Kuinka paljon MAFY:n kurssi auttaa sisäänpääsyssä

Mafyn kurssi 2,2-kertaistaa sisäänpääsymahdollisuuden

Lääkiksen pääsykokeeseen osallistui 7593* hakijaa keväällä 2017. Heistä 1105 oli MAFY:n valmennuskurssi- tai itseopiskeluasiakkaita ja 6488 hakijaa tuli siis muualta. MAFY:n asiakkaista 246 pääsi sisään ja muualta tulleista pääsi 755.

Todennäköisyys päästä sisään ilman Mafynettiä oli siis enää 11,6 %. MAFY:n asiakkaiden sisäänpääsyprosentti taas oli 22,3 %, eli MAFY:n asiakkailla oli 1,9-kertainen mahdollisuus päästä sisään. MAFY:n valmennuskurssilla sisäänpääsytodennäköisyys oli 25,1 %, eli 2,2-kertainen ja pelkkää Mafynettiä käyttäneillä itseopiskelijoilla 1,8-kertainen muihin kuin MAFY:laisiin verrattuna.

*) Oulun yleisen ja hampaan osalta kokeeseen osallistuneiden määrä ei ole vielä tiedossa. Oulun luvut on arvioitu edellisen vuoden lukujen ja hakijamäärän muutoksen perusteella, mikä tieto on jo saatavilla.

Mafynetti on nostanut lääkishakijoiden tasoa

Kaikki MAFY:n valmennuskurssi- ja itseopiskeluasiakkaat käyttävät Mafynettiä. MAFY:n asiakkaat veivät 37 % kaikista Helsingin suomenkielisen yleislääketieteellisen paikoista ja 45 % Helsingin suomenkielisen hampaan paikoista. Kaikista Suomen yleis-, hammas- ja eläinlääketieteellisten paikoista asiakkaamme veivät 25 %.

Mafynetti on nostanut lääkishakijoiden tasoa ja yksittäisenä vuonna todennäköisyys päästä sisään ilman Mafynettiä on enää 11.6 %. Mafynetin käyttö 1,8-kertaistaa ja MAFY:n valmennuskurssi 2,2-kertaistaa todennäköisyyden.

Mafyn sisäänpääsyprosentin vaikutukset

MAFY on vain yksi valmennuskurssijärjestäjä alalla, jossa toimijoita on melko paljon. Katso alla olevaa kuvaa ja pohdi, kuinka monta samantasoista kurssijärjestäjää voi olla olemassa. Jos toinen isohko kurssijärjestäjä veisi myös 37 % paikoista, jäisi kaikille muille yhteensä enää 26 % paikoista.

Jos siis vierailet Helsingin yleislääkiksessä kysymässä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden mielipiteitä valmennuskursseista, kuulet paljon meistä, koska melkein 40 % heistä on ollut kursseillamme tai käyttänyt Mafynettiä! Tämä on myös mainio tapa käydä toteamassa, että MAFY-valmennuksen ilmoittamat luvut pitävät paikkansa ja koskevat merkittävää määrää ihmisiä. Olisi mahdotonta, että kaikilta valmennuskursseilta pääsisi sisään ihmisiä samalla tavalla - puhumattakaan 40 %:n tai 75 %:n sisäänpääsyprosenteista.

Korkea sisäänpääsy johtuu kurssin tehokkuudesta

MAFY:n kurssille tulee ihmisiä hyvin erilaisista lähtötilanteista. Osalla kurssilaisista lähtötaso on hyvä siten, että he ovat kirjoittaneet kaikista koeaineista E:n tai L:n tai ovat välivuosien aikana nostaneet osaamisensa noita arvosanoja vastaavalle tasolle. Kuitenkin enemmistöllä kurssilaisista fysiikan taidot ovat lähtötilanteessa heikot tai erittäin heikot ja kemia melko heikko. Lähtötaso biologiassa on keskimäärin parempi kuin laskuaineissa. Osa kurssilaisista ei ole koskaan lukenut fysiikasta ja kemiasta kuin yhdet kurssit - toisinaan tämä tilanne on myös biologiassa.

MAFY:n kurssilaisilla on siis lähtötilanteessa samoja heikkouksia ja vahvuuksia, kuin muillakin hakijoilla, ja korkea sisäänpääsyprosentti selittyy kurssin tehokkuudella.

