Näin kurssi valmistaa sinut kokeeseen

Mafynetti ja opiskeluvalmentaja ovat käytössäsi jo ennen kurssin alkua

Ilmoittautumislomakkeessa voit valita, milloin haluat aloittaa opiskelun. Saat itseopiskelumateriaalin (Mafynetin ja tabletin) saman tien ja henkilökohtainen opiskeluvalmentajasi ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon sisällä valitsemastasi päivästä.

Opetus kurssilla

MAFY:n lääkiskurssilla on jokaisella oppitunnilla korkeintaan 16 kurssilaista yhtä opettajaa kohden. Fysiikan tunneilla kurssilaisia on enintään 11 yhtä opettajaa kohden. Tällä tavoin opetus voidaan pitää täysin yksilöllisenä. Voit aloittaa omalta lähtötasoltasi ja edetä sitä vauhtia kuin itse opit asioita. Tämä parantaa todella paljon sekä oppimisen laatua että nopeutta.

Opetus on täysin yksilöllistä ja pääset etenemään omalla tahdillasi. Kaikilla fysiikan tunneilla on korkeintaan 11 kurssilaista opettajaa kohden.

Kursseilla ei pidetä massaluentoja, koska ne olisivat lähes ajan tuhlausta. Esimerkiksi kaikkien fysiikan asioiden käsittelemiseen tarvittaisiin 67 luentoa. Suuri osa asioista olisi sinulle joko ennestään tuttuja tai asian ollessa unohduksissa et täysin oppisi sitä luennosta. Sen sijaan voit lukea Mafynetistä asiaa koskevan teorian ja sen jälkeen kysyä opettajalta, jos mikä tahansa asia jäi siinä epäselväksi. Heti perään pääset tekemään Mafynetistä juuri oppimaasi asiaan liittyviä harjoitustehtäviä, jolloin todella ymmärrät ja opit asian. Yleensä suurin osa tärkeistä kysymyksistäkin herää tehtäviä tehdessä ja pääset kysymään niitä opettajalta. Kotona voit kerätä listaa kysymyksistä, joita voit kysyä tunnilla opettajalta.

Oppitunnit ovat siis aktiivista työskentelyä, jonka lomassa opettajat opettavat juuri sinulle hankalia asioita. Koko oppituntien ideana on, että opettajat säästävät sinun aikaasi selittämällä hankalimmat asiat ja neuvomalla sinua ongelmanratkaisutekniikassa. Yhdessä Mafynetin ja opiskevalmennuksen kanssa tuloksena on huomattavasti parempi ja nopeampi oppiminen, mikä selittää MAFY:n kurssien poikkeuksellisen hyvät tulokset.

Henkilökohtainen opiskeluvalmentajasi on tukena koko kurssin ajan

Opiskelussa vastaan tulevan mahdollisen uskonpuutteen yllättäessä on hankala säilyttää motivaatio ja siten tehokas työskentely. Valmennuskurssillamme et ole yksin, vaan voit ratkoa kaikkia ongelmia yhdessä henkilökohtaisen opiskeluvalmentajasi kanssa. Pääsykokeisiin valmistautumiseen on rajattu aika ja opiskeluvalmentajasi auttaa sinua käyttämään ajan parhaalla mahdollisella tavalla.

Heti ilmoittautumisen jälkeen saat kurssimateriaalin, jossa on selitetty tärkeimmät opiskelutekniikat ja Mafynetin tehokas käyttö. Opiskeluvalmentajasi on sinuun yhteydessä puhelimella. Ensimmäisellä kerralla opiskeluvalmentajasi selvittää sinun lähtötilanteen ja teette lukusuunnitelman. Myöhemmät puhelut keskittyvät opiskelutekniikan ja myöhemmin keväällä koetaktiikan hiomiseen. Joka kerralla voit kysyä näiden asioiden lisäksi mistä tahansa valmistautumiseen liittyvästä asiasta. Koejännitykseen tai stressiin liittyvissä asioissa opiskeluvalmentajasi voi ohjata sinut keskustelemaan näihin asioihin erikoistuneen valmentajan Elina Suomisen kanssa. Opiskelijat ovat kokeneet Elinalta saamansa avun erittäin hyödylliseksi. Elinan kanssa tapaamiset pidetään toiveidesi mukaan kasvotusten tai puhelimella.

