilla (kaverialennus on siis tarjolla vain, jos kaverit ilmoittautuvat jollekin lääketieteen lähikurssille; alennusta ei ole valitettavasti tarjolla lääketieteen itseopiskelumateriaalin tai etäkurssin tilaajille). Kaikkien tulee ilmoittaa toistensa nimet ja puhelinnumerot ilmoittautumislomakkeessa olevassa kentässä - lomakkeessa on ohjeet tähän. Valmennuskurssin pituudella ei ole merkitystä, eli saatte alennuksen, vaikka tulisit itse esim. syyskuun ja kaverisi tammikuun valmennuskurssille. Molempien täytyy kuitenkin tulla saman lukuvuoden lähikurssille. Voit yhdistää kaverialennuksen uusija-alennukseen siinä tapauksessa, että kaverisi ei ole myös uusija. Alennusten yhdistäminen lasketaan niin, että saat ensin 10 %:a uusija-alennusta ja jäljelle jäävästä hinnasta vähennetään vielä 5 % kaverialennusta. Takaisin alkuun.

Onko kursseillanne sisäänpääsytakuuta? Miten toimitte, jos en saakaan opiskelupaikkaa?

Vastaus: Jos joudut hakemaan toisen kerran, tarjoamme seuraavana vuonna uusintaa varten tehdyn kurssin, joka vastaa tarpeitasi ja tulee halvemmaksi. Voit valita kurssista vain ne osat, joita tarvitset. Voit esimerkiksi ottaa kaikki harjoituskokeet, mutta vähemmän opetusta, koska osaat jo asiat hyvin, etkä tarvitse opetusta niin paljoa. Voit myös ottaa koko opetuksen uudestaan ja saat joka tapauksessa vähintään 10 %:n alennuksen. Lukuvuonna 2017-2018 etäkurssin hinta uusijoille on 1353 € ja edullisin opetusta sisältävä, maaliskuun lopussa alkava kevätkurssi maksaa 2241 €. 

Pidämme tuota systeemiä parempana kuin takuita, koska takuut pitäisi hinnoitella oppilaan lähtötason mukaan, jotta hinta olisi kaikille oikeudenmukainen. Oleellista on, että kurssimaksujen yhteismäärä pysyy kohtuullisena myös silloin, jos joudut hakemaan lääkikseen toisen kerran. Ei ole järkevää eikä reilua, että kaikki maksavat kurssista jo etukäteen enemmän siltä varalta, että joutuvat käymään kurssin uudestaan. Kurssin ehdoton päätavoite on, että oppilas pääsee ensimmäisellä kerralla sisään, eivätkä takuut hyödytä tässä asiassa, vaan päin vastoin joidenkin oppilaiden kohdalla vähentävät vastuuta omasta työstä.

Olemme nähneet valmennusalalla hyvin kirjavan valikoiman erilaisia takuita, joissa ei oikeasti ajatella asiakkaan parasta, vaan pyritään sitouttamaan asiakas uusille kursseille. Tässä on esimerkkeinä joitakin niistä:

Halvalla uudestaan -kurssit: Jos kurssilainen ei saa opiskelupaikkaa, hän pääsee uudestaan kurssille materiaalipaketin hinnalla. Uusinnan hinta on yleensä suuruusluokkaa 500 €, mikä on tietysti paljon enemmän kuin mitä kyseisen paperinipun painaminen maksaa. Todellisuudessa tuo summa vastannee kurssin järjestämiskuluja sekä pientä bruttovoittoa. MAFY:n kurssia ei voisi järjestää noin pienellä summalla, mutta monilla muilla kurssijärjestäjillä ryhmäkoot ovat yleensä niin suuria, että tuo summa luultavasti riittää.
Kalliit takuukurssit: Kurssin hinta on tavallista korkeampi ja seuraavana vuonna pääsee tarvittaessa uudestaan kurssille ilmaiseksi tai esim. puoleen hintaan. Kurssin hinta on kuitenkin noin kaksinkertainen tavalliseen verrattuna, eli bisnesidea on se, että asiakkaalla maksatetaan jo etukäteen kahden vuoden kurssit.
Takuukurssit, joihin on pääsykoe: Näissä takuukursseissa ideana on, että kurssille pääsee, kun asiakas on tasokokeen avulla osoittanut omaavansa riittävän lähtötason. Yleensä tällainen kurssi on myös tavallista kalliimpi. Kokemuksemme mukaan lähes kaikki lääkikseen hakijat ovat hyvin motivoituneita ja tekevät valtavasti töitä kurssilla. Luonnollisesti ne, joilla on paras lähtötaso ehtivät päästä pidemmälle kuin heikon lähtötason omaavat. Omilla kursseillamme korkeimmalta lähteneet pääsivät melkein kaikki sisään lääkikseen. Meidän kursseilla takuu olisi ollut näille ihmisille täysin turha. Tasokokeiden ideana on suodattaa ihmiset, jotka todennäköisimmin eivät tarvitse takuuta ja silti heitä rahastetaan siitä korkeamman hinnan muodossa. Takaisin alkuun.