Käytämme sisäänpääsyprosenttia laskettaessa nimittäjänä kurssin suorittaneiden määrää ja selvitämme sisäänpäässeet tiedustelemalla. Näin saatu prosentti on todellisuutta vastaava tai pienempi. Jos sisäänpääsyprosentti esim. lasketaan gallupin avulla, se vääristyy ylöspäin, koska sisään päässeet vastaavat galluppeihin innokkaimmin. MAFY:llä näin määritetty sisäänpääsyprosentti olisi noin 50 %.

Edelleen, prosenttimme koskee kaikkia kurssin suorittaneita, eikä vain valikoituja parhaita opetusryhmiä. Jos haluat varmistua antamiemme tietojen oikeellisuudesta, ota yhteyttä ja varaa aika vierailulle toimistoomme. Esittelemme sinulle tilastot ja listat sisään päässeistä.

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskurssille         

Vuoden 2016 Kokeesta täydet pisteet saaneiden Mafylaisten kokemuksia

MAFY:n kurssien hyvät tulokset näkyvät myös siten, että hakijoiden pistekärjessä on paljon MAFY:laisia. Keväällä 2016 haastattelimme useampaa MAFY:laista, jotka saivat täydet 72 pistettä pääsykokeesta. Helsingin yleislääketieteellisessä täydet pisteet saa paras hakija ja muualla paras 1 % hakijoista, mitattuna pääsykokeesta saaduilla raakapisteillä.

Pihla Martinmäki – Helsingin yleinen 72/72 pistettä

Kun sain tietää sisäänpääsystä, hypin ympäri asuntoa ja kädet täristen yritin kirjoittaa viestiä kavereille ja soittaa vanhemmille. Se tunne todella palkitsi kaikki kirjastossa istutut tunnit. Tuntui uskomattomalta, että todella olen yksi niistä onnekkaista sisäänpäässeistä! Päähän iskostunut ajatus sisäänpääsyn mahdottomuudesta kannattaa unohtaa, sillä kovalla työllä ja motivaatiolla kuka vain voi saavuttaa mitä vain. Nyt en malta odottaa koulun alkamista ja kaikkea uutta mielenkiintoista opittavaa!

MAFY:lla itselleni tärkeintä oli varmasti kaikkien asioiden kertaus ja vaikeidenkin asioiden perinpohjainen oppiminen, ulkoa pänttäämisen sijasta. Oikealla opiskelutekniikalla on isompi vaikutus kuin olin uskonutkaan! Vaikka opeteltavat asiat olivat samoja kuin aikaisempina vuosina, nyt ne ensimmäistä kertaa todella jäivät päähän. En usko, että ilman MAFY:a, ja ennen kaikkea heidän käyttämäänsä opiskelutekniikkaa, olisin päässyt sisään. Pidän tavoitteista ja ennen kaikkea niiden ylittämisestä, ja siksi etenemiskäyrän seuraaminen ja tavoiteaikataulun ylittäminen piti lukemisen mielenkiintoisena ja palkitsevana.

Ohjeeksi tuleville hakijoille sanon, että pitäkää tarpeeksi vapaata! Opon kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti lopetin lukemisen joka ilta klo 18 mennessä, enkä edes miettinyt opiskeluasioita sen jälkeen, vaan urheilin, näin kavereita tai otin rennosti kotona. Pidin myös muutaman arkipäivän ja kaikki viikonloput harjoituskokeita lukuun ottamatta vapaina. Lukutunteja kertyi silti riittävästi, mutta kertaakaan kevään aikana ei lukeminen tuntunut liian väsyttävältä tai rankalta. Kun antoi itselleen luvan ottaa välillä rennosti, tuntui kirjastossa istuminen ja tehtävien tekeminen taas kivalta!

Tuuli Thomander – Kuopion yleinen 72/72 pistettä

Pääsykokeen jälkeen oloni oli melko luottavainen, sillä koe meni kevään aikana hankitulla tutulla koerutiinilla ja tuntui kuin olisin ollut yhdeksännessä harjoituskokeessa. Kuitenkin tulosten katsominen jännitti todella paljon ja olin yllättynyt, hämmentynyt ja onnellinen, kun kuulin sisäänpääsystä. On supermahtavaa päästä vuosien työn jälkeen opiskelemaan unelma-ammattiinsa, joten innolla odotan syksyä.