Ensimmäisellä kerralla opiskeluvalmentajasi selvittää sinun lähtötilanteen ja teette lukusuunnitelman. Myöhemmät puhelut keskittyvät opiskelutekniikan ja myöhemmin keväällä koetaktiikan hiomiseen.

Opiskeluvalmennusta on säännöllisesti 20 minuuttia joka toinen viikko. Toki asiat voi tulla käsitellyksi nopeamminkin ja voitte sopia myös harvemmasta soittovälistä, jos käsiteltävää asiaa on vähemmän. Vastaavasti voit hädän tullen ottaa yhteyttä opiskeluvalmentajaasi koska tahansa ja hän soittaa sinulle mahdollisimman pian.

Mafynetti-kurssimateriaali

Kurssilla saat lainaan Mafynetti-ohjelman ja tabletin, jota on huomattavasti mukavampi kantaa kuin isoja monistenippuja. Kaikki oppimateriaali on Mafynetissä. Tehtäviä tuhansia ja niihin on täydelliset mallivastaukset (lukuunottamatta tiettyjä tehtäväsarjoja, joissa on pedagogisista syistä vain numeerinen vastaus). Mafynetti antaa tehtävät, mallivastaukset ja opettaa teorian sekä pitää huolen kertauksesta. Laskeminen tehdään perinteisesti kynällä ja paperilla, kuten oikeassakin kokeessa.

Kurssilla varmistetaan, että teet sisäänpääsyyn riittävän määrän töitä. Säännöllisen aikataulun ja opiskevalmennuksen lisäksi tässä auttaa myös Mafynetti. Mafynetissä musta viiva osoittaa tavoitevauhdin ja punainen käyrä edistymisen suhteessa tavoitteeseen.

Mafynetti auttaa pysymään aikataulussa lääketieteelliseen hakiessa
Musta viiva osoittaa tavoitevauhdin ja punainen käyrä edistymisen suhteessa tavoitteeseen.

Tavoitekäyrän lisäksi toinen oppimista huomattavasti nopeuttava ominaisuus on automaattinen kertaus. Kertaus on erityisen tärkeää biologiassa, jossa on hyvin paljon ulkoa osattavia yksityiskohtia. Kertauksen ansiosta kaikki biologian yksityiskohdat pysyvät muistissa harjoittelun alusta kokeeseen asti.

Parasta Mafynetissä on, että se tekee oppimisesta tehokasta ja selkeää. Asiat opetellaan tärkeysjärjestyksessä ja kertaus pitää huolen, että mikään työ ei mene hukkaan, vaan muistat vaikka syyskuussa opetellut asiat vielä koepäivänä. Joka päivä avatessasi Mafynetin, tiedät täsmälleen, mitä sinun pitää tehdä ja että se on paras asia, mitä kannattaa tehdä. Sinun tehtäväksi jää vain raaka työ.

Joka päivä avatessasi Mafynetin, tiedät täsmälleen, mitä sinun pitää tehdä, ja että se on paras asia, mitä kannattaa tehdä. Sinun tehtäväksi jää vain raaka työ.

Oppimateriaalia kehitetään ympäri vuoden ja kehittäjät myös opettavat kursseilla. Voit antaa Mafynetissä palautetta materiaalista ja todennäköisesti ehdit kurssin aikana itsekin hyötyä antamastasi palautteesta, kun materiaalia kehitetään. Katso tästä, missä ajassa tällä hetkellä reagoimme saamaamme Mafynetti-palautteeseen.

MAFY-valmennuksen opetusosaaminen on täysin omaa luokkaansa ja omien kurssiemme lisäksi Mafynettiä käytetään viidessätoista pääkaupunkiseudun lukiossa, mm. Ressussa, Tapiolan lukiossa, Haukilahdessa ja Helsingin matematiikkalukiossa.

Tässä on tarkempi esittely Mafynetistä.