 

Olen abi ja haluaisin keskittyä lukulomalla vain yhden aineen harjoitteluun. Onnistuuko se?

Vastaus: Jos lukulomasi on kiireinen, sinun kannattaa keskittyä vain niihin aineisiin, jotka kirjoitat. Jos kirjoitat esim. pelkän fysiikan, voit harjoitella lukulomalla vain yhtä ainetta, jolloin saat kurssista 395 euron alennuksen. Mainitse tällöin ilmoittautumislomakkeen "Lisätietoja" -kentässä, minkä aineen haluat jättää pois lukulomalla. Huomaa, että voit ottaa toiseksi aineeksi myös matematiikan. Jos olet kirjoittamassa esim. matematiikan ja fysiikan, suosittelemme ehdottomasti, että otat lukulomalla opetusta molemmista aineista. Matematiikan kurssi auttaa käyttämään ajan lukulomalla erittäin tehokkaasti! Takaisin alkuun.

 

Olen abi ja haluaisin jo lukulomalla lukea kaikkia kolmea ainetta. Onnistuuko se?

Vastaus: Jos lukulomasi on kiireinen, sinun kannattaa keskittyä vain niihin aineisiin, jotka kirjoitat. Jos sinulla on rento lukuloma, voit harjoitella myös kolmatta ainetta kurssimateriaalin avulla, jonka saat kaikkiin oppiaineisiin heti kurssin alussa. Lukulomalla saat opetusta kahdessa aineessa ja itsenäisesti kannattaa harjoitella sitä ainetta, jonka hallitset parhaiten. Takaisin alkuun.

 

Kaikki materiaali on ilmeisesti Mafynetissä. Sisältyykö se kurssin hintaan ja tarvitsenko oman tietokoneen?

Vastaus: Opetusmateriaali on Mafynetti-ohjelmassa ja se sisältyy kurssin hintaan. Kurssilla saat lainaan tabletin ja myös se sisältyy hintaan. Voit ladata Mafynetin myös omalle tietokoneellesi, mikäli haluat harjoitella kotona tietokoneesi kanssa. Takaisin alkuun.

 

Lääkiskurssilla opetusryhmän koko on 16 henkilöä (fysiikassa 11 henkilöä) opettajaa kohti. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Vastaus: Ryhmän koko on 16 henkilöä tai vaihtoehtoisesti ryhmässä on 32 henkilöä ja opettamassa on kaksi opettajaa. Takaisin alkuun.

 

Kurssikuvauksessa on kerrottu opetuksen määrä tunteina. Miten tuntimäärä on laskettu?

Vastaus: Tuntimäärä on kaiken opetuksen yhteiskesto tunteina. Jos opetusta on esim. klo 13-16, niin siitä lasketaan kertyvän 3 tuntia opetusta. Jos tällaisia opetuskertoja on 10, niin tuntimäärä on 30. Yksi kolmen tunnin opetuskerta sisältää kaksi lyhyttä taukoa, jotka tukevat keskittymistä. Takaisin alkuun.

 

Mikäli sinulle jäi mitä tahansa kysyttävää kurssiin liittyen, niin voit kysyä meiltä klikkaamalla alla olevaa nappia!

 


Kysy kursseista

Lupaamme vastata pian!

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskursseille tästä