Tärkeintä sisäänpääsyni kannalta oli se, että tein paljon tehtäviä, kysyin aktiivisesti epäselväksi jääneistä asioista tunneilla ja kertasin käymiäni asioita. Mafyn kurssilla oppiminen on todella tehokasta, kun tunneilla ei tarvitse kuunnella luentoja jo osaamistaan aiheista, vaan saa henkilökohtaista opetusta erittäin ammattitaitoisilta opettajilta. Myös Mafynetti on rakennettu järkevästi: kertausominaisuuden lisäksi eri aiheiden tehtävät kertautuvat jatkuvasti, kun tekee tehtäviä järjestyksessä. En olisi kyllä itse osannut huolehtia näin aktiivisesta kertauksesta. Kertaamisen ansiosta kaikki asiat olivat tuoreessa muistissa pääsykokeessakin.

Vinkkini hakijoille on, että keskity tekemään tehtäviä sinulle vaikeista aihepiireistä. Vain epämukavuusalueelle poistumalla oppii uutta ja saavuttaa tuloksia. Suosittelen lämpimästi MAFY-valmennuksen kurssia kaikille lääkikseen hakijoille!

Joel Räsänen – Kuopion yleinen 72/72 pistettä

Koin onnistuneeni pääsykokeessa todella hyvin ja odotin kokeen tuloksia melko luottavaisin mielin. Tulosten tultua ja sisäänpääsyn varmistuttua olin todella iloinen, sillä raskas valmistautuminen pääsykokeeseen ei ollut mennyt hukkaan ja palkintona oli opiskelupaikka lääkiksessä.

MAFY:n kurssista oli ehdottomasti apua pääsykokeeseen valmistautuessani. Isoin hyöty oli etenkin Mafynetistä, joka sisälsi uskomattoman paljon erilaisia laskutehtäviä sekä syvälliset teoriat useimmista pääsykokeessa vaadittavista biologian asioista. Mafynetin avulla asioita oppi tehtäviä tekemällä pelkän lukemisen tai kuuntelemisen sijaan. Mafynetti laittoi myös kertaamaan opittuja asioita, jolloin ne pysyivät terävinä mielessä. Kurssilla sai paljon myös hyödyllisiä ohjeita esimerkiksi siitä, kuinka toimia tehokkaasti koetilanteessa ja kuinka pääsykokeeseen kannattaa valmistautua.

Tuleville lääkikseen hakijoille vinkkini ovat, että pyrkii olemaan jännittämättä pääsykoetta liikaa ja aloittaa valmistautumisen ajoissa.

Violetta Nurmi – Oulun yleinen 72/72 pistettä

Sisäänpääsyn suhteen minulla on vieläkin epätodellinen fiilis. Tajuan varmaan vasta ensimmäisenä opiskelupäivänä, että haaveeni on vihdoin toteutunut ja että kova työ palkittiin. Taitaa olla ensimmäinen kesä elämässäni, kun odotan jo innolla opiskelun alkamista syksyllä!

Eniten pääsykoevalmistautumistani auttoi Mafynetin tuoma lukurytmi. Minun oli helppo keskittyä ainoastaan tehtävien huolelliseen tekemiseen tabletilla, kun Mafynetti huolehti puolestani lukuaikataulusta ja tehtävien kertautumisesta.

Toinen sisäänpääsyn kannalta merkittävä apu tuli harjoituskokeista. Kahdeksan simuloidun kokeen myötä olin ehtinyt tehdä varmaan kaikki mahdolliset virheet, jotka lääkiksen pääsykokeessa voi tehdä, ja sain luotua rutiinin kokeen tekemiseen. Varsinaisessa kokeessa tiesin kokemuksen kautta, mitä kompastuskiviä tuli välttää ja millaisella taktiikalla koe tuli vetää läpi.

Kun luet kokeeseen, sovi itsesi kanssa selkeä lukutuntimäärä, jonka haluat saavuttaa päivän aikana. Työn tehtyäsi pyri olemaan miettimättä pääsykokeeseen liittyviä juttuja loppupäivänä.

Sini Saari – Eläinlääketieteellinen 72/72 pistettä

Olin töissä, kun äitini soitti ja kertoi, että olen päässyt sisään eläinlääkikseen. Itkuhan siinä tuli ja koko päivä meni typerästi hymyillen, niin onnellinen olin! Mä olin tehnyt sen. Pääsin sisälle! Kerrankin odotan koulun alkua innoissani ja motivaatio tuntuu olevan kohdallaan.