Harjoituskokeet

Kaikki harjoituspääsykokeet pidetään oikeassa koesalissa, mikä tekee tilanteesta mahdollimman aidon tuntuisen. Kokeita on hyvin paljon - kurssin pituudesta riippuen 4 tai 8 kpl. Harjoituspääsykokeet ovat täysimittaisia viiden tunnin kokeita ja kaikki kokeet on laadittu kevään 2017 laskinuudistus huomioiden. Kokeita on paljon ja ne ovat erilaisia, jotta totut yllätyksiin ja opit koetaktiikan, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Saat jokaisen harjoituspääsykokeen takaisin pisteytettynä ja analyysin siitä, kuinka lähellä olet sisäänpääsyä. Samalla näet myös kehityksesi.

Saat jokaisen harjoituspääsykokeen takaisin pisteytettynä ja analyysin siitä, kuinka lähellä olet sisäänpääsyä. Yhdessä opiskeluvalmentajasi kanssa saat kehitettyä koestrategian, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Abien helmikuun kurssilla harjoituspääsykokeita on 4 ja lukulomalla tehdään lisäksi 4 yo-harjoituskoetta. 

Lääketieteellisen pääsykokeessa testataan aineenhallinnan lisäksi hakijan taitoa tehdä oikeita ratkaisuja paineen alla. Se on taito, jonka voi oppia ja tärkein asia, jota opetamme harjoituskokeissa. Paine on järjestetty pääsykokeessa siten, että tehtävää on huomattavasti enemmän verrattuna siihen, mitä kukaan hakija pystyy ainakaan oikein tekemään viidessä tunnissa. Ajankäyttö on valittava fiksusti, koska helpoin tehtävä voi hyvin olla kokeen lopussa ja tehtävien pistesaaliit suhteessa työmäärään voivat vaihdella paljon. Erityisesti monivalintatehtävissä pisteytykset vaihtelevat siten, että joskus puhdas arvauskin on kannattavaa ja joskus kannattaa vastata vain, jos on täysin varma.

Ennen ensimmäistä harjoituskoetta opetamme sinulle avainasiat hyvästä koetaktiikasta. Opetettava koetaktiikka on kehitetty sillä perusteella, miten kokeissa parhaiten pärjäävät kurssilaisemme toimivat. Tietyt perusasiat ovat samoja kaikille, mutta yksityiskohtaisempi koetaktiikka on yksilöllinen. Jokaisen kokeen jälkeen pääset kehittämään koetaktiikkaasi yhdessä opiskeluvalmentajasi kanssa. Jos koetilanne aiheuttaa sinulle lamauttavaa jännitystä tai alat käydä ylikierroksilla, niin saat avuksesi rauhoittumistekniikoita. Tässä sinua auttaa erityisesti mielenhallinnan asioihin erikoistunut Elina Suominen.

Lääketieteen valmennuskurssin harjoituspääsykoe
8 täysimittaista harjoituskoetta antavat sinulle vahvan koerutiinin ja oikea pääsykoe tuntuu viimeiseltä harjoituskokeelta.

Opiskelu ruotsinkielellä

Kaikki biologian tehtävät ja mallivastaukset on käännetty ruotsiksi. Lisäksi biologian opettajamme pystyvät myös auttamaan ruotsiksi. Esitä ilmoittautumislomakkeessa toivomus, että pääset ryhmään, jossa on biologiaa ruotsiksi taitava opettaja. Kemia ja fysiikka ovat suomeksi, mutta niiden osalta kieliero on koettu käytännössä merkityksettömäksi, kunhan osaa suomea. Kaikki 8 salissa pidettävää harjoituskoetta saat ruotsinkielisinä ja voit vastata niihin ruotsiksi.

Yo-valmennuskurssin palautteessa eräs opiskelija kommentoi fysiikan opiskelua suomeksi näin: "Itseluottamukseni matematiikan ja fysiikan suhteen on kehittynyt aika huimasti, joten kannattaa kokeilla! Som svenskspråkig har det varit förvånansvärt lätt att gå kursen på Finska. So räds inte att prova."

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskurssille         

 

 


Kysy kursseista

Lupaamme vastata pian!

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskursseille tästä