Mafyn kurssilla hyvän materiaalin lisäksi ihan parasta olivat opettajat. Iso kiitos heille kaikille! Välillä, kun joku fysiikan lasku masensi ja tuntui, ettei tästä tule mitään, tuli opettaja viereen neuvomaan ja käytiin lasku yhdessä läpi. Sitten sitä vaan huomasi, että näitä asioita voi oikeasti oppia ymmärtämään. Materiaalin avulla sai hyvän laskurutiinin ja opettajilta hyviä neuvoja tehtävien lähestymistapoihin.

Lisäksi oposta oli minulle TODELLA paljon hyötyä. Opo tsemppasi aina, kun masennus meinasi iskeä. Itseäni myös motivoi edistymään ja tekemään tehtäviä, kun joku vähän vahtii. Harjoituskokeista oli myös paljon hyötyä, niissä oppi tietyllä tavalla rentoutumaan koetilanteessa. Silloin oli vähän helpompi mennä oikeaan kokeeseen ja vain ajatella sitäkin yhtenä harjoituskokeena.

Oma vinkkini pääsykokeeseen valmistautuville on, että tehkää lukusuunnitelma. Kunnollinen! Suunnitelmasta näkee, kuinka paljon aikaa jää kaikkeen muuhunkin. Joinakin päivinä lukeminen vaan tökkii ja tekee mieli koko ajan katsella kellosta, koska päivä päättyy.  Koettakaa silti pysyä lukusuunnitelmassa! Kyse on ennen kaikkea rutiineista. Jos niistä lipsuu liian usein, on niihin myös vaikea palata.

Mikaela Malms – Eläinlääketieteellinen 72/72 pistettä

Sain tietää päässeeni sisään klo 2.30 yöllä, kun kaveri herätti huutamalla puhelimeen tulosten tulleen. Yöunet menivätkin siinä ja nämä kuluneet viikot ovat menneet edelleen yhtä epäuskoisissa tunnelmissa. Musta tulee eläinlääkäri!

Ehdottomasti parasta kurssissa oli salissa tehdyt harjoituskokeet. Kun oli harjoitellut koetilannetta autenttisessa ympäristössä kahdeksan kertaa kevään mittaan, ei varsinainen pääsykoetilanne jännittänyt läheskään yhtä paljon kuin ennen. Myös tarkasti kurssin aikana läpikäyty koestrategia oli todella tärkeä avain menestykseeni. Lisäksi hyödyin itse hurjasti siitä, ettei kurssi ollut tyypillinen, puuduttava luentorupeama, vaan tunneilla sai edetä tehtävien parissa omaan tahtiin ja pääsi kysymään juuri ne itseä askarruttavat kysymykset.

Luokaa itsellenne selkeät koerutiinit harjoituskokeissa, noudattakaa niitä ja ennen kaikkea: luottakaa itseenne!

Liina Karlsson – Turun yleinen 72/72 pistettä

Pääsin siis toisella yrittämällä lääkikseen. Vaikka koe tuntui menevän hyvin, olo on vieläkin aika epäuskoinen ja pienellä jännityksellä odotan koulun alkua.

Kokeeseen valmistautuminen alkoi Mafyn marraskuun kurssilla jo hyvissä ajoin. Kurssilla eniten pidin osaamista kuvaavasta käyrästä ja siitä, kuinka Mafynetti itse antoi väärin menneet tehtävät kerrattaviksi muutaman päivän kuluttua. Koin kertaamisen ja toiston etenkin biologiassa erittäin tärkeänä. Pidin myös henkilökohtaisesta opiskeluvalmentajasta, joka tsemppasi ja vastasi mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Vinkiksi tuleville hakijoille sanoisin, että luku-urakkaa ei kannata aloittaa liian aikaisin tai liian raskaasti, jotta motivaatio pysyy yllä kevääseen asti. Vaikka saattaakin kuulostaa tyhmältä, niin lääkärisarjoista ja -blogeista saa helposti pientä hetkellistä lisämotivaatiota lukemiseen.

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskurssille         

 


Kysy kursseista

Lupaamme vastata pian!

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittaudu lääketieteen valmennuskursseille tästä